Jeličić: Što mislite o Francuskoj? Reći ću vam, to je kur*ina! Pa tri utakmice nisu zabili gol iz igre | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 25

Jeličić: Što mislite o Francuskoj? Reći ću vam, to je kur*ina! Pa tri utakmice nisu zabili gol iz igre

Jeličić: Što mislite o Francuskoj? Reći ću vam, to je kur*ina! Pa tri utakmice nisu zabili gol iz igre

Da je priznat gol Simonsu, da su izgubili od Nizozemske, opet bi rekao "Francuska, oni tako prolaze". A kad mi tako prolazimo, onda to nije mentalitet ni karakter, to nije Hrvatska, je li tako, rekao je komentator

VIDEO

Bivši nogometaš Dinama i Hajduka i nekadašnji hrvatski reprezentativac Joško Jeličić (53) povukao se prošli tjedan kao komentator Europskog prvenstva na Hrvatskoj radioteleviziji objasnivši tu odluku manjkom motiva s obzirom na ispadanje "vatrenih" u grupnoj fazi. Objavio ju je na podcastu Tribina, gdje je analizirao dotadašnji tijek prvenstva.

Pokretanje videa...

'Vatreni' se vratili kući nakon Eura 01:16

- Sigurno nisam očekivao medalju, ali očekivao sam da ćemo proći skupinu. Moramo učiti iz velikih natjecanja. Kakva su to natjecanja? Sve je u pet deka, narativ je sasvim drugačiji. Moj sinovi Mario i Borna bili su u Leipzigu, 100.000 ljudi... Kaže da to nije doživio. Petsto hrvatskih navijača, i to vrlo za*ebanih navijača, svih skupina zajedno hodaju. To su stvari koje imaju težinu - rekao je Jeličić i nastavio u dahu:

- S druge strane, europsko prvenstvo u odnosu na svjetsko prvenstvo, ipak moraš ponuditi neku strukturu. Konkurentnije je, bolji igrači, bolji treneri. Neću sada ulaziti, ali... Neću pričati o europskom prvenstvu sa 16 ekipa, nego čak i sada i sprdati tko je sve na Euru. Tu ipak treba ponuditi nešto više. Na svjetskom prvenstvu uvijek te zakače neki partizani, ovakvi-onakvi, koje možeš prevariti taktički, a brzi su. Ali i tu leži problem zašto mi na europskom prvenstvu ne možemo napraviti rezultat. Iako sve je to u pet deka. Pričat ćemo o dvije utakmice koje nisu dobro pripremljene, što se vidjelo, na kraju krajeva, na kraju poluvremena.

POGLEDAJTE VIDEO OD 24:21

Jeličić je potom grubo izvrijeđao francusku reprezentaciju.

- Ali, 'ajmo pričati o narativu, recite mi što vi mislite o Francuskoj, jednom rječju. To je Francuska? Ja ću reći, to je ku*čina! A znaš zašto? Tri utakmice nisu gol zabili iz igre, vrijede igrači 800 milijardi eura. A da je priznat gol Simonsu, da su izgubili od Nizozemske, opet bi rekao "Francuska, oni tako prolaze". A kad mi tako prolazimo, onda to nije mentalitet ni karakter, to nije Hrvatska, je li tako? Nego ovo je Francuska. Ja to tako ne gledam. Onda ćemo uzeti isti kriterij.

Povukao je paralelu s Engleskom. 

- Da sam izbornik Engleske i da moj igrač i napadač Harry Kane igra protiv Srbije i ima jedan dodir u prvom poluvremenu, ja bih na poluvremenu dao ostavku! Pa čovjek ima 800 igrača koji vrijede 100 milijardi. Igra s tri desna beka, Grealishem i Rashfordom kući i da ih nabrojim još 50. Znači, 'ajmo uzeti neki kriterij. Francuska uvijek tako u grupi, je li tako? Oni prođu, eh, a da smo mi prošli, opet bi bilo kako je postavio ovo ili ono. Pričam o nama i kakva je naša percepcija. Brate, pa oni imaju 80 igrača koji svi mogu biti europski prvaci - rekao je Jeličić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

UŽIVO Transferi: Josip Mišić na meti Paoka, Olić pozvao bivšeg 'vatrenog' za pomoćnika u U-21
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Josip Mišić na meti Paoka, Olić pozvao bivšeg 'vatrenog' za pomoćnika u U-21

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu