Obavijesti

Sport

Komentari 119

Izašli koeficijenti za utakmicu Hajduk - Milan, 'bili' su favoriti!

Izašli koeficijenti za utakmicu Hajduk - Milan, 'bili' su favoriti!

Talijanska je momčad ove sezone neporažena u najelitnijem europskom natjecanju. Trener Hajdukovih seniora Ivan Leko juniorima je, pak, ustupio Luku Vuškovića i Rokasa Pukštasa

VIDEO

Hajduk i Milan sastaju se u petak u Ženevi (18 sati) u polufinalu Lige prvaka mladih. Talijanska je momčad ove sezone neporažena u najelitnijem europskom natjecanju, ali prema kladionicama favorit je Hajduk.

POGLEDAJTE VIDEO: Fešta mladih hajdukovaca

Pokretanje videa...

Fešta mladih hajdukovaca 01:28

Koji su koeficijenti?

Na juniore 'bilih' kvota je 2.50, na remi 3.30, dok je na pobjedu Milana tečaj 2.70. Hajduku su za ovaj ogled iz prve momčadi priključeni Luka Vušković te Rokas Pukštas, a spominje se i povratak kapetana Marka Capana.

Nedavno je mladić iz Bjelovara zaradio neugodnu ozljedu gležnja, ali mogao bi biti spreman za završnicu LP-a mladih. Protiv Milana, doduše, neće moći nastupiti zbog akumuliranih žutih kartona, ali, ako Hajduk prođe, mogao bi biti dostupan treneru Marijanu Budimiru za finale.

U 88. godini preminuo je bivši trener Hajduka Josip Duvančić
U 88. godini preminuo je bivši trener Hajduka Josip Duvančić
Penali? Nismo ih vježbali i ide nam dobro. Lani jesmo, pa smo ispadali od Dinama i Atletica...
Penali? Nismo ih vježbali i ide nam dobro. Lani jesmo, pa smo ispadali od Dinama i Atletica...

Tko sudi?

Rohit Saggi (31) iz Norveške delegiran je za glavnog suca ogleda Hajduka i Milana u polufinalu Lige prvaka mladih. Saggi je iz Drammena, a porijeklom je Indijac.

Ove sezone dijelio je pravdu na sedam međunarodnih utakmica. Pomagat će mu sunarodnjaci Morten Jensen i Anders Olav Dale, dok je četvrti sudac Alessandro Dudic iz Švicarske. 

Saggi je dugi niz godina sudio bendi. Bendi (od velškog bandy) je zimski sport u kojem se lopta udara štapom. Bendi je preteča hokeja na ledu. Vjerojatno je potekao od igara kao što su škotski shinty ili irski hurling, kao i hokeja na travi.

Odustao je od suđenja bendija jer je odlučio fokusirati se na nogomet. Postao je 2013. najmlađi u povijesti koji je sudio na muškoj svjetskoj smotri u bendiju. Bilo je to u švedskom Vänersborgu. Sudio je posljednjih deset minuta finala između Rusije i Švedske (4-3) jer se Finac, koji je bio glavni sudac, ozlijedio.

Bendi se igra na otvorenom, na ledu, a pravila su mu slična nogometnim pravilima. Velška riječ bandy najvjerojatnije potječe od teutonske riječi bandja, koja znači 'zakrivljeni štap'.

Danas se igra u Rusiji, Švedskoj, Finskoj, Norveškoj, Kazahstanu, Bjelorusiji, SAD-u, Kanadi, Nizozemskoj, Estoniji, Mađarskoj i Mongoliji.

Zagrepčani pomažu Splićanima: Dinamo Hajduku dao snimke svojih utakmica protiv Milana!
Zagrepčani pomažu Splićanima: Dinamo Hajduku dao snimke svojih utakmica protiv Milana!
Karta koja je izazvala raspravu: Koji dijelovi Hrvatske navijaju za Hajduk, a koji za - Dinamo?
Karta koja je izazvala raspravu: Koji dijelovi Hrvatske navijaju za Hajduk, a koji za - Dinamo?
Juventus U19 v Liverpool U19 - UEFA Youth League - Quarter Final - Juventus Center

Kako do ulaznica?

Podsjetimo, susret Hajduka i Milana igra se 21. travnja na stadionu Servettea u Ženevi, a ne na stadionu Colovray u Nyonu, kako je prvotno bilo planirano.

Dobra je to vijest za navijače Hajduka kojih će puno više moći doći na stadion. Dobili su gotovo tri sektora na istočnoj tribini, trostruko više nego što su dobili Talijani!

Cijena ulaznica nije 10 franaka, što bi bio slučaj da se igra na stadiončiću u Nyonu, nego 15 franaka ili 114,75 kuna (franak je približno jednak euru), dok je za djecu do 10 godina simboličnih jedan franak (7,69 kuna).

Prodaja ide isključivo putem interneta OVDJE gdje možete odabrati i točno sjedalo s kojega želite pratiti utakmicu. Fizičke prodaje ulaznica na blagajnama neće biti ni na dan utakmice, javlja Hajduk.

Sustav za prodaju ulaznica, pak, pogriješio je s imenom hrvatskog kluba pa tako na više mjesta stoji ime "Hadjuk" umjesto Hajduk. Sličnu su pogrešku napravili i Španjolci na autobusu koji je ljetos prevozio hajdukovce u Valenciji uoči utakmice protiv Villarreala.

Bili tić Vrcić: Driblam prema instinktu, a na utakmicama nas dolaze gledati i cure iz razreda
Bili tić Vrcić: Driblam prema instinktu, a na utakmicama nas dolaze gledati i cure iz razreda

Ulaznica vrijedi i za javni prijevoz

Inače, kupljena ulaznica vrijedi i za javni prijevoz u Ženevi, odnosno autobuse i tramvaje. Autobusna stanica najbliža stadionu je Genève-Stade (linije D i B34), a tramvajska Lancy-Bachet (linija 18, koja prometuje između željezničke stanice Geneva Cornavin i Lancy-Bachet). Vozni red autobusa i tramvaja možete provjeriti OVDJE.

Ako se ne odlučite za dolazak automobilima ili u vlastitom aranžmanu, na utakmicu možete i vlakom, no ulaznica za utakmicu tad ne pokriva trošak prijevoza. Najbliža željeznička stanica je Lancy-Bachet, a raspored vlakova možete pogledati OVDJE.

Iz Hajduka mole sve navijače da koriste javni prijevoz jer je broj parkirnih mjesta oko stadiona ograničen. Utakmica počinje u 18 sati, a ranije će na teren Sporting i AZ Alkmaar (13 sati). Finale je 24. travnja od 18 sati, a dostupne su ulaznice i za finale po istim cijenama OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 119

VIDEO