Obavijesti

Sport

Komentari 49

Promjena u rasporedu finala: Evo kad Donna igra za zlato

Promjena u rasporedu finala: Evo kad Donna igra za zlato

Donna Vekić izborila je finale Olimpijskih igara protiv Kineskinje Qinwen Zheng. Hrvatska tenisačica u polufinalu je bez prevelike muke svladala je Slovakinju Annu Schmiedlovu 6-4 i 6-0

VIDEO

Donna Vekić pobjedom nad Slovakinjom Annom Karolinom Schmiedlovom osigurala je finale Olimpijskih igara. Nakon nevjerojatne drame protiv Marte Kos​​​​​​​tjuk u četvrtfinalu, ovaj meč bio je čista suprotnost i hrvatska tenisačica slavila je s 2-0 u setovima (6-4,6-0). Vekić je dominirala od početka do kraja, Schmiedlova je pružala dobar otpor u prvom setu, ali u drugom više nije imala nikakve šanse. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kako je Donna preživjela dramatični tie-break: Čudesan udarac uspio je sve promijeniti 00:56

U velikom finalu čeka je Kineskinja Qinwen Zheng, trenutno sedmoplasirana tenisačica na WTA ljestvici. Donna i Zheng igrale su do sada samo dva puta, a njihov međusobni omjer je izjednačen. Zheng je slavila prošle godine na WTA Elite turniru u Zhuhaiju, dok je Donna bila bolja 2021. u Italiji.

Najbolja kineska tenisačica na putu do finala šokirala je prvu tenisačicu svijeta, Poljakinju Igu Šwiatek, pobijedivši je sa 6-2, 7-5 u prvom polufinalu olimpijskog turnira u Roland Garrosu. Poljakinja je potom osvojila broncu pobijedivši Schmiedlovu 6-2, 6-1

Šwiatek je imala niz od 25 pobjeda u Roland Garrosu i bila je uvjerljiva favoritkinja za osvajanje zlatne olimpijske medalje. No, Zheng je odličnom polufinalnom predstavom postala prvom kineskom tenisačicom koja je ušla u finale pojedinačne konkurencije na Olimpijskim igrama.

Finale je na rasporedu u subotu, 3. kolovoza. Prvotno je bio najavljen kao drugi na centralnom terenu Philippe Chatrieru nakon meča za broncu u muškoj konkurenciji koji počinje u 12 sati, no naknadno je taj meč prebačen kao posljednji za subotu, a prva dva meča u subotu bit će finale muških parova (Australci Ebden/Peers protiv Amerikanaca Krajiceka/Rama) pa meč za broncu u muškim parovima (Amerikanci Fritz/Paul protiv Čeha Machaca/Pavlaseka). To znači da bi Vekić i Zheng na teren mogle između 15 i 16 sati.

Teniski program za subotu, početak u 12

  • Ebden/Peers - Krajicek/Ram, finale muških parova
  • Fritz/Paul - Machac/Pavlasek, muški parovi za broncu
  • Donna Vekić - Qinwen Zheng, finale ženskog singla
  • Musetti - Auger-Aliassime, muški singl za broncu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 49

VIDEO