Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kovačić: 'Supruga mi je trudna, ova dva gola bila su za bebu'

Kovačić: 'Supruga mi je trudna, ova dva gola bila su za bebu'

Mateo Kovačić dao je dva krasna gola protiv Fulhama i Manchester Cityju donio preokret. Kada Haalandu ne ide, tu su Hrvati, a Kova je imao posebnu posvetu nakon susreta

VIDEO

Manchester City na pogon Hrvata. I Erlinga Haalanda, naravno. No zaista je zgodan podatak da su prva dva strijelca Cityja u Premier ligi iza Norvežanina (10) Mateo Kovačić (3) i Joško Gvardiol (1), koji dijeli treće mjesto s još nekoliko igrača. Pogotovo Kova koji je ponovno zabio. Ovoga puta u domaćoj pobjedi protiv Fulhama (3-2) u kojoj je s dva krasna gola 'građanima' donio preokret.

"Vatreni" je najprije u 32. minuti odlično reagirao i zabio odbijenu loptu s 15-ak metara nakon Cityjeva kornera, a u sličnom je stilu zabio svoj drugi gol u 47. minuti, kada je primirio loptu i sjajnim udarcem zabio svoj treći gol u Premier ligi ove sezone.

Statistika Matea Kovačića

- Puno mi znači prije svega jer mi je žena trudna, pa ja bilo odlično postignuti nekoliko golova za bebu. Fulham je mogao izjednačiti na kraju, ali eto imamo Edersona na golu. Kao vezni igrač, očito želim dodati golove, ali to nije prva stvar koju želim donijeti momčadi. Ako mogu dodati golove, pobijediti u utakmici, to olakšava posao - rekao je Kovačić i nastavio:

- Da, bila je to teška utakmica, kao i svaka utakmica ovdje u Premier ligi. Mislim da smo dominirali na početku i da smo mogli zabiti. Zatim smo dobili gol i onda se brzo vratili. Na kraju smo pobijedili. Bila je to teška utakmica protiv protivnika u dobroj formi, tako da je za nas dobro da nastavimo s pobjedničkom formom. Nikada nije lako igrati u Premier ligi i danas smo pokazali veliki karakter. Dobra utakmica za nas.

Vezna linija Cityja dobila je jasne naputke od Pepa Guardiole.

- Trener je nama veznjacima rekao da bismo trebali biti oko šesnaesterca jer smo uvijek tu. Danas smo stisnuli. Srećom, bio sam tamo, Bernardo mi je dao sjajnu loptu, na kraju je bila dobra kontrola i dobar udarac. Zato je bilo važno kao i uvijek da pobijedimo. Nije važno tko zabija, najvažnija su tri boda i nadam se da sada možemo tako nastaviti.

Rodri je ozlijeđen, a Kovačić je danas igrao uz Gündogana malo povučenije.

- Trenutno igram tamo pa moram pokrivati ​​Rodrija. Puno nam nedostaje, mislim da bi svakoj momčadi nedostajao igrač poput Rodrija. Želimo mu brz oporavak i da se što prije vrati u dobru formu. Ali za sada se moramo prilagoditi i zasigurno trener ima puno opcija da se možemo rotirati. Igramo svaka tri dana i svaka utakmica je teška. Nije lako i moramo se prilagoditi rasporedu. To je što je. Svaki dan moramo biti u top formi - zaključio je Kova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...
ODUŠEVIO JE

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...

City je primio gol u 26. minuti, ali Mateo Kovačić predvodio je povratak aktualnog prvaka u utakmicu. Izjednačio je u 32. minuti, a na početku drugog dijela zabio i drugi gol
VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana
RIJEKA NEPREPOZNATLJIVA

VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana

Koprivničanima je poništen gol, a odluka suca Marija Zebeca je u najmanju ruku dvojbena. Rijeka nije uspjela zabiti i ispada da bi Slavenu gol Kovačića bio dovoljan za drugu pobjedu u sezoni