Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kad je Rijeka dala gol u HNL-u i zadnji put pobijedila kod kuće?

Kad je Rijeka dala gol u HNL-u i zadnji put pobijedila kod kuće?
3

U petak dolazi Belupo, a Rijekini se navijači teško sjećaju kad je njihov klub pobijedio na Rujevici, kad je zadnji put dao gol u prvenstvu i(li) iz HNL dvoboja izašao neporažen

VIDEO

Nije baš ona fraza 'ni najstariji se navijači ne sjećaju', ali... Rijeka četiri HNL utakmice zaredom nije dala gol, Rijeka ima tri uzastopna prvenstvena poraza i Rijeka je u HNL-u zadnji put na Rujevici pobijedila: prošle godine u 11. mjesecu.

Znate koga? Lokomotivu koju je tada trenirao današnji trener Rijeke, Goran Tomić.

POGLEDAJTE VIDEO: Što kaže Tomić?

Pokretanje videa...

Tomić prije Belupa 02:00

Crna serija u petak od 18:00 trebala bi se prelomiti preko leđa Slaven Belupa. Tome se nada cijeli Kvarner, a tako misli i šef Tomić, 100% svjestan još jedne činjenice: u ovoj ligi više nema unaprijed upisanih trijumfa. Stvarno su: svi opasni.

- Čeka nas izrazito bitna utakmica. Jer već je prošlo dosta vremena otkad je Rijeka pobijedila na svom stadionu. Tako da moramo napraviti sve da osvojimo ta tri boda - govori Tomić.

- Slaven Belupo je jedna izrazito neugodna ekipa, ali takvi su sada svi u ligi! Ne postoji više u HNL-u protivnik kojeg se može i najmanje olako shvatiti. I zato... Maksimalna koncentracija da napokon pobijedimo na Rujevici.

Murić: Bjelica se uvijek dere i prigovara, nije to ništa novo...
Murić: Bjelica se uvijek dere i prigovara, nije to ništa novo...

Bijeli od 14. veljače nisu dali gol u prvenstvu. Odigrane su 443 minute otkad je Robert Murić zabio Istri u Derbiju della Učka, a ni tada se nije pobijedilo nego odigralo 1-1.

- Znamo i Belupove  kvalitete i njihove mane. Radili smo cijeli tjedan da ispravimo neke mane koje smo pokazali u zadnjoj utakmici (*0-2 poraz u Zagrebu od Dinama, nap.a.) tako da očekujem naše pravo lice, očekujem da budemo: Rijeka koja pobjeđuje - kaže Tomić.

Prošle su četiri utakmice bez postignutog gola. Remi 0-0 u Gorici pa poraz 0-2 u Osijeku, 0-1 od Hajduka na Rujevici i 0-2 u Zagrebu od Dinama pod vodstvom Gorana Tomića koji o ozračju u momčadi kaže:

- Atmosfera u ekipi je: odlična! Zaista sam zadovoljan načinom na koji dečki treniraju, u kakvoj su formi i samo ozračje u svlačionici. I zato stvarno s optimizmom gledam na utakmice koje dolaze i u kojem jako puno očekujemo i bodovnom smislu i što se kvalitete igre tiče.

Mišković: Sljedeće godine ćemo proslaviti 115. rođendan Rijeke!
Mišković: Sljedeće godine ćemo proslaviti 115. rođendan Rijeke!

Velkovski je dovoljno oporavljen i vjerojatno se vraća u kadar, Escoval je još uvijek pod upitnikom, a Smolčić zbog teže ozljede i dalje nije među kandidatima za sastav.

U zadnja četiri međusobna okršaja Rijeka je sva četiri puta pobijedila Belupo. A sada ima imperativ taj niz povećati na pet zaredom.

Tko bi trebao zabiti gol(ove)? U domaćem prvenstvu najmanje minuta za realizaciju treba Muriću, a klupska ljestvica strijelaca što se Prve HNL tiče izgleda ovako:

  • 8 Franko Andrijašević
  • 5 Robert Murić
  • 4 Sandro Kulenović
  • 2 Stjepan Lončar, Luka Menalo
  • 1 Domagoj Pavičić, Nino Galović, Sterling Yateke

Nakon dva uzastopna domaća poraza u Jadranskim derbijima i četvrto mjesto opasni 'visi. Rijeka sigurno ima kvalitetu za vrh HNL-a, Rijeka kreće u: lov na Europu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne