Obavijesti

Sport

Komentari 43

Trener Dinama o tome kako je probudio igrače i junaku koji nije trebao igrati: Tražio je...

Trener Dinama o tome kako je probudio igrače i junaku koji nije trebao igrati: Tražio je...

Puno sam razgovarao s igračima, želim da imaju samopouzdanje i igraju i uživaju. Pritisak je igrati u Dinamu, ali je većina navikla na to. Jednostavno, nemaš izbora, rekao je Jakirović

VIDEO

Lokomotiva je vodila protiv Dinama 1-0 i u 90. minuti imala zicer za povećanje vodstva. Lopta je prošla pored stative, a u sljedećih sedam dramatičnih minuta Baturina i Kaneko su zabili za veliki preokret hrvatskog prvaka i vrlo vjerojatno spasili posao treneru Sergeju Jakiroviću.

Pokretanje videa...

HNK Gorica 01:32

Modri su u 13. kolu slavili 2-1 protiv Lokomotive, a Jakirović je nakon utakmice jedva dolazio do daha. 

- Dobro sam, nije bilo lagano, naravno da je teško. Nakon šokantnog ulaska u utakmicu gdje smo dali sjajnu loptu za Tucija, bili smo u šoku deset minuta, pokušali smo rotacijama spuštati se u formaciju s tri stopera da dobijemo gore veći broj igrača u završnici. Čavlina je skinuo dvije lopte, a na poluvremenu smo se dogovorili da nema predaje do kraja, da se moramo bacati za svaku loptu. Ono što je Lokomotiva preživjela u drugom dijelu je nevjerojatno. Toliko udaraca i ulazaka u šesnaesterac. Lopta nije htjela u gol. Na kraju moram pohvaliti dečke za karakter, hrabrost i samopouzdanje koje su imali nakon njihovog vodstva. U dvije minute smo uspjeli okrenuti i pobijediti, što je krucijalno u ovome trenutku jer znam koliko je dečkima teško - rekao je trener Dinama za MaxSport. 

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 13. kolu SuperSport HNL-a

Što vam je prolazilo kroz glavu kada je Lokomotiva imala priliku za 2-0?

- Bila je šansa Žilinskog, ali bio je neprecizan. Što ti može proći kroz glavu, neće valjda zabiti za 2-0 nakon toliko prilika. To se događa u nogometu, vidjeli smo milijun puta, nije zabio i nastavili smo tražiti gol da izbjegnemo poraz. Drago mi je da je Baturina zabio, on je dragulj hrvatskog nogometa. Drago mi je što ga je nagradilo, falio mu je učinak. Drago mi je i za Kaneka, značit će mu ovo, vidim da se opustio i sigurno nam može pomoći.

Puno ste rotirali?

- Dino Perić nije mogao više, otišao je Špikić zbog temperature. Baturina je imao želučanih problema, tako da sam htio podijeliti minutažu, ali on je tražio da igra. Moram pohvaliti Sučića koji je odradio sjajnih 15 minuta i najavio velike stvari.

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 13. kolu SuperSport HNL-a

Razgovarate li s igračima?

- Puno sam razgovarao s igračima, želim da imaju samopouzdanje i igraju i uživaju. Pritisak je igrati u Dinamu, ali je većina navikla na to. Jednostavno, nemaš izbora, sutra je ponedjeljak, neće nikome dlaka pasti s glave, nema ništa ljepše nego igrati nogomet i uživati u tome.

Nema odmora za Dinamo. U srijedu igraju osminu finala Kupa, a potom gostuju kod Varaždina. 

- Oriolik? moramo biti maksimalno ozbiljni da to prođemo. Varaždin? Nezgodna momčad, morat ćemo biti na maksimalnoj razini ako želimo pobjeđivati. Četiri ekipe su u bod, dva, tri, bitno je uzimati bodove do kraja jesenskog dijela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 43

VIDEO