Obavijesti

Sport

Komentari 67

Kako bez Vlašića? Bio je Dalićev čovjek od povjerenja, ali ima sasvim dovoljno rješenja...

Kako bez Vlašića? Bio je Dalićev čovjek od povjerenja, ali ima sasvim dovoljno rješenja...

Vlašić je posljednjih godina postao džoker s klupe i igrač koji sa svojom energijom i eksplozivnošću uvijek nešto donese. No, treba biti realan i priznati da su neki igrači napredovali i dobili prednost ispred njega

VIDEO

Oporavak je bio težak, stvarno sam trenirao dvaput dnevno, radio terapije po cijele dane. Dok se nisam priključio reprezentaciji, svaki dan od jutra do mraka bio je fokus na tome, rekao je Nikola Vlašić prije tjedan dana.

Pokretanje videa...

Prvi trening 'Vatrenih' nakon teškog poraza 00:54

Tada je još bio zdrav i spreman, na dispoziciji izborniku Zlatku Daliću. Ozlijedio se 40 dana uoči početka Europskog prvenstva, vodio je utrku s vremenom i izbornik ga je čekao do posljednjeg trenutka, ali uspio se oporaviti i spremiti za turnir. Čak je i odigrao prijateljsku utakmicu protiv Portugala, odradio sve treninge s reprezentativcima, ali dva dana uoči utakmice sa Španjolskom osjetio je bol u mišiću.

Berlin: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice sa Španjolskom

Ipak trenirao je i bio u zapisniku za utakmicu protiv Španjolske, ali propustio je trening u ponedjeljak. Kako pomaka nije bilo, dogovorio se s izbornikom kako bi bilo najbolje da napusti reprezentaciju i posveti se saniranju ozljede. Dalić je tako ostao na 25 igrača. Novog ne može zvati jer je, prema pravilima Uefe, ozlijeđenog igrača mogao zamijeniti do 14. lipnja kada je počeo Euro.

Kako će Dalić nadomjestiti Vlašića?

Otkako je prije šest godina ušao u reprezentaciju, Nikola Vlašić etablirao se kao jedan od važnih igrača. Odigrao je 56 utakmica, zabio osam golova i asistirao za tri. Zabijao je bitne golove u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021. godine protiv Slovačke i Walesa, utrpao je i Škotima na samom Euru pa i Slovencima u rujnu 2021. godine na svome Poljudu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Katru. Nakon toga se ugasio. Istog ljeta otišao je u West Ham i tada je počela kopnjeti njegova minutaža u reprezentaciji za koju je ovog ožujka u prijateljskoj utakmici protiv Egipta zabio prvi gol nakon dvije i pol godine.

KATAR 2022 - Nakon 90 minuta nemamo pobjednika, Hrvatska i Brazil idu u produžetke

Nije igrao u klubu, ali Dalić ga je zvao i vjerovao u njega, čak zbog toga i primao kritike na svoj račun. U međuvremenu je promijenio klub i otišao u Torino, ali dok se on mučio s povratkom u staru formu, u koju se i vratio uoči Eura, nekima su porasle dionice kod izbornika i preskočili su ga u hijerarhiji. 

Hrvatska je ostala bez dugogodišnjeg reprezentativca i igrača u kojeg je Dalić imao veliko povjerenje, no nema panike, ima sasvim dovoljno rješenja za nadoknaditi njegov izostanak. Imamo širok roster, nešto što smo priželjkivali svih ovih godina i po nekoliko kvalitetnih igrača na pozicijama na kojima je igrao Niksi.

Susret Egipta i Hrvatske u finalu ACUD kupa

Vlašić je većinom pokrivao pozicije na desnom krilu ili polušpicu. Na desnom krilu je trenutno prvi izbor Lovro Majer, a za tu poziciju pretendiraju i Mario i Marco Pašalić, može je pokriti i Andrej Kramarić. Što se tiče polušpice, tu su Martin Baturina i Luka Sučić, a na lijevom krilu, gdje se često Vlašić spominjao kao potencijalno rješenje, su Perišić, Ivanušec, Pjaca... Ne znamo je li to zbog ozljede ili odluke izbornika, ali protiv Španjolske je ostao na klupi. Mario Pašalić je zaigrao na desnom krilu u nastavku utakmice, dok je Sučić ušao u veznoj liniji.

Vlašić je posljednjih godina postao džoker s klupe i igrač koji sa svojom energijom i eksplozivnošću uvijek nešto donese. No, treba biti realan i priznati da su neki igrači napredovali i dobili prednost ispred njega pa je pitanje koliku bi minutažu uopće imao na Euru.

Izbornik će tako s dovoljno oružja i alata u rukama napasti Albance. Pobjeda nam treba pod svaku cijenu, a onda ćemo se potom za osminu finala potući s Italijom. A tko zna, možda nam i jedna pobjeda bude dovoljna za drugi krug.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 67

VIDEO

VIDEO Gvardiolu pokazali staru fotografiju i tražili ga autogram. Pogledajte urnebesnu reakciju
CITYJEVA SMICALICA

VIDEO Gvardiolu pokazali staru fotografiju i tražili ga autogram. Pogledajte urnebesnu reakciju

Ekipa iz Manchester Cityja priključila se popularnom trendu s TikToka u kojem ljudima pokažete njihove stare fotografije i molite ih potpis. Prva je žrtva bio Joško Gvardiol kojem se to baš i nije svidjelo, a suigrač Ederson valjao se od smijeha. Mateo Kovačić reagirao je, pak, kulerski: "Ovo je bilo davno, 17 godina... Starim".
Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...