Obavijesti

Sport

Komentari 11

Izraelci su bili još gori od nas, Gentile uopće nije bio nježan

Izraelci su bili još gori od nas, Gentile uopće nije bio nježan
1

Alessandro Gentile odigrao je majstorsku utakmicu, utrpao je 27 koševa Izraelu u osmini finala, a odgovorio mu je Litavac Jonas Mačiulis s 34 koša protiv Gruzije

VIDEO

Nije nikakva utjeha, ali Hrvatska barem nije izgubila najvećom razlikom u osmini finala. Italija je zašamarala Izrael, završilo je 82-52, uz širinu koja pokazuje da Talijani više nisu ekipa s tri igrača i skupinom prolaznika.

Publiku je u prvoj četvrtini oduševio Marco Belinelli s tri trice, a veliki Talijan pokazao je da je pravi sportaš jer je pola sata poslije utakmice, nakon što je odradio sve intervjue za sve televizije i medije, došao do skupine od 50-ak talijanskih navijača koji su ga čekali na tribini. Šuter se slikao, ispisao par autograma, dobio par zagrljaja i čestitke za utakmicu u kojoj je zabio 14 koševa.

Sličnu je stvar napravio i Alessandro Gentile prije njega, a slikanje s njim poslije toga što je napravio Izraelu možda je malo bolja uspomena za navijače. Naime, Gentile nije bio nimalo nježan, kao što mu prezime sugerira, utrpao je 27 koševa za 30 minuta na parketu, pogodio je 8/12 šuteva iz igre i još skočio pet puta, asistirao dva puta i završio utakmicu bez izgubljene lopte.

Svi talijanski igrači zabili su barem dva poena, osim ozlijeđenog kapetana Luigija Datomea, koji je na klupi najviše slavio poslije svakog koša ili dobre obrane suigrača.

Mačiulis razgalio pet tisuća Litavaca

Talijani će u četvrtfinalu igrati protiv Litve, koju prati pet tisuća glasnih navijača u Lilleu. Utakmicu karijere odigrao je Jonas Mačiulis, krilni igrač madridskog Reala zabio je 34 koša u fantastičnoj utakmici koja je lako mogla završiti i na strani Gruzije. 

Međutim, baš je Mačiulis bio čovjek odluke. Kod 80-79 samo deset sekundi prije kraja pogodio je svoju treću tricu na utakmici, za bijeg na 83-79, a onda je s linije slobodnih bacanja postavio konačnih 85-81, što znači da je i Gruzija eliminirana, a iz zagrebačke skupine među osam najboljih u Europi samo je ostala Grčka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka
'ISTEKAO NAM JE LEASING'

I dalje se čeka novac od Uefe: Igrači Dinama još nisu dobili premije za ulazak u Ligu prvaka

Plus+ Upravi kluba istekli su leasing ugovori za najam vozila, pa su oni obnovljeni, uz nešto povoljnije uvjete sponzorskog paketa. A i dalje će se voziti istom vrstom i klasom automobila kao prošle godine...

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv
ADUTI ZA LIGU NACIJA

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv

Izbornik i dalje vjeruje četvorici dinamovaca unatoč rezultatskoj krizi, a nije pozvao nijednog klasičnog desnog beka iako je najavio da će pretresti tu poziciju
Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...
STUDIO HNL

Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...

Mmaeeov je govor tijela bio jako loš. On je spustio čarape, raspustio kosu. Nisi Sergio Ramos. Nisi ni tako dobar ni tako lijep. Durdov? Već čitam da je hrvatski Yamal. Polako...