Obavijesti

Sport

Komentari 4

VIDEO Kakva klasa! Luka ušao, srušio rekord pa maestralno asistirao za pobjedu Reala

VIDEO Kakva klasa! Luka ušao, srušio rekord pa maestralno asistirao za pobjedu Reala

Do ulaska Modrića, Real se mučio. Poveo je u 20. minuti golom Kyliana Mbappéa, a Celta Vigo je izjednačila u 51. kada je Williot Swedberg je pogodio iza leđa Thibauta Courtoisa

VIDEO

Hrvatski maestro Luka Modrić (39) ušao je u povijest u 10. kolu La Lige u utakmici između Celte Vigo i Real Madrida. Kapetan Hrvatske i Real Madrida ušao je u igru u 63. minuti te postao najstariji igrač koji je nastupio za 'kraljeve' u 122 godine dugoj povijesti kluba. S 39 godina i 41 danom srušio je rekord legendarnog Ferenca Puškaša, koji je 1966. godine nastupio u Kupu protiv Betisa u dobi od 39 godina i 36 dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Luka Modrić prije Škotske: ‘Znamo da će biti teško ali vjerujemo u nas’ 00:55

Modrić je ušao pri rezultatu 1-1, a tri minute kasnije odmah je napravio razliku i na najbolji način zahvalio Carlu Ancelottiju na ukazanom povjerenju. Nakon što su suigrači oduzeli loptu, predali su je Luki koji ju je primio na polovici Celte. Napravio je nekoliko koraka naprijed prije nego što je primijetio utrčavanje Viniciusa Juniora. U pravom trenutku poslao je savršenu loptu Brazilcu, koji ju je lako pospremio u mrežu.

>> MAESTRALNU ASISTENCIJU MODRIĆA POGLEDAJTE OVDJE <<

Do ulaska Modrića, Real se mučio. Poveli su u 20. minuti golom Kyliana Mbappea, kojeg je poslužio Eduardo Camavinga, no teško je reći da mu je namjestio gol. Francuz je primio loptu izvan šesnaesterca i finim, odmjerenim udarcem matirao protivničkog golmana.

Sportski vikend: Evo gdje gledati Hajduk, Dinamo, Joška Gvardiola i Kovačića, Modrića...
Sportski vikend: Evo gdje gledati Hajduk, Dinamo, Joška Gvardiola i Kovačića, Modrića...

Celta se pokazala kao tvrd protivnik i nekoliko puta su imali priliku izjednačiti, što su konačno uspjeli u 51. minuti. Oscar Mingueza ubacio je u sredinu, a Williot Swedberg je pogodio iza leđa Thibauta Courtoisa.

Real je tako došao do sedme pobjede i bodovno se izjednačio (24) s vodećom Barcelonom koja ima utakmicu manje. Katalonska momčad će u nedjelju (21 sat) na Olimpijskom stadionu ugostiti Sevillu.

Sučiću 90 minuta u pobjedi

Nogometaši Real Sociedada došli su u subotu do treće prvenstvene pobjede svladavši kao gosti Gironu s minimalnih 1-0 (1-0). Pogodak vrijedan tri boda postigao je kapetan baskijske momčadi Mikel Oyarzabal u 44. minuti. Luka Sučić je za pobjednike odigrao cijelu utakmicu. Imao je i tri udarca prema golu, dva su mu blokirali domaći obrambeni igrači, a jedan nije bio dovoljno precizan.

Poznati časopis Cristiana nije uvrstio u top 10 svih vremena. Evo na kojem je mjestu Modrić
Poznati časopis Cristiana nije uvrstio u top 10 svih vremena.  Evo na kojem je mjestu Modrić

Real Sociedad se bodovno izjednačio s Gironom (12 bodova) i skočio na 11. poziciju, dok je katalonska momčad pala na 13. mjesto.

Nogometaši Betisa slavili su sa 2-1 (1-0) na gostovanju kod Osasune u Pamploni. Gosti su poveli već u 7. minuti golom Vitora Roquea. U 59. minuti je izjednačio Lucas Torro, ali je pobjedu momčadi iz Seville osigurao Chimy Avila golom u 73. minuti.

Hrvatski reprezentativni napadač Ante Budimir odigrao je cijelu utakmicu za Osasunu te se našao u nekoliko situacija u kaznenom prostoru za šut glavom, ali mu je nedostajalo preciznosti.

Još jedan rekord u vlasništvu majstora: Luka Modrić postaje najstariji igrač u povijesti Reala
Još jedan rekord u vlasništvu majstora: Luka Modrić postaje najstariji  igrač u povijesti Reala

Betis i Osasuna su sada bodovno izjednačeni. Obje momčadi imaju po 15 bodova, a Betis je sa 11. skočio na šesto mjesto potisnuvši Osasunu na sedmu poziciju.

U prvoj utakmici nogometaši Athletica na svom su San Mamesu s uvjerljivih su 4-1 (3-0) svladali Espanyol. Već u 6. minuti Daniel Vivian je doveo Athletic u vodstvo, a onda je Inaki Williams u 28. i 30. minuti povećao prednost domaće momčadi na 3-0, uz dvije asistencije Alejandra Berenguera. U 55. minuti se Berenguer iz asistenta prometnuo u strijelca za 4-0.

FOTO Bivši realovac tetovirao ime djeteta. Nakon DNK testa saznao kako ipak nije njegovo!
FOTO Bivši realovac tetovirao ime djeteta. Nakon DNK testa saznao kako ipak nije njegovo!

Alvaro Tejero je u 92. minuti postigao utješni pogodak za goste iz Barcelone.

Athletic je petom pobjedom u sezoni privremeno skočio na četvrto mjesto sa 17 bodova, a Espanyol je sa 10 bodova iz 10 nastupa na 14. poziciji. Vodeća Barcelona je u devet utakmica sakupila 24 boda, tri više od drugoplasiranog Real Madrida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

VIDEO Istra - Dinamo 2-2: Ludilo u Puli! 'Modri' dvaput gubili pa se spasili u kaotičnoj utakmici
SUSRET 10. KOLA HNL-A

VIDEO Istra - Dinamo 2-2: Ludilo u Puli! 'Modri' dvaput gubili pa se spasili u kaotičnoj utakmici

Istra je vodila, a kada je Dinamo izjednačio povela je ponovno, minutu kasnije. Uslijedio je crveni karton za domaće, a sudac Bel izvukao je deset žutih kartona. Potom je Dinamo dobio penal i spasio se, Kulenović je zabio