Obavijesti

Sport

Komentari 33

'Ja sam molio sponzora da plati Rakitića! A Hajdukovi igrači nemaju visoku cijenu na tržištu'

'Ja sam molio sponzora da plati Rakitića! A Hajdukovi igrači nemaju visoku cijenu na tržištu'
4

Za Pukštasa su nudili sedam milijuna eura, oni (nadzorni odbor, nap. a.) su tražili deset! Nisam mađioničar, taj novac nije realan. Dobili smo novac za Sahitija i za Dinamov ulazak u Ligu prvaka i opet ništa. Gattuso nije zadovoljan

VIDEO

Nikola Kalinić u svom se otvorenom i oštrom istupu osvrnuo i na ljetni prijelazni rok. Jedini koji je stigao odraditi kao sportski direktor Hajduka. Najavljujući ga, rekao je kako nije važno to što nema iskustva nego su važnija poznanstva koja ima u svijetu nogometa. No, sve mu je to bilo uzalud kad klub nema novca i šefovi, a on je uvjeren da iza toga ne stoji Ivan Bilić nego nadzorni odbor, su ga kočili.

Pokretanje videa...

Iznenadni otkaz: Kalinić više nije sportski direktor Hajduka! 00:56

- Predsjednik Bilić zamolio me da pronađem sponzore i, iako to nije moj posao, molio sam Tommy da plate Rakitića - tvrdi Kalinić.

Ljutit je, kaže, i trener.

- Bilića se ništa ne pita, a Gattuso uopće ne razgovara s njim jer mu je obećao četiri pojačanja, što nije ispunio! Bilo je i igrača koje smo mogli dovesti za nula eura, a nismo. Gattuso je tražio da se upozna s ljudima iz nadzornog odbora, ali oni nisu htjeli. Njemu je isto sve čudno, ništa mu nije jasno. Tko su ti koji odlučuju?! Totalno nejasno. U Napoliju je barem znao s kim priča.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Hoće li otići?

- Sigurno nije zadovoljan načinom kako se komunicira u klubu i kako se predsjednik odnosi prema njemu. Ali vjeruje u momčad, da će dati maksimum. On je po deset sati na stadionu i priprema utakmicu, daje se maksimalno, ali je lagano digao ruke od priča. U zadnje vrijeme nije govorio o pojačanjima jer zna da je to samo šuplja priča.

Split: Nikola Kalinić objasnio zašto više nije sportski direktor Hajduka

Kale tvrdi i ovo:

- Dajakua i Benrahoua smo morali vratiti jer su pripremali tužbu protiv kluba. Sami su inzistirali na odlasku, a kad nisu našli klub, odlučili su se vratiti. To nije nikakva greška.

Hajduk je od prodaje igrača i Europe očekivao deset milijuna eura. Na kraju za rano ispadanje iz Konferencijske lige stiže samo 550.000 eura, a prodali su tek Sahitija i za to dobili 1,3 milijuna eura. Najviše su računali na Pukštasa i procurila je priča da mladi Amerikanac nije htio u Parmu u završnici prijelaznog roka. No, Kalinić kaže:

- Imao je ponudu Parme od sedam milijuna eura, omogućio sam je preko svojih poznanstava, no odbili su je i tražili deset! Ja bih volio da igrači Hajduka imaju tu cijenu, ali nemaju. Nismo u Europi, bio je loš u drugom dijelu prošle seozne. Nisam mađioničar, novac koji su očekivali nije realan. Rekli su mi da novac od prodaje igrača možemo uložiit u pojačanja. Dobili smo milijun za Sahitija, uštedjeli smo nešto na plaćama, dobili smo od Dinamova ulaska u Ligu prvaka, ali svejedno nikoga nismo doveli.

Zašto nisu došli Newerton i Mlakar?

- Nisam bio u klubu kad je Srna govorio kako bi nam posudio Newertona. Gledajte, nije tek tako nekoga dati. Imali ste situaciju s Mlakarom, treba pokriti njegovu plaću. Nije to tek tako da će ga oni plaćati da ga mi razvijamo.

Hajduk i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

A onda je Nikola otkrio i ono o čemu se već neko vrijeme nagađa:

- Kad sam tražio novac za pojačanja, rekli su mi da nemaju plaće za dva mjeseca! Znam da su dizali kredite i da će opet dizati. Dinamo je bolji i to je činjenica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone