Obavijesti

Sport

Komentari 9

Kovačićeva emotivna poruka: 'Brate moj, nezamislivo mi je da te neću vidjeti preko puta stola'

Kovačićeva emotivna poruka: 'Brate moj, nezamislivo mi je da te neću vidjeti preko puta stola'

Borac na terenu, vedri duh u svlačionici, dokapetan koji je znao kada treba podviknuti, koga treba podignuti i kako se treba proveseliti, napisao je Mateo Kovačić u čast oproštaja dokapetana Domagoja Vide

VIDEO

Domagoj Vida nije slučajno izabrao baš 21. srpnja za oproštaj od hrvatske nogometne reprezentacije, za koju je nastupio 105 puta i zabio četiri gola. Dobri duh "vatrenih" odlučio je u 36. godini prepustiti mjesto nekom drugom. Izbornik Zlatko Dalić rekao je nakon ispadanja s Eura da Vida zaslužuje njegovu javnu ispriku jer mu nije dao ni minute, a on je šutio i nije od toga radio dramu.

Pokretanje videa...

Vida napušta 'vatrene' nakon 14 godina: 'Odlazim jako ponosan. Znam da je vrijeme za mlađe' 00:59

Zašto 21. srpnja? Nogometaš atenskog AEK-a kroz karijeru je nosio broj 21, a bio je član reprezentacije na sedam svjetskih i europskih prvenstava i osvojio tri medalje (srebro u Rusiji, bronca u Katru, srebro u Ligi nacija). Eto, očito tražeći simboliku u karijeri dugoj 14 godina igrač iz Donjeg Miholjca zaključio je jednu životnu eru, a emotivnom se porukom od njega oprostio dugogodišnji suigrač Mateo Kovačić.

"Brate moj, toliko smo toga prošli zajedno da mi je sada nezamislivo da te neću vidjeti preko puta stola za svakim našim obrokom. Borac na terenu, vedri duh u svlačionici, dokapetan koji je znao kada treba podviknuti, koga treba podignuti i kako se treba proveseliti", napisao je nogometaš Manchester Cityja na Instagramu i dodao:

"Fenomenalan si suigrač na terenu i izvan njega i baš ćeš nedostajati. Koliko god mi ovo teško palo, a tebi sigurno još puno teže, baš sam sretan što smo imali priliku zajedno boriti se za najljepši dres i proslaviti najveće trenutke hrvatske reprezentacije. Voli te Kova!"

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić za mjesec će dana objaviti popis za novi ciklus Lige nacija, a još nije poznato hoće li oproštaj objaviti i najveći hrvatski nogometaš u povijesti Luka Modrić, koji će početkom rujna napuniti 39 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske
LJETNI MERCATO

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske

Prijelazni rok u HNL-u traje do 5. rujna. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Portugal - Hrvatska 2-1: Šteta! 'Vatreni' poraženi u sjajnom susretu unatoč pritisku na kraju
GLAVU GORE!

Portugal - Hrvatska 2-1: Šteta! 'Vatreni' poraženi u sjajnom susretu unatoč pritisku na kraju

Pokušala je naša reprezentacija pritisnuti u zadnjih 15-ak minuta, bilo je tu prilika i polu-prilika, ali izostao je gol za poravnanje. Naše igrače čeka dvoboj protiv Poljske na Opus Areni u nedjelju...