Obavijesti

Sport

Komentari 15

Izbornik Latvije: Naravno da možemo pobijediti Hrvatsku

Izbornik Latvije: Naravno da možemo pobijediti Hrvatsku

Nogomet je lijep zato što se uvijek može dogoditi iznenađenje, zbog toga navijači dolaze na stadion jer domaća publika svaki put očekuje pobjedu svoje momčadi, rekao je Kazakevičs

Prije dva mjeseca Latvija je teško nastradala na Rujevici. Hrvatska im je udijelila porciju od pet komada i skočila na prvo mjesto ljestvice, ali od tada se dosta toga promijenilo.

Pokretanje videa...

Dio s treninga hrvatske nogometne reprezentacije 00:38

Vatreni su u crnom listopadu izgubili od Turske i Walesa i potonuli na treće mjesto. Više ne ovise sami o sebi, nadaju se kiksu Velšana u posljednja dva kola, a za to vrijeme oni moraju pobijediti preostala dva susreta. Prva na rasporedu je Latvija koja će nas u subotu od 18 sati ugostiti u Rigi. 

Rijeka: Hrvatska i Latvija igraju kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2024

Izbornik Latvije Dainis Kazakevičs najavio je utakmicu, a odmah na početku su ga novinari priupitali može li njegova reprezentacija napraviti ono što je pošlo na nogom Turskoj i Walesu, a to je srušiti brončane sa SP-a u Katru. Uvjerljivo su posljednji u skupini, ali nadaju se čudu.

- Nogomet je lijep zato što se uvijek može dogoditi iznenađenje, zbog toga navijači dolaze na stadion jer domaća publika svaki put očekuje pobjedu svoje momčadi. Sve je moguće u jednoj utakmici. Ako me pitate može li Latvija u jednoj utakmici svladati Hrvatsku, moj odgovor je da možemo, naravno da možemo - izjavio je optimistični Kazakevičs. 

Rijeka: Konferencija za medije izbornika Latvije Kazakevicsa i igraca Emsisa

Na raspolaganju ima sve igrače. 

- Svi igrači su spremni, nema problema niti promjena u zadnji trenutak. Sve ide po planu, emotivne i funkcionalne pripreme su na visini. Pripremili smo plan A i plan B. Spremni smo za sve što se bude događalo. Imamo respekt prema Hrvatskoj kao jednoj od najboljih reprezentacija na svijetu, morat ćemo imati balans u igri, bit ćemo kompaktni i agresivni i nećemo Hrvatima dopustiti prostor da se razmašu. Igrat će svi koji su u najboljoj formi.

Rijeka: Hrvatska i Latvija igraju kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2024

Dotaknuo se i Luke Modrića.

- Moramo biti oprezni da ne dobijemo žute kartone, ali i dosta agresivni jer Modrić je igrač kojem ne smijemo dopustiti da radi što želi. Moramo ga stisnuti da vidi kako mu neće biti lako.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15
Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u gostima
3. KOLO LIGE PRVAKA

Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u gostima

Dinamo je pobijedio u Austriji protiv Red Bull Salzburga 2-0. Golove za "modre" zabili su Kulenović i Petković, a kod oba je asistenciju dodao Ristovski