Obavijesti

Sport

Komentari 94

Kaneka su šokirali Hajdukovi igrači: To nije nogomet. Kao da idu na mene u stilu 'ubit ću te'

Kaneka su šokirali Hajdukovi igrači: To nije nogomet. Kao da idu na mene u stilu 'ubit ću te'

Bilo mi je jasno da će Jakirović prije mene koristiti hrvatskog igrača, posebno jer me on nije ni doveo. Bilo je stvarno teško vrijeme, užasna tri mjeseca, pričao je Kaneko o počecima u Dinamu

VIDEO

Kao i svaku utakmicu prije toga, bio je zacementiran za klupu i promatrao je bezidejnu igru svoje momčadi koja je gubila od Lokomotive. Sergej Jakirović koračao je uz svoj trenerski prostor i kao profesor Baltazar smišljao formulu s kojom će sebi spasiti posao, a klubu donijeti bitna tri boda. I uspio ju je odgonetnuti. Sjedila je na klupi samo nekoliko metara od njega.

Pokretanje videa...

Požar na derbiju: Torcida zapalila stolice na južnoj tribini 00:40

U nastavku utakmice uveo je Takura Kaneka (26) koji je asistirao i zabio za pobjedu Dinama protiv Lokomotive (2-1). Bio je to trenutak koji je preporodio Dinamo nakon turbulentnog razdoblja i naznačio ljepše dane, a i samog japanskog nogometa. Od čovjeka s klupe postao je jedan od najboljih igrača 'modrih' i danas Jakir ne može zamisliti momčad bez njega.

Kanekov početak u Dinamu bio je jako težak 

Takuro Kaneko dao je veliki intervju za japanski portal 1MM gdje je pričao zašto je došao u Dinamo, a u drugom dijelu intervjua otkrio je kako se osjećao na početku kada je bio u drugom planu. 

- Bilo mi je jasno da će Jakirović prije mene koristiti hrvatskog igrača, posebno jer me on nije ni doveo. Bilo je stvarno teško vrijeme, užasna tri mjeseca. Često nisam ni igrao na treningu, već trenirao s igračima s klupe. Nije bilo mjesta da pokažem koliko mogu. Bio sam jako razočaran svojim dolaskom u Europu - rekao je Kaneko.

Dinamo i Istra sastali se u 11. kolu SuperSport HNL-a

Trenirao je dobro, na Maksimiru su ga hvalili, ali nikako nije mogao dočekati svojih pet minuta slave. I onda se dogodio trenutak koji je preokrenuo sve.

- Suigrači su mi govorili da sam dobar i da ću dobiti priliku. Hvala im na tome. Sve je promijenila utakmica protiv Lokomotive. Nisam trebao ni igrati, ali jedan igrač je dobio temperaturu i ja sam upao. Bio sam junak s golom i asistencijom. To je bila prekretnica. Trener mi je nakon utakmice rekao da mi može vjerovati i da će me više koristiti - kazao je Kaneko.

Šokirali ga hajdukovci

Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud

Pričao je i o razlikama japanskog i hrvatskog nogometa, kao i o jednoj posebnoj utakmici, derbiju protiv Hajduka koji je nabijen visokim tenzijama, ali i grubim prekršajima. Splićani su ga šokirali. 

- Stil nogometa je potpuno drugačiji od japanske lige, tehnika i dodavanja. Svi hrvatski igrači viši su od mene i imaju izvrsne fizičke mogućnosti. Grubost je nevjerojatna. Posebno je čudna atmosfera bila protiv Hajduka, to baš i nije bila nogometna utakmica. Užasno. Ogroman pritisak osjećam, kao da idu na mene u stilu 'Ubit ću te'. Ne samo Hajduk. I mi želimo pojesti svaku momčad. U derbiju protiv Hajduka imao sam osjećaj da im nije cilj doći do lopte, ali zabavno mi je driblati suparnike koji me idu srušiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 94

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne