Obavijesti

Sport

Komentari 10

Izbornik nahvalio 'kraljice šoka' i istaknuo jednu: Nije trenirala mjesecima, a sad nas je vukla

Izbornik nahvalio 'kraljice šoka' i istaknuo jednu: Nije trenirala  mjesecima, a sad nas je vukla

Bilo je trenutaka kad nam nešto nije polazila za rukom, a Valentina Blažević koja nekoliko mjeseci nije trenirala i igrala rukomet povezala je naše redove. Ovo su joj prvi kontakti s loptom, rekao je Obrvan

VIDEO

Stvarno sam presretna zbog načina na koji smo odigrali i karaktera koji smo pokazali. Jako smo ponosni na to. Odigrali smo jednu savršenu utakmicu s malo pogrešaka. Naravno, nitko nije savršen pa tako ni mi, ali ovo je naš novi početak, pravo Svjetsko prvenstvo. Suci nisu dozvolili toliko grubu igru pa je bila 'gospodska' borba, a na kraju nikad duže sekunde nisu prolazile, a imala sam povjerenja u suigračice u sebe, vjerovala sam. Presretna sam, emocije su na nebu. Pobjeda je najbolja za podizanje dopamina, pune smo samopouzdanja, moramo nastavit tako i vjerovat u sebe, rekla je nakon pobjede protiv Crne Gore kapetanica hrvatske rukometne reprezentacija Katarina Ježić.

Što je potrebno kako bi 'kraljice šoka' prošle u četvrtfinale SP-a? Hrvatska ne ovisi sama o sebi
Što je potrebno kako bi 'kraljice šoka' prošle u četvrtfinale SP-a? Hrvatska ne ovisi sama o sebi

Znale su 'kraljice šoka' da im treba pobjeda žele li ostati u igri za četvrtfinale, a to su i napravile pobjedom 26-25 (13-13). Ćamila Mičijević je nekim potezima podsjetila na dane prije druge ozljede, a Dejana Milosavljević nastavila je s odličnim igrama.

- Malo smo zakazale, ali shvatili smo da nismo ništa izgubile. Dale smo sve od sebe, zakomplicirale smo utakmicu na kraju. Imale smo četiri razlike u zadnjih deset minuta, a u zadnju minutu smo ušle s golom razlike. Ipak, pobijedile smo zbog naše želje i volje. Možemo pobijediti i izgubiti protiv svakoga. Ako ćemo ovako ulaziti u utakmicu, dalje neće biti problem - rekle su cure.

Montenegro vs Croatia

Izbornik Ivica Obrvan bio je miran cijelu utakmicu, pozivao minute odmora u ključnim trenucima i taktičkim zamislima poveo djevojke prema pobjedi te ih nahvalio nakon susreta.

- Uvijek je u Hrvatskoj 'pobjeda koja život znači'. Kad se boriš a izgubiš, nije dobro, kad pobijediš je dobro. Čestitao bih curama jer uz sve probleme koje imamo otpočetka, odigrale su jako dobru utakmicu koja nas je ostavila 'žive' na turniru. Na kraju smo nedostatkom snage zakomplicirali, ali srčanost, ideja i realizacija nas je nagradila na terenu. Nažalost, ne smijemo puno slaviti jer nas čekaju još dvije važne utakmice ako se želimo dokopati četvrtfinala. Bila je obrana dobra, a u odnosu na Švedsku napad je bio puno maštovitiji. Bilo je trenutaka kad nam nešto nije polazila za rukom, a Valentina Blažević koja nekoliko mjeseci nije trenirala i igrala rukomet povezala je naše redove. Ovo su joj prvi kontakti s loptom to se ne zna previše, kapa joj do poda. Obrana je uštopala njihove dvije solucije, dosta dobro smo pročitali njihovu igru. Apsolutno smo dominirali cijelu utakmicu i zasluženo pobijedili - objasnio je izbornik pa zaključio o infarktnoj završnici:

Djevojke, ma i dalje ste kraljice šoka i drame! Naša Riječanka konačno je dočekala pet minuta
Djevojke, ma i dalje ste kraljice šoka i drame! Naša Riječanka konačno je dočekala pet minuta

- Kad imate pet razlike cijelu utakmicu i onda toliko traje njihov zadnji napad koji odlučuje o neriješenom, a nakon kretanja rezultata to bi bilo ravno porazu. Znaš da ti ne ostaje možebitno za posljednji napad previše sekundi, ovako koncentrirano igrati obranu, napraviti četiri, pet prekršaja i dovesti ih u iznuđeni šut, to je stvarno karakter.

Iduća utakmica Hrvatske je u subotu, 9. prosinca kad igraju protiv Kameruna.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali
BESPLATNO ZA SVE

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...
FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice