Jeličić: Najviše beba rodilo se nakon Oluje i SP-a. Ali sad će opet neki naoštriti tipkovnice | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 38

Jeličić: Najviše beba rodilo se nakon Oluje i SP-a. Ali sad će opet neki naoštriti tipkovnice

Jeličić: Najviše beba rodilo se nakon Oluje i SP-a. Ali sad će opet neki naoštriti tipkovnice

Ovo je bila najlošija utakmica Luke Modrića koju sam ikada gledao. Brozović će i s 50 godina pretrčati 12 kilometara, ali mu je reakcija puno sporija, rekao je Jeličić

VIDEO

Na svjetskim prvenstvima osvojili smo čak tri medalje, ali na europskima - nula bodova. Nismo nikada došli ni do polufinala. I upravo zato su mnogi bili uvjereni kako Hrvatska može daleko na Euru u Njemačkoj, na vjerojatno posljednjem plesu Luke Modrića u reprezentativnom dresu. 

Pokretanje videa...

Atmosfera nakon poraza od Španjolske 00:56

Ogromna očekivanja oko "vatrenih" i velika euforija, ali prva utakmica pokazala je da je put do medalje težak i trnovit. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala i tako nas bolno prizemljila nakon tek prvog gola.

Poraz Hrvatske analizirali su HRT-ovi stručni komentatori u emisiji Euro.

- Ništa nije gotovo, ali ova utakmica otvorila je točke da na neke suparničke igre nemamo odgovor. Meni je osjećaj neobičan, ovo je bilo nešto što u najmanju ruku mogu nazvati čudnim. Izgubili smo 3-0, igrali smo loše. Oni su bili bolji, ali stvorili smo prigoda za zabiti barem četiri gola - rekao je Anton Samovojska.

Euro 2024 - Group B - Spain v Croatia

Osvrnuo se i na situaciju iz 77. minute. Bruno Petković bio je sam pred golom, morao je samo gurnuti loptu u praznu mrežu, ali ga je Rodri srušio i skrivio penal. Napadač Dinama sam je uzeo loptu i izveo penal, no Simon mu je obranio. Lopta se odbila do Perišića koji je vratio loptu Petkoviću. Ovaj put je zabio, ali VAR je poništio gol jer je Perija prerano utrčao. 

- Na 3-0 na kaznenom udarcu ne poštuje se jedan od najtipičnijih nogometnih zakona, a to je da onaj na kojem je napravljen penal, on ga ne smije izvesti. I onda se dogodi da nam igrač prerano uđe u šesnaesterac i svira se indirektni udarac. Ovu utakmicu neću zaboraviti, nadam se da ne možemo izgubiti, a mi primimo tri komada... 

Marcelo Brozović posljednjih godina je jedan od najvažnijih hrvatskih igrača, ali igranje u Saudijskoj Arabiji je utjecalo na njegovu formu. 

- On je nekada bio naš ključni igrač, ali ja to danas nisam vidio. 

Berlin: Susret Španjolske i Hrvatske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Prokomentirao je i situacije kod tri gola koja smo primili u prvom poluvremenu. 

- Naša obrana stajala je daleko od igrača, ne možeš klasne igrače pustiti da samo tako primaju loptu, a da ih nitko ne prima. Prvi gol, to je strašno, stoperi se moraju drugačije orijentirati. Ne smiješ razmišljati kako presjeći loptu, moraš trčati nazad. Pa onda kod drugog gola kako Ruiz ležerno, kao na igrici, prođe dvojicu naših igrača i lagano zabije. O trećem golu neću pripovijedati. Bila su dvojica Španjolaca u našem šesnaestercu, a nas šestero. Pa tebi na pet metara ne može suparnički igrač pobjeći nikako. I što se dogodi? Carvajal prođe između svih i zabije - rekao je Samovojska. 

Joško Jeličićje iznio svoje opservacije.

- Ovo je bila najlošija utakmica Luke Modrića koju sam ikada gledao. Brozović će i s 50 godina pretrčati 50 kilometara, ali mu je reakcija puno sporija. Teško je biti u ovakvoj situaciji, nismo naučili na ovo i to je život. Igrali smo protiv protivnika koji je moderna ekipa, ima jasnu strukturu koja nas je nadigrala u svim segmentima. Jedan dekan filozofije rekao da je bolje izgubiti jednom 3-0, nego triput po 1-0. Treba im čestitati na pobjedi i analizirati utakmicu, poraz je najbolji trenutak za kritičku analizu, vidjeti gdje smo najslabiji, mentalno se skupiti i pripremiti za preostale dvije utakmice. Na dvije pobjede smo od onoga što želimo, a to je osmina finala. Tamo smo sposobni svakoga pobijediti. 

Berlin: Razočarani nogometaši Hrvatske nakon poraza od Španjolske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Prokomentirao je i Dalićev potez da izvadi Luku Modrića i Matea Kovačića pola sata prije kraja utakmice. 

- Ono što je dobro što su nositelji izašli i da se pripreme za sljedeće utakmice. Kovačić je bio maestralan, imao je pet od pet driblinga, dobio je pet od sedam duela, pritiskao je Rodrija. On je napravio i više što se očekivalo od njega, ali nažalost, nije mogao sam - rekao je Jeličić pa za kraj poručio kritičarima u svom stilu:

- Obzirom na naš mentalitet, bit će onih koji će naoštriti tipkovnice. Imaju demografski podaci lako provjerljivi. Najviše beba u Hrvatskoj rođeno je nakon Oluje 1995. godine i nakon Svjetskog. Ovi što su naoštrili tipkovnice, dečki, bez medalje, teško.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 38

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga