Obavijesti

Sport

Komentari 15

Kulenović: Cilj koji smo si zadali je ispunjen! Pjaca: Koliko šansi su imali, moramo biti zadovoljni

Kulenović: Cilj koji smo si zadali je ispunjen! Pjaca: Koliko šansi su imali, moramo biti zadovoljni

Prvi šut nisam uhvatio onako bih htio, ali bila je dovoljno jaka lopta da ju je golman odbio. Našao sam se na toj odbijenoj i nitko sretniji od mene da mogu zabiti pred punim sjeverom i slaviti s navijačima, rekao je Pjaca

VIDEO

Bilo je svega, puno šansi, puno golova. Možemo biti zadovoljni rezultatom s obzirom na to da je prva europska utakmica ove sezone. Stvorili smo lijep temelj za uzvrat, nažalost mogao je biti i veći. Moramo biti zadovoljni. Nikako ne podcijeniti Qarabag jer su stvorili puno šansi. Idemo s maksimalnim respektom tamo i izboriti Ligu prvaka, rekao je Marko Pjaca nakon velike pobjede Dinama nad Qarabagom 3-0, u kojoj je bio strijelac prvog gola.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamo savladao Qarabag sa 3:0 00:52

- Prvi šut možda nisam uhvatio onako kako bih htio, ali bila je dovoljno jaka da ju je golman odbio. Našao sam se na toj odbijenoj i nitko sretniji od mene da mogu zabiti pred punim sjeverom i slaviti s navijačima.

Koji su bili ključni trenuci utakmice?

- Kad je pao drugi gol, dosta su se otvorili i morali su krenuti s više igrača naprijed. To je nama otvaralo šanse iz kontri i polukontri. Nakon trećega gola su se još više dignuli i mogli smo dati i četvrti i peti. S obzirom da na to da su imali šansi u prvom poluvremenu i prije tog drugog gola, možemo biti zadovoljni.

Po prolaz u Azerbajdžan

Trebat ćete biti oprezni u Bakuu.

- Prošle sezone ih je Leverkusen dobio u zadnjim minutama, a Bayer nije izgubio nijednu utakmicu prošle sezone. To dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Tamo idemo sa samopouzdanjem i respektom.

Atmosfera na Maksimiru?

- Prekrasan je osjećaj igrati pred ovakvim navijačima. Ne samo danas, nego i protiv Šibenika i Istre je bio respektabilan broj navijača, pogotovo s obzirom na vrijeme. Vjetar u leđa.

Kulenović junak

Junak Dinama s dva gola bio je Sandro Kulenović.

- Napravili smo cilj koji smo zacrtali, prednost na domaćem terenu. Tako smo se postavili od prve minute. Igrali smo dobro i stvarali šanse, ali Qarabag je isto pokazao da je jako dobar prema naprijed. Na kraju s prednošću idemo u uzvrat, ali moramo biti svjesni da još nismo prošli.

Vaša dva gola?

- Drago mi je da mogu pomagati ekipi, kada mogu pomoći, ja sam najsretniji.

Navijači su bili sjajni i u velikom broju.

- To nije nova priča, oni su zadnjih sedam, osam mjeseci u sve većem broju. I na prvenstvenim utakmicama. Brojka govori sama za sebe koliko je ljudi bilo po velikim vrućinama. Vjetar su nam u leđa i kada padnemo, navijanjem nas dignu.

Fokus i na HNL-u

Slijedi uzvrat u Bakuu.

- Moramo biti svjesni da nije gotovo. Imamo prvenstvenu utakmicu protiv Gorice na kojoj se moramo skoncentrirati. Živimo od prvenstva i ono nas lansira u Europu. Pa ćemo tek onda razmišljati o Qarabagu. Ali posao nije gotov.

Qarabag je bio opasan i stvorio je velik broj šansi.

- Mi smo ih tako i analizirali, trener je jučer najavio da se radi o izrazito opasnoj ekipi koja ima kvalitetne ofenzivce. Oni su to pokazali, nešto se pita i protivnika, ne možeš dominirati svih 90 minuta. Mi smo svoje zabili, oni svoje ispromašivali. Dojam je da smo mogli još, ali 3-0 je dobar rezultat.

Hoće li biti žal za stativom Baturine u 90. minuti?

- Vjerujem da neće biti presudno. Sigurno mi je žao, ali dat ćemo sve od sebe u uzvratu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!
OVO BI ODJEKNULO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!

Perišićeva želja je zaigrati u La Ligi. Nije uspio ostvariti taj angažman ni ovog ljeta, a propala mu je i Serie A. Većina klubova iz lige petice se već ekipirala za novu sezonu i teško mu netko može ponuditi veliku minutažu

Predsjednik Hajduka o Kaliniću: Izmanipulirali su ga! Nije istina da sam rekao ono o Livaji...
NASTAVLJAJU SE OBRAČUNI

Predsjednik Hajduka o Kaliniću: Izmanipulirali su ga! Nije istina da sam rekao ono o Livaji...

'Pavelin ne vodi Hajduk iz sjene. S Gattusom sam pričao prije deset dana, ali ja nemam razloga razgovarati s njim i sugerirati mu što da radi. Novog sportskog direktora objavit ćemo kad potpišemo ugovor, rekao je Ivan Bilić
'Hajduk ide u krivom smjeru, pun je uhljeba i nema za plaće!'
BEZ RUKAVICA

'Hajduk ide u krivom smjeru, pun je uhljeba i nema za plaće!'

Nikola Kalinić tvrdi: Moj posao je bio prodavati maglu, smiješni smo ispali pred igračima i agentima jer smo uvijek čekali njih. Mogu preuzeti odgovornost i nemam ništa protiv toga