Kuje li se u Prelogu olimpijska medalja? Vojnički režim naših rukometaša uoči Pariza... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kuje li se u Prelogu olimpijska medalja? Vojnički režim naših rukometaša uoči Pariza...

Kuje li se u Prelogu olimpijska medalja? Vojnički režim naših rukometaša uoči Pariza...

Svi su već na nogama u 6.30, a od 7 sati je aktivacijski trening u dvorani. Kako Hrvatska u Parizu čak dvije utakmice igra od 11 sati, a dvije od 14, cilj je da se igrači adaptiraju na rano buđenje i utakmice u jutarnjem terminu

VIDEO

Dagur Sigurdsson u ožujku je postao izbornik hrvatske rukometne reprezentacije i nakon što se upoznao s igračima i odradio tek nekoliko treninga, čekale su nas kvalifikacije za Olimpijske igre u Hannoveru. Hrvatska je poput uragana pomela Austrijance, Nijemce i Alžirce za plasman u Pariz. 

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši se pripremaju za Olimpijske igre 

Pokretanje videa...

Rukometaši se pripremaju za Olimpijske igre 02:07

Hrvatski rukometaši djelovali su odlučnije i hrabrije, konačno su zaigrali brži rukomet i svaki napad imao je smisao i ideju. Kvaliteta nikada nije bila upitna, samo im je trebao netko poput sjajnog Islanđanina tko će ih posložiti, motivirati i uvjeriti da mogu pobijediti bilo koga na svijetu. Ako je to uspio napraviti u nekoliko treninga, kako će to tek izgledati nakon jednomjesečnih priprema za Olimpijske igre? 

Doduše, hrvatski rukometaši nisu oduševili na turniru u Norveškoj gdje su nastradali od domaćina i od Danske, ali jako puno igrača bilo je izraubano i ozlijeđeno, a sada će Sigurdsson imati mjesec dana vremena za riješiti sve nedostatke i uigrati momčad. A radi se u vojničkom režimu pod čvrstom rukom islandskog trenera. 

Hrvatska u drugoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre pobijedila Njema?ku 33-30

Reprezentativci se za Olimpijske igre pripremaju u Prelogu, imaju prijeko potreban mir, a ne fali im ni ptičjeg mlijeka. Svi su već na nogama u 6.30, a od 7 sati je aktivacijski trening u dvorani. Kako Hrvatska u Parizu čak dvije utakmice igra od 11 sati, a dvije od 14, cilj je da se igrači adaptiraju na rano buđenje i utakmice u jutarnjem terminu. Nakon toga slijedi kraći predah, doručak pa žestoki trening koji počinje u 10 i 30 i traje dva sata. To je ključni dio svakog dana u kojem izbornik do najsitnijeg detalja uigrava taktičke stvari. Igrače prvo drila kondicijski trener Šime Tomašević, a nakon toga njima dirigira Sigurdsson. Islanđanin itekako zna kako se kuju medalje, a nadamo se da se upravo u Prelogu kuje jedna.

Ručak je u 13.30 sati, a nakon paklenog radnog jutra, slijedi poslijepodnevni odmor. Tko god poželi, može odraditi individualni trening. Večer je rezervirana za team building, što je postalo već tradicija. Organiziraju se turniri u pikadu, stolnom tenisu pa i partija paintballa. Sigurdsson je odlučio kako su jutarnji treninzi sasvim dovoljni za brušenje forme i uigravanje. Veliki naglasak stavio je i na stvaranju zajedništva i momčadskog duha, a i nakon teške sezone, dva treninga dnevno mogla bi biti kobna za igrače što se tiče ozljeda pa je i odmor ključan dio priprema. 

- Nije lako, pogotovo jer odrađujemo ujutro snagu i rukomet. Ima dosta posla, ali imamo popodne više slobodnog vremena. Sezona je duga, puno utakmica, što s reprezentacijom, što s klubom. Bilo je vremena za odmoriti, sretni smo kad možemo zajedno raditi i trenirati u ovakvoj atmosferi, onda ništa nije problem -  rekao je lijevi vanjski Tin Lučin, a Matej Mandić, naš veliki adut za turnir, kaže:

- Naporno je, jako se pripremamo. Puno radimo na fizičkoj spremi, ali dajemo sve od sebe da izgledamo što bolje. Već protiv Egipta da vidimo gdje smo. Radimo puno na taktici s trenerom Sigurdssonom.  Prvo odradimo taktički dio pa onda fizički. Teretana ili trčanja. Dajemo sve od sebe da budemo što spremniji. 

Croatia - Austria

Sigurdsson je reprezentaciji pridružio srednjeg vanjskog Ivana Pavlovića koji je bio na listi pričuva. Pokušat će se dokazati izborniku u sljedećih 28 dana i izboriti mjesto za Pariz.

Atmosfera je fenomenalna, igrači su motivirani, a vjerujemo kako ćemo rezultat toga vidjeti i na Igrama. Podsjetimo, Hrvatska turnir otvara 27. srpnja protiv Japana od 11 sati. Dva dana kasnije slijedi nam susjedski derbi protiv Slovenije od 11 sati, a 31. srpnja igramo protiv Njemačke u istom terminu. Sa Šveđanima ćemo se sučeliti 2. kolovoza od 14 sati, a protiv Španjolske dva dana kasnije u 21 sat. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Transferi UŽIVO: Dinamo prodao dvojac u Liege, Hajdukova golmanska nada traži novi klub
PRATITE UŽIVO

Transferi UŽIVO: Dinamo prodao dvojac u Liege, Hajdukova golmanska nada traži novi klub

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Belinho iz Dinama u Kustošiju?! Andy Bara za 24sata: Tata ne želi da igra za 400 € mjesečno
DOZNAJEMO

Belinho iz Dinama u Kustošiju?! Andy Bara za 24sata: Tata ne želi da igra za 400 € mjesečno

Belinho je odbio potpis stipendijskog ugovora prema kojem bi prvu godinu zarađivao 400, pa sljedeće dvije godine 500 eura mjesečno. U Maksimiru više ne žele probijati platne razrede mladim igračima