Obavijesti

Sport

Komentari 4

Jannik Sinner sredio Fritza za drugi Grand Slam ove godine

Jannik Sinner sredio Fritza za drugi Grand Slam ove godine
4

Talijan je nakon turbulencija zbog otkrivenog doping skandala iskoristio ispadanja Đokovića i Alcaraza i osvojio US Open svladavši Amerikanca 6-3, 6-4, 7-5

VIDEO

Prvi tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner pobjednik je ovogodišnjeg izdanja US Opena, on je u finalu svladao najboljeg američkog igrača Taylora Fritza 6-3, 6-4, 7-5.

U.S. Open

Nakon što je Sinner dominirao u prva dva seta, u trećem je do konačnog trijumfa stigao preokretom. Naime, kod vodstva 3-2 Sinner je propustio dvije "brewak-lopte", a onda je u sljedećem gemu izgubio i svoj servis te je Fritz stigao do prednosti od 5-3. Ipak, Amerikanac nije uspio odservirati za set, a kada je kod vodstva Talijana od 6-5 servirao za ostanak u dvoboju opet je pokleknuo pod pritiskom.

Za 23-godišnjeg Sinnera ovo je drugi Grand Slam naslov u karijeri, ali i u 2024. godini, nakon što je u siječnju osvojio Australian Open. Sve to dogodilo se svega nekoliko tjedana nakon što je otkriveno da je na proljeće bio pozitivan na doping testu i izvukao se bez suspenzije. S druge strane, 26-godišnji Fritz je igrao u prvom velikom finalu u karijeri, prije ovog turnira nikada nije otišao dalje od četvrtfinala.

U.S. Open

US Open, finale (M)

  • Jannik Sinner (Ita/1) - Taylor Fritz (SAD/12) 6-3, 6-4, 7-5 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO