Obavijesti

Sport

Komentari 8

Kakav peh: Junak 'furije' Dani Olmo upitan za polufinale Eura

Kakav peh: Junak 'furije' Dani Olmo upitan za polufinale Eura

Dani Olmo proglašen je igračem utakmice u četvrtfinalnom dvoboju protiv Njemačke. No bivši igrač Dinama teren je napustio šepajući, a španjolski mediji javljaju kako je upitan za polufinale i utakmicu protiv Francuske

VIDEO

Španjolska je u utakmici koju su mnogi nazvali "finalom prije finala" izbacila Njemačku s Europskog prvenstva. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1, a pobjedu je "furiji" u 119. minuti donio Mikel Merino. Iako je odveo momčad u polufinale Eura, heroj Španjolske je Dani Olmo. On je utakmicu započeo na klupi, ali je ušao u igru već u osmoj minuti kada se ozlijedio Pedri zbog prekršaja Tonija Kroosa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dani Olmo 01:15

Bivši igrač Dinama prvo je u 51. minuti sjajno iz drugog plana utrčao u prostor i zabio na asistenciju Laminea Yamala, da bi u posljednjim minutama asistirao za gol Merina. Sjajni veznjak proglašen je i igračem utakmice, potpuno zasluženo.

Olmo je imao priliku zapečatiti pobjedu "furije" u trećoj minuti nadoknade drugog produžetka, ali vidjelo se kako šepa dok vodi loptu i u takvom stanju nije mogao završiti akciju na željeni način. Kako prenosi španjolski Diario As, Olmo se nalazi na listi ozlijeđenih igrača, a njegov izostanak bio bi dodatan udarac za Luisa de la Fuentea koji je već na toj poziciji izgubio Pedrija do kraja prvenstva.

Španjolski fizioterapeuti će u sljedećih 48 sati imati pune ruke posla da osposobe španjolsku desetku, a ako to i uspiju, upitno je hoće li nogometaš Leipziga biti na maksimumu mogućnosti do utorka kada igraju protiv Francuske.

Euro 2024 - Quarter Final - Spain v Germany

Nije to jedini problem s kojim se muči De la Fuente. U polufinalu izbornik neće moći računati niti na Danija Carvajala i Robina Le Normanda. Carvajal je akumulirao kartone, što bi ga svakako udaljilo iz utakmice za polufinale. Kada je već toga bio svjestan, odlučio je duboko u nadoknadi drugog produžetka spriječiti Jamala Musialu u prodoru, za što je dobio drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni.

Le Normand je izašao na poluvremenu protiv Njemačke, a poput Carvajala, požutio je u utakmici te je suspendiran za susret s Francuskom koji se igra u utorak od 21 sat u Münchenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske
LJETNI MERCATO

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske

Prijelazni rok u HNL-u traje do 5. rujna. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Portugal - Hrvatska 2-1: Šteta! 'Vatreni' poraženi u sjajnom susretu unatoč pritisku na kraju
GLAVU GORE!

Portugal - Hrvatska 2-1: Šteta! 'Vatreni' poraženi u sjajnom susretu unatoč pritisku na kraju

Pokušala je naša reprezentacija pritisnuti u zadnjih 15-ak minuta, bilo je tu prilika i polu-prilika, ali izostao je gol za poravnanje. Naše igrače čeka dvoboj protiv Poljske na Opus Areni u nedjelju...