Obavijesti

Sport

Komentari 6

Korejski udarac: Španjolci ispali iz borbe za medalju

Korejski udarac: Španjolci ispali iz borbe za medalju
11

Nakon jučerašnjeg poraza od Hrvatske, španjolski reprezentivci nisu se uspjeli oporaviti. Nizak moral iskoristila je Južna Koreja za pobjedu 24-23

VIDEO

Došli su u Hrvatsku kao brončani na Olimpijskim igrama, ali i bez nekoliko važnih igrača. Na klupu je umjesto Pastora sjeo Valero Rivera, genijalni tvorac trofejne Barcelonine generacije.
- Teško će se on tu snaći, rad na treninzima uvijek mu je bio najvažniji. A kao izbornik nema dovoljno vremena - komentirali su mnogi uoči SP-a. I bili u pravu! U srijedu ih je Hrvatska ostavila na -10, dan kasnije osladila se i Južna Koreja. Najbolja azijska reprezentacija pobijedila je 24-23 i čekirala kartu za Zagreb. Španjolci će u razigravanje za poredak od 13. do 24. mjesta, tamo gdje će i Kuba, Kuvajt, Saudijska Arabija, Australija, Alžir...
Korejci su poveli 5-2 na početku, Španjolci se vratili i došli do 10-7. A onda opet stali. Na poluvremenu je semafor pokazivao: Južna Koreja 15, Španjolska 14. Nastavak je donio tešku borbu i neobično malo golova. Za svaki gol trebalo je 'iskrvariti', a u završnicu se ušlo sa 22-22. Povela je Koreja, pa Kong skinuo sedmerac Romeru. Odmah su Korejci otišli na plus dva i priči je bio kraj. Španjolci su se pošteno obrukali, Korejci s jednom novom reprezentacijom napravili čudo.

CHOI: NAPISALI SMO POVIJEST OVOM POBJEDOM
Presretan sam zbog velike pobjede nad Španjolskom. To je povijesna pobjeda i velika čast za mene i igrače. Ubuduće ćemo igrati bolje, idemo za Zagreb, gdje ćemo pokazati što možemo. Hvala splitskoj publici, rekao je korejski izbornik Choi.
- Nismo se oporavili od jučerašnjeg poraza. Pali smo u presudnim trenucima i suci su dosudili nekoliko spornih lopti za Koreju. No mi smo promašili svoje šanse - mišljenja je Valero Rivera.
- Koreja je zasluženo pobijedila. Nismo izgubili zbog sudaca, ali u nekoliko navrata krivo su procijenili - rekao je Iker Romero.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO