Obavijesti

Sport

Komentari 44

Kontroverzna Alžirka boksa u inat svima: Borit će se za zlato!

Kontroverzna Alžirka boksa u inat svima: Borit će se za zlato!
12

Imane Khelif, boksačica koja je jedna od glavnih tema ovih Olimpijskih igara zbog povišenog testosterona, pobijedila je u polufinalu te će boksati za zlatnu olimpijsku medalju

VIDEO

Alžirska boksačica Imane Khelif plasirala se u finale olimpijskog turnira u velteru, kategoriji do 66 kilograma. Ona je u polufinalu odlukom sudaca nakon tri runde savladala Tajlanđanku Janjaem Suwannpeheng.

Djevojka koja je na svjetske naslovnice dospjela jer ju optužuju da je muškarac nakon plasmana u polufinale je poslala vapaj javnosti, a sada će boksati za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Kao da joj je cijela situacija dala vjetar u leđa, tajlandsku suparnicu nadboksala je u polufinalnom meču i sigurno je izborila finale Olimpijskih igara.

Boxing - Women's 66kg - Semifinal

- Šaljem poruku svim ljudima u svijetu da se drže olimpijskog duha i prisjete se Olimpijske povelje, da prestanu sa zlostavljanjem svih natjecatelja jer to ima ogroman utjecaj na njih. To može uništiti ljude, može ubiti ljudski misli, duh i um - poručila je Khelif nakon polufinala.

Ovoga puta suza i tuge nije bilo, Khelif je veselo i burno proslavila plasman u finale.

Nosi XY kromosome

Inače, jedna je od gorućih priča OI-ja u Parizu zbog činjenice da nosi XY kromosome u tijelu, koji su inače muški spolni kromosomi, zbog čega nije smjela nastupati na Svjetskom prvenstvu, a potom joj je Međunarodni olimpijski odbor dao zeleno svjetlo za nastup na Olimpijskim igrama.

Istu situaciju ima i tajvanska boksačica Lin Yu-Ting (28), koja za plasman u finale Olimpijskih igara u pero kategoriji boksa sutra, u srijedu, protiv Turkinje Esre Yildiz Kahraman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 44

VIDEO

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča
SRETAN 39. ROĐENDAN, KAPETANE!

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča

Luka Modrić na odlasku iz Dinama pjevao je s Boysima na ogradi i obećao da će se vratiti. Danas ima dvije nogometne želje: doživotni ugovor s Real Madridom i veliki trofej s 'vatrenima'

Ćaleta-Car najveći dobitnik, Modrić veličina, a evo zašto je Matanović drugačiji od ostalih
KAKO SU IGRALI?

Ćaleta-Car najveći dobitnik, Modrić veličina, a evo zašto je Matanović drugačiji od ostalih

Plus+ Josip Šutalo i Mateo Kovačić značajno su podigli nivo igre u odnosu na Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Luka Modrić već nakon 70-ak minuta držao je ruke na koljenima, ali uklizavao je do kraja...