Obavijesti

Sport

Komentari 19

Jedan od najvećih Dinamovih talenata u Rijeci: 'Pojavila se mogućnost i nisam razmišljao'

Jedan od najvećih Dinamovih talenata u Rijeci: 'Pojavila se mogućnost i nisam razmišljao'

Gabriel Rukavina je ugovor je potpisao do 2028. godine, došao je besplatno, a Dinamo ima pravo na 50 posto odštete od sljedećeg transfera

VIDEO

Kada je Sergej Jakirović okupio dinamovce uoči priprema za novu sezonu, nekolicini igrača poručio je kako ne idu s klubom u Austriju i da mogu slobodno pronaći novi klub. Među njima bio je i Gabriel Rukavina (20), jedan od najpotentnijih hrvatskih nogometaša. U zimskom prijelaznom roku Dinamo je na njemu mogao zaraditi 2,5 milijuna eura koje je ponudio LA Galaxy, ali klub je odbio. Ipak, za to vrijeme, nisu ozbiljnije računali na njega.

Pokretanje videa...

Zafrkancija na treningu Dinama 00:41

Nadao se kako bi mogao dobiti šansu u novoj sezoni, ali kako 'modri' na lijevom krilu imaju Pjacu i Hoxhu, bilo je jasno kako je on višak. Sada besplatno odlazi iz kluba. 

Rukavina je novi igrač Rijeke, objavio je slavodobitno hrvatski viceprvak transfer talentiranog nogometaša. Pretendirat će za poziciju na lijevom krilu koje je ostalo upražnjeno nakon odlaska Marka Pjace. Ugovor je potpisao do 2028. godine, a Dinamo ima pravo na 50 posto odštete od sljedećeg transfera.

- Stvarno sam sretan što sam došao tu, dugo sam čekao, ali napokon sam ovdje. Svi su me lijepo prihvatili i sve je super. Više-manje znam sve, protiv jako puno njih sam igrao, s nekima sam igrao u reprezentaciji, neće biti problem prilagoditi se. Kad sam saznao da mogu doći tu, nisam puno razmišljao. Rijeka je imala tri igrača na Euru, ovo je odličan klub za nastavak mog razvoja - rekao je Rukavina i nastavio:

- Ne vidim zašto ne ponoviti sezonu kakvu je Rijeka imala prošle godine uz malo sreće u završnici. Znamo da je Rijeka uvijek u top 3, tako će biti i iduće sezone. Puno se igrača vratilo koji su otišli van, kvaliteta se podigla, liga je dala puno igrača na Euro i dobra je za razvoj mladih igrača. Uzor mi je Neymar, gledao sam ga kao mali. Tata Tomislav nije mi ništa nametao, odmalena je bila samo lopta. On je sretan kad sam i ja, pušta me da radim svoje, ali ništa pretjerano.

Rudeš i Gorica sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a

Rukavina je jedan od najvećih hrvatskih talenata svoje generacije, bio je i član svih mlađih uzrasta reprezentacije Hrvatske. U seniorskom nogometu debitirao je kao igrač Dinama. Skupio je deset utakmica, no najozbiljnije minute u seniorskom nogometu dobio je u Gorici za koju je u proljetnom dijelu prošle sezone zabio dva gola u 16 utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne