Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kanađani i Nizozemci posljednji sudionici završnice Davis Cupa

Kanađani i Nizozemci posljednji sudionici završnice Davis Cupa

Kanađani su u direktnom dvoboju u Manchesteru, u sklopu skupine D, pobijedili domaćina Veliku Britaniju s 2-1. Britancima je bila potrebna pobjeda od 3-0 za prolaz, a bez toga su ostali odmah

VIDEO

Kao posljednji su se na završni turnir Davis Cupa, koji će se održati u Malagi od 19. do 24. studenoga, plasirali tenisači Kanade i Nizozemske. Kanađani su u direktnom dvoboju u Manchesteru, u sklopu skupine D, pobijedili domaćina Veliku Britaniju s 2-1. Britancima je bila potrebna pobjeda od 3-0 za prolaz, a bez toga su ostali odmah nakon prvog pojedinačnog meča.

Prvo je Denis Shapovalov svladao Daniela Evansa 6-0, 7-5 za prvi kanadski bod, dok je na 2-0 povećao Felix Auger Aliassime koji je bio bolji od Jacka Drapera sa 7-6(8), 7-5. Počasni su bod Britanci uzeli u parovima gdje su Neal Skupski i Henry Patten pobijedili Alexisa Galarneaua i Gabriela Dialla sa 7-6(4), 6-4. Uz Kanadu iz ove skupine dalje je prošla Argentina.

U skupini A u Bologni od subote je bilo poznato da dalje ide Italija. Nepoznanica je bila tko će biti drugi, Brazil, Belgija ili Nizozemska. U nedjelju su igrali domaćin Italija i Nizozemska, a Nizozemcima je trebala ili pobjeda ili izbjegavanje poraza 0-3. Pojedinačne mečeve su dobili Talijani, Matteo Berrettini je pobijedio Botica van de Zandschulpa 3-6, 6-4, 6-4, dok je Flavio Cobolli slavio protiv Tallona Griekspoora 7-6(4), 4-6, 6-3.

Davis Cup - Group A - Italy v Netherlands

Brazilci su za prolaz dalje trebali pobjedu Italije 3-0, ali to se ipak nije dogodilo, već su Nizozemci to jedno slavlje dočekali u igri parova. Nizozemski junaci su bili Wesley Koolhof i Van de Zandschulp koji su svladali Andreu Vavassorija i Simonea Bolellija sa 7-6(6), 7-5.

U skupini B u Valenciji od prije je bilo poznato da dalje idu Španjolska i Australija koji su u nedjelju odlučivali o pobjedniku skupine. Na kraju su prvo mjesto osvojili Španjolci pobjedom 2-1. Prvo je Pablo Carreno Busta pobijedio Jordana Thompsona 2-6, 6-2, 7-6(3), dok je za Australce izjednačio Alexei Popyrin koji je sa 6-4, 6-4 svladao Pedra Martineza.

Španjolci su skupinu osvojili nakon pobjede u parovima, Martinez i Marcel Granollers su nadjačali Maxa Purcella i Matthewa Ebdena sa 5-7, 6-4, 6-4.

U Zhuhaiju posljednji su meč skupine C odigrali Čile i Slovačka, a od ranije su iz te skupine proboj prema završnom turniru osigurali tenisači SAD-a s omjerom 3-0 i Njemačke s omjerom 2-1. Treće mjesto na kraju je osvojio Čile koji je bio bolji od Slovačke s 2-1, a ključni bod donio je Čileancima par Nicolas Jarry i Marcelo Barrios koji su sa 6-4, 6-7(3), 7-6(5) svladali Norberta Gombosa i Lukasa Kleina.

Prije toga je Cristian Garin svladao Gombosa 2-6, 6-1, 6-2, dok je Slovake u igru vratio Jozef Kovalik pobjedom 6-4, 6-7(5), 6-1 protiv Alejandra Tabila.

Konačni redoslijed

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!