Kockice ispunile i Hamburg! Hrvatsku fan zonu postavili su kraj brojnih seks shopova... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 21

Kockice ispunile i Hamburg! Hrvatsku fan zonu postavili su kraj brojnih seks shopova...

Kockice ispunile i Hamburg! Hrvatsku fan zonu postavili su kraj brojnih seks shopova...
1

Reeperbahn je najliberalnija ulica u Njemačkoj, a nalazi se u St. Pauliju, gdje je hrvatska fan zona. I diskoteke, striptiz-barovi, seksualne radnice... U Hamburgu smo sreli i bivšeg dinamovca, a pjevat će Antonia Čerkez

VIDEO

Reeperbahn je središnja ulica u naselju St. Pauli u Hamburgu. Dugačka je 930 metara i najpoznatija je zbog mogućnosti provoda u barovima, diskotekama, ali i u striptiz-barovima.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening hrvatske reprezentacije uoči Albanije

Pokretanje videa...

Neuruppin: Trening hrvatske nogometne reprezentacije u kampu uoči utakmice s Albanijom 03:08

Seksualne radnice na svakom koraku

Na svakih, odokativno, pet do 10 metara, nalazi se i dućan s erotskim igračkama. Najliberalnija je to četvrt u Njemačkoj i često taj kvart uspoređuju s četvrti crvenih svjetiljki u Amsterdamu. Seksualnih radnica ima na svakom koraku.

Baš je naselje St. Pauli poprište velike hrvatske fešte u Hamburgu uoči utakmice s Albanijom. Pored stadiona St. Paulija, drugoligaša, napravljena je velika fan zona za hrvatske navijače. Tamo će biti organizirano i gledanje utakmice na velikom ekranu. Za one koji nisu došli do zlata vrijednog papirića, ulaznice za utakmicu u srijedu, koja se igra na HSV-ovu stadionu... St. Paulijev stadion udaljen je od HSV-ovog 15-ak minuta vožnje autom.

U spomenutom Reeperbahnu već u utorak ujutro vidjeli smo mnoštvo hrvatskih navijača. Većina se još oporavljala od burne noći. Klapsmühle, kafić/noćni klub koji drže Nijemci, brzo je prepoznao marketinški potencijal cijele priče i činjenice da je fan zona za hrvatske navijače udaljena svega 150 metara. Još u ponedjeljak taj je kafić počeo puštati hrvatsku glazbu.

- Bilo je sinoć 300-400 ljudi unutra. Bila je prava fešta. Bit će i večeras - govore nam navijači koje smo zatekli u Reeperbahnu.

Hamburg: Navijači polako pristižu u grad Hamburg: Navijači polako pristižu u grad

Sreli smo bivšeg igrača Dinama

Vidjeli su naši navijači da oko vrata nosimo akreditacije pa je sve zanimalo s kojim će sastavom "vatreni" krenuti na Albaniju. 

- Hoće li Bruno Petković biti u špici? Ivan Perišić na beku? Uh, ne znam baš. Još nije potpuno spreman. Imao sam i ja tešku ozljedu križnih ligamenata i isto mi je trebalo više od pola godine da se vratim. Morao sam završiti profesionalnu nogometnu karijeru s 28 godina - kazao nam je jedan stasiti mladić u hrvatskom dresu i zaintrigirao nas.

- On vam je igrao u Dinamu, Dundee Unitedu...

Po popisu klubova odmah smo pogodili o kome se radi. Mihael Kovačević (36) rođen je u Baselu, a nosio je dres prvo hrvatske pa švicarske U-21 reprezentacije. S Dinamom je u sezoni 2006/07. osvojio prvenstvo. Bio je vrlo dobar stoper.

- Igrao sam u reprezentaciji s Ivanom Kelavom, Ivanom Strinićem, Domagojem Vidom, Matom Jajalom... U Dinamu sam bio s Eduardom i društvom - smije se Kovačević, koji je u Hamburg došao podržati "vatrene".

Nije Klapsmühle jedino mjesto u Hamburgu gdje će biti hrvatske glazbe. U utorak će fešta biti u klubu Die Insel. U srijedu, nakon utakmice, fešta je u klubu Golden Cut. U oba kluba pjevat će Širokobriježanka Antonia Čerkez (27), koja je slavu stekla nastupima u Zvezdama Granda. Mladu Hercegovku zbog boje glasa uspoređuju s Doris Dragović.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

UŽIVO Transferi: Džeko odbio saudijske milijune, golmanska nada Hajduka ide put Mađarske
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Džeko odbio saudijske milijune, golmanska nada Hajduka ide put Mađarske

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Petković odbio Saudijce, čeka se odluka Belje. Stiže i Španjolac, Kačavenda napušta Maksimir
KREĆU 'MODRE' PRIPREME

Petković odbio Saudijce, čeka se odluka Belje. Stiže i Španjolac, Kačavenda napušta Maksimir

Plus+ Sergej Jakirović će do odlaska u Austriju imati tri nova igrača: Marka Pjacu, Raula Torrentea i vratara Ivana Filipovića. Na desnom krilu planira isprobati Luku Stojkovića, a Lukas Kačavenda neće ostati
VIDEO Portugal - Slovenija 3-0: Portugalci nakon drame penala idu dalje, Costa obranio sva tri!
OSMINA FINALA EURA

VIDEO Portugal - Slovenija 3-0: Portugalci nakon drame penala idu dalje, Costa obranio sva tri!

Slovenija je bila blizu ostvarenju sna, no nije uspjela izbaciti nominalno jačeg suparnika. Portugal je slavio tek nakon penala, a Slovenci će pamtiti šansu Šeška iz 115. minuta za pobjedu