Obavijesti

Sport

Komentari 43

Karoglan: Bili smo spori, kada se vrati Livaja bit ćemo mirniji

Karoglan: Bili smo spori, kada se vrati Livaja bit ćemo mirniji

Znamo mi tko nedostaje Hajduku, ali nedostajala su nama četvorica, rekao je trener Rudeša, dok Mislav Karoglan nije bio zadovoljan izvedbom svoje momčadi

VIDEO

Hajduk je teškom mukom slavio protiv Rudeša 1-0. Neuvjerljivo je izgledala momčad Mislava Karoglana, dok je ekipa Tonija Golema pokazala da može igrati u HNL-u.

Prvi je pred medije izašao trener Rudeša Toni Golem. Rudeš je u posljednja dva kola dva puta remizirao, a protiv Hajduka je bio jako blizu novog boda. Svjestan je toga i Golem.

- Mogli smo zabiti gol. Postavili smo se onako kako smo mogli protiv Hajduka bez četiri prvotimca, agresivno u sredini, blok, brze kontre. Stvorili smo nekoliko prilika, ali to je naš problem: malo zabijamo, a ne možeš uvijek odigrati 0-0 i osvojiti bod. 

Poljud hajdukovce 'nagradio' zvižducima: 'Je li vas stid? Ovo je užas. Tiraj sve to na zimu...'
Poljud hajdukovce 'nagradio' zvižducima: 'Je li vas stid? Ovo je užas. Tiraj sve to na zimu...'

Jeste li se nadali bodu bez trojice važnih igrača Hajduka?

- Odigrali smo maksimalno, i sada i u kupu i u Varaždinu... Znamo mi tko nedostaje Hajduku, ali nedostajala su nama četvorica. Nadao sam se, tako sam i komunicirao, mi izgledamo sve bolje i bolje, slavili smo protiv Belupa i došli smo ovdje s optimizmom. 

Može li Hajduk biti prvak, a Rudeš ostati u ligi?

- Može. 

Može li vam ovo biti poticaj za dalje, da zadržite status prvoligaša? Zašto ovako ne igrate i neke druge utakmice?

- Kad sam došao, igrali smo s Lokomotivom i izgubili iz jednog udarca, nakon toga, Dinamo, Rijeka, Osijek... Nije bilo realno, sada izgledamo bolje, nadam se da će biti bolje u nastavku. Meni i svim igračima je motivacija doći na Poljud, ne igra se pred 15.000 gledatelja često. Bili smo dobri, Hajduk je imao svoje prilike, ali ne mogu reći da bi bilo nezasluženo da smo zabili gol. Čekali smo zadnjih 5-6 minuta i poslali Pavlovića da pokuša zabiti glavom, imao je priliku, ali eto... Da smo zabili gol, bila bi druga priča. 

Rudeš je preslab suparnik da bi kaznio ovako slabašni Hajduk, koji je otezao igru i čuvao 1-0!?
Rudeš je preslab suparnik da bi kaznio ovako slabašni Hajduk, koji je otezao igru i čuvao 1-0!?

Kako komentirate vaš odlazak s mjesta trenera juniora Hajduka u Rudeš?

- Ljudi u klubu su znali da imam seniorske ambicije.  Konkretno Goran Sablić. Mlad sam, imam 41 godinu i meni je ovo izlazak iz komforne zone. Tako sam došao i u Solin i uspio sam ostati u ligi. Ovo je meni izazov, ali moram naglasiti da je meni gušt raditi u Hajduku. Ali nije bilo repova, sve smo unaprijed dogovorili...

Nakon njega govorio je Mislav Karoglan. Trener Hajduka pričao je o zvižducima nakon utakmice, ali i najavio susret u Osijeku koji se igra u srijedu. 

Ružno je da publika zviždi, jeste li razočarani time?

- Slažem se. Pozitivno je da smo dobili utakmicu bez Livaje. Ne znam jesmo li bili u blokadi nekakvoj, bili smo prerazvučeni, blokirani, imali smo 70 posto posjeda, bili smo spori. Dva igrača nisu bili pozicionirana kako smo htjeli, u drugom dijelu smo mijenjali, ali nije bilo bolje. Dobro je da smo prvi, da smo uzeli tri boda, da smo u ritmu teških utakmica... Ja ne mogu izvući puno pozitivnoga osim ovoga što sam naveo. 

VIDEO Torcida je proslavila 73. rođendan. Evo krasnog dekora
VIDEO Torcida je proslavila 73. rođendan. Evo krasnog dekora

Kako riješiti problem što nema Melnjaka ubuduće?

- Premalo je bilo dubine, premalo igre na trećeg, premalo na bokove... Nismo bili pravi i sad da analiziram u detalje... Mogu reći da moramo bolje već u srijedu. 

Je li mogao Dolček ući stvoriti višak?

- Lomio sam se on ili Dajaku, eto, Dajaku je asistirao. Pukštas je imao grčeve... 

Jeste li planski napadali leđa suparnika?

- Htjeli smo napadati iz njihovih leđa bočnih igrača ili napadača iza stopera. U prvom dijelu imali smo problema u pozicioniranju. Nije bitno kakav je bio plan, ali plan nije funkcionirao. 

Koliko kredita ide Rudešu?

- Slažem se, iako nije popularno kad si trener Hajduka govoriti o kreditu Rudešu. Treba biti realan i reći da smo mi bili prazni. 

U Osijek idete s odmornijim Livajom i Krovinovićem, a Osijek je teško stradao.

- Gorica je svladala sve vodeće momčadi. Svaka je utakmica teška, očekujem bolji Hajduk. 

Kako to da je kapetan bio Šarlija?

- On, Sahiti ili Pukštas. Vrlo jednostavno, Hrvat je i ima liderske kvalitete. Ima i Sahiti jer je borac, Pukštas je naše dijete...

Što možete u Osijeku?

- Povratkom Livaje i Krovinovića bit ćemo mirniji, s njima će suigrači biti bolji. Nije lako kad dijete kao Sigur mijenja drugoga, krpa rupe, Pukštas koji se vraća od ozljede, Žaper koji je na poluvremenu rekao da je umoran... Vjerujem da ćemo biti bolji. 

Zašto se momčad povukla zadnjih 20 minuta i poklonila dvije prilike Rudešu?

- Prekratko sam tu, desetak dana, ne mogu imati sve zaključke. Imali smo mi i presinge ali nismo bili dobri. Čim nam se razvuku linije i počnemo padati...  Imate momčadi kao koja može pokriti sve trkom, a imate i momčadi koje moraju puno toga čitati jer nisu toliko brzi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 43

VIDEO

Kaos u Dalmaciji: Igrač Splita potukao se s trenerom! Mlatio ga kopačkom, letjele su i šake...
INCIDENT U PETOJ LIGI

Kaos u Dalmaciji: Igrač Splita potukao se s trenerom! Mlatio ga kopačkom, letjele su i šake...

Tenzije su brzo narasle i obojica su razgovarali povišenih tonova, a izbio je i fizički obračun u kojem su letjele šake, a kako očevici tvrde, i kopačke. Jadran je u utakmici pobijedio RNK Split 3-0