Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kohorta bodrila Osijek do novih bodova! Spačva bolja od Poreča

Kohorta bodrila Osijek do novih bodova! Spačva bolja od Poreča

Karlovcu je presudio mladi Josip Tomić. Igrač rođen 2006. godine igrom slučaja našao se u prvom planu Igora Vorija i za sada opravdava očekivanja

VIDEO

Proteklog vikenda počeo je drugi dio Paket24 Premijer lige. Odigrale su se prve utakmice drugog kruga, a bolje kolo prije reprezentativne pauze nismo mogli poželjeti. Gledali smo tri vrlo neizvjesne utakmice koje su nam pokazale koliko je ove sezone lige neizvjesna.

Liga A

Moslavina - Zagreb 27-37

Nije imao Zagreb puno problema na gostovanju u Kutini. Ipak, Moslavina je prvo poluvrijeme držala priključak i prijetila preko Marka Šehića. U prvih 15 minuta Zagrebov Filip Glavaš zabio je čak sedam golova. U drugom poluvremenu Zagrebaši pojačavaju ritam i odlaze na nedostižnu prednost. Utakmicu je obilježila teška ozljeda Lovra Maleca i ovim putem mu želimo brzi oporavak. Glavaš s 11 golova najbolji kod Zagreba.

Otkazali Cindrić, Jaganjac, Šipić, Šarac, Mandić... Perkovac se okušao u ulozi fotoreportera
Otkazali Cindrić, Jaganjac, Šipić, Šarac, Mandić... Perkovac se okušao u ulozi fotoreportera

Karlovac - Sesvete

U prvom kolu ove sezone Karlovac je dobro namučio Sesvećane. Očekivalo se da ćemo sličnu utakmicu gledati u Karlovcu, ali nažalost ništa od toga. Karlovac je držao priključak u prvom poluvremenu, ali široka klupa Sesvećana bila je ključna za ovu utakmicu. Na kraju pobjeda Sesveta s visokih plus deset. Igrač utakmice bio je mladi Josip Tomić koji je zabio osam golova. Kadetski reprezentativac u prvu postavu uskočio je zbog ozljeda Ivana Dumenčića i Aleksandra Čaprića i odmah pokazao Igoru Voriju da već sada može igrati seniorski rukomet.

Osijek - Trogir 34-25

Sjajno igra Osijek na domaćem terenu ove sezone. Još kada im na tribine dođe Kohorta, malo tko može uzeti bodove Slavoncima. Osijek je prvo poluvrijeme kontrolirao rezultat, a Trogir hvata priključak tek u drugom poluvremenu. Došli su u jednom trenutku na samo gol zaostatka, ali više od toga nije išlo. Sredinom drugog poluvremena Osijek odlazi na nedostižnu prednost i upisuje važne bodove. Karlo Vašarević igra odličnu sezonu i još jednom je bio najbolji pojedinac Osijeka sa sedam golova.

Varaždin - Gorica 28-28

Derbi bez favorita opravdao je svoja očekivanja. Obje momčadi cijele sezone igraju toplo-hladno, i derbi u varaždinskoj Areni čekao s nestrpljenjem. Varaždin je pred kraj prvog poluvremena došao do dva gola prednosti i na odmor se otišlo rezultatom 15-13. Gorica bolje otvara drugo poluvrijeme i dolazi do rezultata 24-20. Varaždin u 53. minuti poravnava rezultat. Imali su Varaždinci posljednji napad na utakmici, ali Grubišić je pogodio stativu. Goričin Jure Čakarić zabio je šest golova. 

VIDEO Trenutak ludila trenera stoljeća: Morat ću kod psihijatra
VIDEO Trenutak ludila trenera stoljeća: Morat ću kod psihijatra

Liga B

KTC - Nexe 22-35

Iako visoka pobjeda Nexea, KTC je krajem prvog poluvremena došao u vodstvo. Odmah su Križevčani pozvali minutu predaha, ali nisu se uspjeli dogovoriti kako sačuvati prednost i Nexe se vrlo brzo vraća u vodstvo. Drugo poluvrijeme momčad Branka Tamšea shvaća ozbiljnije i već nakon nekoliko minuta odlazi na nedostižnu prednost. Manuel Štrlek zabio je sedam golova.

Rude - Metković 34-33

Sjajnu utakmicu gledali smo u Rudama. Metković je vodio cijelo prvo poluvrijeme U drugom poluvremenu gledamo utakmicu gol za gol sve do 45. minute kada Rudari dolaze do dva gola prednosti. Dario Raguž pogodio je za 33-33 minutu prije kraja utakmice. Rudar je imao posljednji napad, a iskoristio ga je Andro Lopac i Rudarima donio važnu pobjedu.

Ribola Kaštela - Dubrava 28-37

Uskrsnuće Dubrave. Tako možemo nazvati posljednjih nekoliko utakmica koje je odigrala momčad Kreše Ivankovića. Nakon 4. kola najmlađa ekipa lige bila je bez bodova, a zatim kreće renesansa. Nastavio se pozitivan trend i protiv Kaštele. Kaštelani nisu imali šanse protiv Dubrave koja može razmišljati o plasmanu u Ligu za prvaka. Ivan Barbić zabio je 13 golova za Dubravu.

Spačva Vinkovci - Poreč 21-20

Slavonci i Istrijani odigrali su utakmicu s najmanje golova u ovom kolu, ali nikako to nije bila dosadna utakmica. Čvrste obrane i odlične reakcije golmana na obje strane dovele su do toga da je u 15. minuti rezultat bio 15-10 za Spačvu. Poreč je skupio snage za povratak, no Vinkovčani su mirno priveli utakmicu kraju. Sandro Kolar iz Spačve imao je 12 obrana.

Momčad 8. kola Premijer lige

Lijevo krilo: Ivan Barbić (Dubrava)

Lijevi vanjski: Lovro Gaća (Rudar)

Srednji vanjski: Josip Tomić (Sesvete)

Desni vanjski: Hrvoje Ceković (Gorica)

Desno krilo: Filip Glavaš (Zagreb)

Pivot: Marko Šehić (Moslavina)

Golman: Sandro Kolar (Spačva Vinkovci)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO