Dalić ostaje izbornik Hrvatske! Kustić: Pričali smo i dali si ruke. Modrić? Nadam se da ostaje... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 323

Dalić ostaje izbornik Hrvatske! Kustić: Pričali smo i dali si ruke. Modrić? Nadam se da ostaje...

Dalić ostaje izbornik Hrvatske! Kustić: Pričali smo i dali si ruke. Modrić? Nadam se da ostaje...

Nadam se da će biti ovdje, da će nastaviti nositi traku u Ligi nacija i na Svjetskom prvenstvu, on će sam odlučiti. Vjerujem da će ostati i doista bih to želio, rekao je Kustić o Luki Modriću

VIDEO

Prvi put nakon deset godina, Hrvatska je izletjela iz grupne faze velikog natjecanja. S velikim očekivanjima došli smo u Njemačku, nadali smo se da možemo napraviti veliki rezultat u možda posljednjem plesu Luke Modrića, ali nije bilo sreće. Dva primljena gola u sudačkoj nadoknadi koštala su nas prolaska u osminu finala, a ostali rezultati nisu se poklopili pa nismo uspjeli proći dalje ni s trećeg mjesta.

Pokretanje videa...

Vatreni stigli na aerodrom 01:40

Vatreni su se već u srijedu vratili u Lijepu Našu. Svi su bili razočarani i tužni, nisu uspjeli ostvariti glavni cilj, a pred kamere su stali tek rijetki. Ono što zanima sve navijače je što će biti s Lukom Modrićem i Zlatkom Dalićem. Hoće li kapetan nastaviti nositi najdraži dres i ostaje li Dalić izbornik.

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije

Dok odgovor na prvo pitanje čekamo i čut ćemo ga uskoro iz usta samog Luke, odgovor na drugo dao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić. U razgovoru za Dnevnik Nove TV potvrdio je kako Dalić ostaje izbornik.

- On je izbornik i ostat će izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Razgovarali smo i dali si ruke. Ostaje, mogu ekskluzivno otkriti.

Kiks u Njemačkoj nije zasjenio niti će sve ono dobro što je Dalić napravio otkako je 2017. godine postao izbornik. A napravio je čudesne stvari. Pretvorio je Hrvatsku u jednu od najjačih reprezentacija svijeta koja ruši Argentince i Brazilce i osvaja srebro i broncu na svjetskim prvenstvima. Nešto što je do njegova dolaska bio samo san.

Hrvatski nogometni reprezentativci na treningu u Neuruppinu

Dalić je prošle godine potpisao ugovor do 2026. godine i do tada bi trebao i ostati. Oprostiti se od reprezentacije na SP-u u Kanadi, Meksiku i SAD-u. A do tada ga čeka analiza loših igara u Njemačkoj, preslagivanje reprezentacije i vrlo vjerojatno oproštaj od nekolicine senatora.

Leipzig: U posljednjem tre?em kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije

A što će biti s Lukom Modrićem, čiju odluku nestrpljivo iščekuje cijela nacija?

- Nadam se da će biti ovdje, da će nastaviti nositi traku u Ligi nacija i na Svjetskom prvenstvu, on će sam odlučiti. Vjerujem da će ostati i doista bih to želio - rekao je Kustić. 

Modrić je nakon nesretnog remija s Italijom rekao kako nije vrijeme za razgovor hoće li ostati dio reprezentacije. Želi se odmoriti, sabrati sve emocije, a onda bi tijekom ljeta trebao odluku priopćiti izborniku. Bez obzira što mu je 38 godina, pokazao je da može i dalje igrati na vrhunskoj razini.

Svih ovih godina govorio je kako će ostati dio reprezentacije dok god bude koristan, a kako će i sljedećih godinu dana nositi dres Real Madrida, takvo što je neupitno. Njegov utjecaj na momčad je i dalje nevjerojatan, kapetan je, lider i mentor mnogim igračima koji uče i upijaju od njega svaki trening. Kako igra i kako brine o sebi, djeluje kao da bi mogao doživjeti i SP 2026. godine. No, na kraju cijele priče, jedno su naše želje, a drugo njegova konačna odluka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 323

VIDEO

Transferi UŽIVO: Hrvatski je napadač otišao u Katar, Roko Šimić napušta RB Salzburg
PRATITE UŽIVO

Transferi UŽIVO: Hrvatski je napadač otišao u Katar, Roko Šimić napušta RB Salzburg

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Džeko i Raketa sve dogovorili s Hajdukom, čeka se samo jedno!
NAVIJAČI U DELIRIJU

Džeko i Raketa sve dogovorili s Hajdukom, čeka se samo jedno!

Neslužbeno doznajemo da je upravo Perišić kontaktirao Rakitića i Džeku kako bi ih nagovorio da navuku bijeli dres. A što se tiče interesa PAOK-a za Livaju, njegov agent nam kaže da 'ta priča ne drži vodu'
Joško Jeličić napustio poziciju analitičara na HRT-u usred Eura
NEĆE VIŠE KOMENTIRATI

Joško Jeličić napustio poziciju analitičara na HRT-u usred Eura

Kontaktirao je urednika Marka Šapita te ga je obavijestio da više neće komentirati utakmice Europskog prvenstva na HRT-u. Kao razlog je naveo da nema više emocije i snage za rad