Obavijesti

Sport

Komentari 9

Kao iz snova: Igra vaterpolo u JAR-u, živi u vili i ima poslugu

Kao iz snova: Igra vaterpolo u JAR-u, živi u vili i ima poslugu
2

Mihovil Marinović u cape Townu živi san većine Hrvata te kaže: Dobio sam ogromnu vilu, 100 metara od bazena na kojem treniram, a i imam sobaricu, kuharicu i vrtlara

VIDEO

Dočekali su me carski. Tovili su me danima prije nego što sam se uspio domoći bazena. Aklimatizacije doslovno nije ni bilo - iz makarskih 25 stupnjeva došao sam u Cape Town na 25 proljetnih stupnjeva, počinje svoju nevjerojatnu priču za Gastro.hr 'bivši' vaterpolist Mihovil Marinović (31) koji danas igra i trenira vaterpolo na - samom jugu Afrike.

Ovo 'bivši' uzmite uvjetno jer upravo zahvaljujući vaterpolu Marinović živi ono o čemu većina hrvatskih sportaša može samo sanjati.

- Živim u ogromnoj vili, 100 metara od bazena na kojem treniram, a i imam sobaricu, kuharicu i vrtlara. Ljudi su uz Irance najljubazniji koje sam dosad sreo, samo što mi još svoje žene i djecu nisu ponudili - smije se naš vaterpolist.

No Mihovil je u bliskim mu krugovima poznatiji po nekim drugim stvarima. Veliki je zaljubljenik u beskrajna putovanja, ali i u vrhunsku hranu što je i potaknulo Ribafisha da se raspiše o njemu. 

Privatna arhiva Mihovila Marinovića

Kao gotovo sve u njegovu životu, i priča kako je uopće došao do toga da igra za Cape Town zvuči kao iz filma.

- U JAR sam došao sasvim slučajno, naime vaterpolo ekipa iz Cape Towna krstarila je Jadranom ovoga ljeta i jednoga vrelog popodneva odigrala utakmicu protiv mojih veterana VK Galeba. Kako je mojima nedostajalo igrača, zvali su me da popune broj i ostalo je povijest. Očigledno sam ih impresionirao igrom, a ponajviše petom četvrtinom - u kojoj se podosta pojelo i podosta više popilo. Ponudili su mi pozamašan ugovor, kuću, auto i poslugu, tako da se nisam suviše nećkao i ubrzo se našao u ovom pravom malom raju na jugu planete između dva oceana - kaže ovaj nenadmašni pustolov.

A što se se dobroga, poput pingvina i krokodila, jede u Južnoafričkoj Republici, što ga je oduševilo te ima li ondje hrvatskih restorana pročitajte na Gastro.hr. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić