Obavijesti

Sport

Komentari 14

Jakirović: Debi sina za Dinamo je velika stvar za našu obitelj

Jakirović: Debi sina za Dinamo je velika stvar za našu obitelj

Leon Jakirović (16) igra na poziciji stopera i lijevog bočnog, a šansu je u Koprivnici dobio posljednjih desetak minuta. Iako mu je tek 16 godina, službeno je debitirao za prvu momčad Dinama

VIDEO

Dinamo je u pravom trileru pobijedio Slaven Belupo u Koprivnici 3-2 u 35. kolu HNL-a. Zagrepčani su na Kušek Apaš doputovali bez 17 igrača od čega su velika većina bili prvotimci. Dinamo je i u takvom omjeru snaga uspio slaviti golom Luke Vrbančića (18) u 93. minuti, a šansu za debi dobio je i Leon (16), sin Sergeja Jakirovića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban 00:58

- Tako se namjestilo, to je velika stvar za našu obitelj. Pred njim je još puno izazova, zna što mu je činiti, on i ostali su već pokazali potencijal i zaslužili su debitirati za prvu momčad. Ostali, koji nisu to dočekali u Koprivnici, debitirat će protiv Rudeša. Zadovoljan sam s mladim igračima, htjeli smo pokazati kakav potencijal imamo u školi, normalno je da ih nagradimo za sve što su napravili ove sezone - rekao je Jakirović.

Sin Sergeja Jakirovića debitirao za Dinamo. Tek mu je 16 godina
Sin Sergeja Jakirovića debitirao za Dinamo. Tek mu je 16 godina

Dinamo je još jednom slavio u nadoknadi.

- Čestitam igračima na dobroj utakmici, pristup je bio dobar, želja, htijenje. Možda je na početku bilo malo teže, dok smo pohvatali linije kretanja, bez obzira što treniramo zajedno, drugačije je igrati utakmice. Imali smo i prilike za izjednačenje, imali su oni šanse. Dogovorili se na poluvremenu da igramo okomitije, tako smo okrenuli rezultat. Opet nas je nagradilo zbog pristupa, iako nije važna utakmica, premda, svaka je važna kad igraš u Dinamu.

I igračima je značila ova pobjeda, premda rezultatski nevažna. Vidjelo se po načinu na koji su slavili.

- Igračima je važno, da dobro igraju, pobjeđuju da proslave s navijačima. Navijače stalno hvalim, ali oni su uvijek na razini.

Ove sezone su jedino Dinamo i Bayer Leverkusen toliko puta slavili u sudačkoj nadoknadi.

- Uvijek moraš igrati do kraja, to je pobjednički mentalitet. Moto je kluba da nema predaje, tako se i ponašamo i to nam se vraća - zaključio je Jakirović.

S druge strane, strateg Slavena Ivan Radeljić imao je za čime žaliti. Njegova momčad pružila je dobru izvedbu.

- Odigrali smo dosta dobru utakmicu, prvo poluvrijeme je bilo putokaz kako trebamo igrati. Protiv Dinama moraš zabiti više iz tolikih prilika, zaslužili smo više od poraza. Scenarij je kao protiv Lokomotive, promašujemo i onda gubimo, pokušat ćemo to iduće sezone rješavati u svoju korist.

Ambijent je bio jako dobar.

- Daj Bože da su sve utakmice ovakve, stadioni puni. Dinamo je svejedno bio respektabilan, iako je igrao u miješanom sastavu, ali mogu biti zadovoljan. Drago mi je da ulazimo u šanse, to je stvar koncentracije i pritiska, ali u većini utakmice sam zadovoljan. Imamo puno potencijala i puno prostora i za mlade igrače, opet su se pokazali, Jagušić je i zabio. Dao bih prilike još nekome, ali ozljeda kapetana Božića i crveni karton su promijenili odluke.

Jedino žali zbog konačnog rezultata.

- Dečki su dali maksimum, faza obrane bolje izgleda, bolji smo u tranziciji. Nije bilo loše karike, ima tu materijala. Štefulj? Iznenadio me taj gol, a onda smo imali bolje šanse, koje smo trebali zabiti. Trebali smo na poluvremenu imati dva-tri razlike, ali na tome ćemo raditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča
SRETAN 39. ROĐENDAN, KAPETANE!

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča

Luka Modrić na odlasku iz Dinama pjevao je s Boysima na ogradi i obećao da će se vratiti. Danas ima dvije nogometne želje: doživotni ugovor s Real Madridom i veliki trofej s 'vatrenima'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!
POBJEDA 'VATRENIH'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!

Potpuno zasluženo "vatreni" su stigli do tri osvojena boda u 2. kolu Lige nacija. Jedini gol zabio je Luka Modrić u 52. minuti iz slobodnog udarca. Na drugoj utakmici Portugal je okrenuo Škotsku i pobijedio 2-1
Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!
MAKLJAŽA U OSIJEKU

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!

To su one situacije u kojima vam je neugodno što ste Hrvat. Neki klinci u crnim majicama prebili su Poljake i onda, naravno, pobjegli, otkrio nam je bivši trener Gorice i Rijeke detalje tučnjave kraj hotela "vatrenih"