Obavijesti

Sport

Komentari 41

Baturina: Ispada da Petko više asistira meni nego ja njemu! Navijači pjevali Liviju: 'Ostani'

Baturina: Ispada da Petko više asistira meni nego ja njemu! Navijači pjevali Liviju: 'Ostani'

Ovo nismo zaslužili, oni su imali samo jednu šansu u prvom dijelu, mi svoje nismo iskoristili. Poraz sad, a pobjeda u ligi? Titula je titula..., rekao je Filip Krovinović, a Šarlija je naglasio: 'Kad se igrači Dinama izležavaju i ne žele igrati, znaš da nas se boje'

VIDEO

Nogometaši Dinama su po osmi put u povijesti osvojili trofej Superkupa. Pred 17.707 gledatelja na Maksimiru, Zagrepčani su sezonu otvorili novim peharom u vitrinama. Hajduk je pružio dobru igru, imao šanse, ali presudio je pogodak Martina Baturine iz drugog dijela. Idući derbi igra se već za šest dana, u petak, kada kreće nova sezona HNL-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Policija u Lučkom dočekuje Torcidu 01:10

- Osjećaj je sjajan, stvarno, prvi trofej u karijeri u Dinamu. Ne može biti ljepše. Sve je bilo stvarno sjajno, stadion, naši navijači su nas nosili cijelu utakmicu. Bili smo bolji i pobijedili. Ambijent, navijači, sve je bilo na nivou. Ne može biti ljepši debi. Dobra, tvrda utakmica, obje momčadi došle su s namjerom da se čvrsto brane. Ali mi kad igramo kod kuće, nastojimo igrati napadački, to je bilo u većini utakmica. Oni su se tvrdo branili, ali zasluženo smo pobijedili - rekao je nakon utakmice Petar Sučić, koji je u Superkupu debitirao za Dinamo, pa dodao:

- Moja igra? Kad uđeš pred kraj utakmice i braniš rezultat, nastojiš dati sve od sebe. Odradio sam posao i okrećem se idućem tjednu. Očekujem istu, tvrdu utakmicu. Bit će teško, ali nadam se pobjedi i dobrom otvaranju prvenstva. Iskreno, nastojali smo se smiriti prije utakmice. Nisam imao nikakvu tremu, jedva sam čekao da uđem.

Gdje ide dres?

- Dres šaljemo za akciju, rekli su nam da ga ostavimo. Ne znam točno o čemu se radi.

Junak današnjeg derbija bio je Martin Baturina.

- Dobra utakmica, dobar Hajduk, sretan sam što sam zabio gol i to je to. Ne brojim koji mi je to gol Hajduku. Specijalist za Hajduk? Nisam posebno motiviran, derbi je, svi su motivirani, valjda mi se na Maksimiru otvori, sretan sam zbog toga. Novi derbi u petak? Definitivno je Superkup važniji, igra se za trofej, u prvenstvu ima mjesta za ispravak. Moramo pobijediti obje i to je to - rekao je strijelac jedinog gola pa dodao:

- Čudno zvuči, ali ispada da više Petković asistira meni nego ja njemu! Već sam mu zahvalio, više ne znam što bih rekao o njemu, funkcioniramo jako dobro.

Zagreb: Martin Baturina doveo Dinamo u vodstvo

Dominik Livaković po drugi je put u karijeri podigao trofej kao kapetan Dinama. Vratar hrvatske nogometne reprezentacije bio je na visokoj razini i u Superkupu, a poslije utakmice dobio i ovacije sa sjeverne i zapadne tribine. Nismo imali dojam da se Livi oprašta od Dinamovih navijača, ali nogomet piše čudne priče, tko zna što najboljem hrvatskom golmanu donosi sutra.

- Livi, ostani, Livi, ostani - pjevali su u tim trenucima sjever i zapad.

Livaković je navijačima odgovorio pljeskom, a onda poveo suigrače na proslavu ispod sjeverne tribine.

- I na strani i kod kuće, Livi brani nemoguće - nastavili su glasno skandirati Bad Blue Boysi.

Livaković nastavlja trenirati u Maksimiru, nastavlja i osluškivati ponude s europskog tržišta. Vidjet ćemo do kada, a već u petak Livi bi opet trebao braniti protiv Hajduka.

Zagreb: Dinamo svladao Hajduk 1:0 te osvojio prvi trofej u sezoni

S druge strane, današnji kapetan Hajduka Filip Krovinović imao je malo razloga za slavlje.

- Stvarno smo svi tužni, ovo definitivno nismo zaslužili. Oni su imali samo jednu šansu u prvom poluvremenu, mi svoje nismo iskoristili. Primimo gol iz jedne glupe pogreške, ne zabijemo, ne možemo očekivati da ćemo se vratiti. Idemo dalje.

- Crveni karton Leke? Mi smo profesionalci, to se dogodi u žaru borbe. Vjerojatno ga neće biti u idućem kolu, ali mi znamo što trebamo raditi, s trenerom ili bez njega. Poraz sad, a pobjeda u ligi? Titula je titula, ali trebamo se što prije prebaciti na taj petak i očekivati pobjedu tad.

Zvonimir Šarlija je naglasio:

- Kad se igrači Dinama izležavaju i ne žele igrati, znaš da nas se boje!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne