Obavijesti

Sport

Komentari 51

Kako Hrvatska može izboriti polufinale? Ni sve tri pobjede u jednom scenariju neće biti dosta

Kako Hrvatska može izboriti polufinale? Ni sve tri pobjede u jednom scenariju neće biti dosta

Rukometaši su ispustili tri od četiri moguća boda u drugom krugu i sužene su im mogućnosti za plasman među četiri najbolje na turniru, ali i dalje drže sve u svojim rukama

VIDEO

Umjesto očekivana dva boda na startu drugog kruga zbog visoke pobjede nad Španjolskom na startu, Hrvatska je nakon prve utakmice u Kölnu i dalje na samo jednom, osvojenom remijem protiv Austrije. Francuska je bila uhvatljiva, ali je u Kölnu slavila 34-32 i ostavila izabranike Gorana Perkovca u nezavidnoj situaciji.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Francuza u Kölnu

Pokretanje videa...

Hrvatska - Francuska 32-34: U velikoj borbi slavili Francuzi, a Kuzmanović čudesan na golu 00:51

Mala pomoć Austrijanaca

Sad je jasno da Francuska, nakon pobjeda nad Njemačkom i Hrvatskom, ima autoput prema prvom mjestu, do kraja druge faze očekuju je utakmice protiv Islanda, Austrije i Mađarske. Drugo mjesto, pak, lovit će domaćin prvenstva Njemačka, iznenađenje skupine Austrija, Hrvatska, MađarskaIsland. Svatko sa svojom računicom.

Rasplet prve utakmice dana u Kölnu, pobjeda Austrije nad Mađarskom, može pomoći Hrvatskoj jer Mađari ostaju na dva boda, ali pitanje je naravno gdje će se i hoće li se zaustaviti Austrijanci. Dobra je vijest i što Hrvatska nije izgubila od Francuske prevelikom razlikom, ako se to može smatrati dobrom viješću. Jer može biti presudno ako na kraju budemo imali isti broj bodova.

Što treba Hrvatskoj za polufinale?

Unatoč jednom osvojenom bodu od moguća četiri, Hrvatska i dalje ovisi sama o sebi i s tri pobjede do kraja druge faze završit će među dvije najbolje selekcije skupine osim u jednom scenariju, ako Austrija pobijedi sve do kraja (uključujući i Francusku), a Francuzi svladaju Island i Mađarsku. Prevelikog prostora za kalkulacije nema, a olakotna okolnost može biti relativno izjednačena skupina u kojoj bi se do kraja još svatko mogao poskliznuti.

Gledajući sva europska prvenstva u ovom stoljeću od 2002., kad je uveden ovakav sustav natjecanja, u polufinale su prolazile momčadi s devet, osam, čak i šest bodova u šest navrata (Slovenija 2020., Španjolska i Švedska 2018., Hrvatska 2016. nakon epske pobjede nad Poljskom 37-23, Danska 2012., Njemačka 2008.).

Izgledno je ipak da ćemo o polufinalu, ako pobijedimo utakmice protiv Mađarske i Islanda, odlučivati protiv Nijemaca u zadnjem kolu u srijedu i znati što nam igra (ako ostanemo živi) jer smo po rasporedu posljednji toga dana. No dotad, naravno, treba apsolvirati subotu i ponedjeljak. Iz druge skupine zasad su stopostotni Danska i Švedska, a u petak će igrati međusobno.

Kakav je raspored do kraja?

subota

  • Francuska - Island, 15.30
  • Hrvatska - Mađarska, 18 sati
  • Njemačka - Austrija, 20.30

ponedjeljak

  • Hrvatska - Island, 15.30
  • Francuska - Austrija, 18 sati
  • Njemačka - Mađarska, 20.30

srijeda

  • Austrija - Island, 15.30
  • Francuska - Mađarska, 18 sati
  • Njemačka - Hrvatska, 20.30
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 51

VIDEO

UŽIVO Transferi: Josipu Brekalu propala posudba u Getafe, ništa od prelaska Osimhena u Chelsea
DEADLINE DAY

UŽIVO Transferi: Josipu Brekalu propala posudba u Getafe, ništa od prelaska Osimhena u Chelsea

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Dinamo je dobio novu ponudu za svog dijamanta, Baturina navodno pristao na transfer?!
PIŠU TALIJANI

Dinamo je dobio novu ponudu za svog dijamanta, Baturina navodno pristao na transfer?!

Dinamo je prije nekoliko dana odbio ponudu Fiorentine od 12 milijuna eura, ali talijanski klub ne odustaje. Ovaj put je sletjela obilatija ponuda
Ivan Perišić dobio odbijenicu od slavnog talijanskog prvoligaša?
NISU POSTIGNULI DOGOVOR

Ivan Perišić dobio odbijenicu od slavnog talijanskog prvoligaša?

Perišićeva sljedeća destinacija mogla je biti, pišu talijanski mediji, slavna Fiorentina, čiji je član još uvijek i Josip Brekalo, koji je zimus zajedno s 'Perjom' predstavljen kao veliko pojačanje na Poljudu