Obavijesti

Sport

Komentari 1

Koščak: 'Došla bih na Hanžeka i na jednoj nozi!' Farkaš: 'Student sam, ne mogu na Gimnazijadu'

Koščak: 'Došla bih na Hanžeka i na jednoj nozi!' Farkaš: 'Student sam, ne mogu na Gimnazijadu'
3

Još malo mi treba sjesti, žao mi je što nije bio bolji rezultat. Još je rano... Nadam se da ću i iduće godine biti uspješan, poručio je Filip Pravdica, a Koščak je rekla: Prestala sam piti antibiotike dva dana prije natjecanja

VIDEO

Atmosfera je bila sjajna, nisam očekivala ovoliko ljudi! Rekla je to Jana Koščak nakon natjecanja u skoku u dalj kojim je počelo 74. izdanje Memorijala Boris Hanžeković. Jana je bila točna i konzistentna u svojim skokovima, ali je završila na posljednjem, osmom mjestu nakon što je dva puta doskočila na 6,00 metara.

Na Janu je posljedice ostavila infekcija ruke tijekom Svjetskog juniorskog prvenstva, na kojem je osvojila zlato u sedmoboju, ali i pila antibiotike.

Pokretanje videa...

Varaždinka Jana: Nisam nikad upoznala Blanku, a kad bi me nazvala, bila bih izvan sebe... 01:15

 

- Nisam trenirala nakon sedmoboja. Bila sam u bolnici i prestala sam piti antibiotike dva dana prije mitinga. Ali na došla bih na ovakvo natjecanje i na jednoj nozi! - rekla nam je Koščak nakon Hanžeka i nastavila:

Zagreb: 74. Boris Hanžeković memorijal, skok u dalj, žene

- Bilo je jako oblačno, očekivao se prolom oblaka, tako da sam očekivala manje ljudi. Mislila sam da je to bilo to kada je počelo natjecanje, ali su se onda skupili ljudi, bilo ih je na sve strane, penjali se na stepenice...

Prije tjedan dana Jana se natjecala protiv juniorki, sada protiv nekih od najboljih na svijetu. Pobjednica Jasmine Moore skočila je 6,71 metara, najviše u ženskoj konkurenciji otkako se natjecanje u skoku u dalj preselilo na zagrebački trg. Dodajmo i kako je Amerikanka nedavno osvojila dvije olimpijske medalje u Parizu.

- Nije me bilo strah. Rezultatom nisam zadovoljna, ali sam sletjela iz Perua dva dana prije natjecanja. Iduće se godine, daj Bože, vraćam po još! - zaključila je Jana.

Farkaš: Gimnazijada? Ja sam student

Janu nakon Hanžeka čeka nastup na Gimnazijadi, a Roko Farkaš, još jedan hrvatski svjetski juniorski prvak, ide na odmor nakon nastupa u nedjeljnoj utrci od 200 metara, a srednjoškolskih obaveza oslobodio se još prošle godine...

- Student sam, ne mogu na Gimnazijadu! Ali siguran sam da će Jana biti sjajna u Bahreinu. Mene čeka odmor nakon Hanžeka - započeo je Farkaš, koji je završio na trećem mjestu rezultatom od 7,90 metara.

Identičan rezultat imali su prvoplasirani Shawn-D. Thompson i Anvar Anvarov (7,99 metara).

Zagreb: 74. Boris Hanžeković memorijal, skok u dalj, dodjela medalja

- Fantastičan je doživljaj skakati pred domaćom publikom na glavnom zagrebačkom trgu. Vrhunac sezone bio mi je zlato na Svjetskom prvenstvu, malo je pao ritam treninga, ali sam jako zadovoljan ovim skokom. Čeka me još utrka na 200 metara prije odlaska na zasluženi odmor. Velike čestitke pobjednicima, svaka čast pobjedniku Thompsonu koji je skočio u fontanu. Svi smo se borili, uvjeti nisu bili sjajni, kiša nas je malo poremetila. Ali jako sam zadovoljan rezultatom - zaključio je.

Filip Pravdica (29) baš i nije zadovoljan nakon petog mjesta. Prošle je godine bio pobjednik, a ove je završio na petom mjestu skokom od 7,79 metara iz posljednjeg pokušaja. Publika ga je nosila, a on je pohvalio organizaciju.

- Odličan je način da približimo atletiku publici natjecanjem na trgu. Jako zabavno predstavljanje, netko tko se ne razumije u atletiku mogao je uživati gledajući. Olimpijske igre? Bio sam u finalu, to je fenomenalno iskustvo. Još malo mi treba sjesti, žao mi je što nije bio bolji rezultat. Još je rano... Nadam se da ću i iduće godine biti uspješan. Vještina je pogoditi dasku, a meni kukovi ne dozvoljavaju veliki broj pokušaja. Ja nikad neću biti toliko precizan na dasci kao neki drugi skakači - rekao je Pravdica nakon mitinga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UZNEMIRUJUĆE Šok i horor za Meksikanku: Ovo je najgora posjekotina u povijesti UFC-a
STRAŠNA OZLJEDA

UZNEMIRUJUĆE Šok i horor za Meksikanku: Ovo je najgora posjekotina u povijesti UFC-a

U MMA borbama vidjeli smo strašne ozljede, no ovo je jedna od najgorih ozljeda u povijesti sporta. U šoku je čak i UFC-ov predsjednik Dana White

VIDEO Atalanta u golijadi tukla 'viole', Rebić igrao sat vremena
POGLEDAJTE SAŽETKE

VIDEO Atalanta u golijadi tukla 'viole', Rebić igrao sat vremena

Mario Pašalić, Marin Pongračić, Borna Sosa, Ante Rebić, Milan Badelj... Brojni hrvatski sadašnji i bivši reprezentativci igrali su u 4. kolu Serie A