Krama, sretan ti rođendan! Zavaljaj koji lažnjak i donesi nam pobjedu protiv Albanije | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Krama, sretan ti rođendan! Zavaljaj koji lažnjak i donesi nam pobjedu protiv Albanije

Krama, sretan ti rođendan! Zavaljaj koji lažnjak i donesi nam pobjedu protiv Albanije

Toliko bitnih golova zabio je u dresu Hrvatske, a nadamo se da će koja lopta ući i danas u mrežu Albanije, na njegov poseban dan, na 33. rođendan

VIDEO

Učenici zagrebačke Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića su u lipnju 2022. godine dobili zadatak. Morali su napisati sastavak na temu 'Moja domovina', a 11-godišnjem dječaku samo jedno je bilo na pameti. Samo nogomet. 

Pokretanje videa...

Hamburg: Navijači se okupljaju u središtu grada 01:48

Bilo je to vrijeme SP-a u Japanu i Južnoj Koreji, trenuci u kojima su se od reprezentacije opraštali velikani poput Šukera, Prosinečkog i Bokšića, a ovaj dječak sanjao je da jednog dana bude na njihovome mjestu, zabija golove u najdražem dresu, osvaja medalje i uveseljava hrvatske navijače. 

- Kada gledam naše sportaše kako su ponosni kada se čuje hrvatska himna prije nastupa, a posebno ako su prvi, priželjkujem i ja isto. Zamišljam kako će mi tući srce kada zasvira ‘Lijepa naša’ i kako ću biti ponosan pod našom zastavom - napisao je na kraju sastavka 11-godišnji dječak. Zvao se Andrej Kramarić.

Izbor najboljih fotografija u 2017. godini, mjesec listopad

Taj dječak je u međuvremenu izrastao u jednog od najboljih hrvatskih nogometaša, a 12 godina kasnije ispunio je svoj životni san. U rujnu 2014. godine je na Maksimiru debitirao protiv Malte (2-0) u kvalifikacijama za Euro i zabio svoj prvi gol u najdražem dresu. Do danas ih je utrpao 28 u čak 94 nastupa, a neki od najupečatljivijih su ona dva protiv Ukrajine u posljednjem kolu kvalifikacija za SP. Izborili smo play-off pa preko Grčke otišli u Rusiju gdje smo napravili čudo. Zabio je dva i u pobjedi protiv Kanade na SP-u u Katru i dao svoj ogroman obol u osvajanju svjetske bronce.

KATAR 2022 - Andrej Kramarić ponovno zabio Kanadi, ovoga puta gol je priznat, rezultat 1:1

Godinama su bili upitnici oko njegovog statusa u reprezentaciji. Šetao je od klupe do prvotimca, tražila se pozicija na kojoj može pružiti najviše i često je bio pod kritikama. A dok su neki bili skeptični oko njega, on je redovito trpao mreže i bio jedan od najboljih napadača u Bundesligi. Tek prije tri godine izbornik mu je konačno pronašao poziciju i Krama je zabljesnuo. Kada god je bitno, proda onaj svoj znameniti lažnjak i baci u delirij hrvatske navijače.

KATAR 2022 - Dodjela medalja reprezentativcima koji su osvojili broncu na Svjetskom prvenstvu

Toliko bitnih golova zabio je u dresu Hrvatske, a nadamo se da će koja lopta ući i danas u mrežu Albanije, na njegov poseban dan, na 33. rođendan!  Ajmo, Krama, zavaljaj albanske igrače onako španerski, u svom stilu, i zatresi mrežu, donesi nam pobjedu koja će nas odvesti na korak od osmine finala Europskog prvenstva.

S reprezentacijom je osvojio svjetsko srebro i broncu, bili su to posebni trenuci, ali baš kao i svi mi, sanja zlatnu medalju. Ona će dobiti posebno mjesto u vitrinama, a pitanje je kada ćemo opet imati ovakvu šansu. S Lukom Modrićem u sastavu, na njegovom posljednjem natjecanju s reprezentacijom i pred 50-ak tisuća hrvatskih navijača. I ne manje bitno, u Kraminoj drugoj domovini u kojoj godinama demonstrira svoju nogometnu genijalnost i sije golove. Ne sumnjamo kako će danas biti posebno inspiriran i pokušati sebi osigurati najljepši poklon za rođendan.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Transferi UŽIVO: Dinamo prodao dvojac u Liege, Hajdukova golmanska nada traži novi klub
PRATITE UŽIVO

Transferi UŽIVO: Dinamo prodao dvojac u Liege, Hajdukova golmanska nada traži novi klub

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Belinho iz Dinama u Kustošiju?! Andy Bara za 24sata: Tata ne želi da igra za 400 € mjesečno
DOZNAJEMO

Belinho iz Dinama u Kustošiju?! Andy Bara za 24sata: Tata ne želi da igra za 400 € mjesečno

Belinho je odbio potpis stipendijskog ugovora prema kojem bi prvu godinu zarađivao 400, pa sljedeće dvije godine 500 eura mjesečno. U Maksimiru više ne žele probijati platne razrede mladim igračima