Obavijesti

Sport

Komentari 206

Ima li Dinamo doista najbolju momčad u HNL-u? Sigurno ima - najteži raspored do kraja lige

Ima li Dinamo doista najbolju momčad u HNL-u? Sigurno ima - najteži raspored do kraja lige
7

U međusobnim derbijima četvorke najviše je bodova osvojio Osijek, a izgled vrha ljestvice najviše je skrojila upravo Lokomotiva! Dok je nekad "vatreni" as sad već 'napredovao' u - iritantnog

VIDEO

Dinamo ima bod više i utakmicu manje od najbliže pratnje. Dinamo je primio najmanje golova u ligi i ima drugi najbolji napad lige, nakon Rijeke. Dinamo ima najviše pobjeda u ligi i, uz Osijek, najmanje poraza. Pa, imaju li onda navijači "plavih" razloga za brigu? Odnosno, je li Dinamo i dalje prvi favorit za naslov prvaka?

Pokretanje videa...

Dinamo otputovao u Sevillu VIDEO

Dinamo je - sad je, nakon četiri proljetna kola, uzorak već dobar - najmanje pokazao nakon zimske stanke. Jalov, neuvjerljiv i dozlaboga sterilan, 'na mišiće' je dobio Istru i Goricu, ali Lokomotivu nije uspio. Štoviše, lokosi su bili posve ravnopravni, a Livaković je skinuo dva zicera da "plavi" ne prospu i taj jedan bodić. Baš ohrabrujuće uoči uzvrata sa Sevillom... Svjestan je toga i Kopić i ne sumnjajte da će birajući kadar za Sevillu dobro razmišljati i o nedjelji i Osijeku. Počevši od nezaliječenih Ivanušeca i Ademija.

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 24. kolu HT Prve lige

Oršić vuče, Ademi gine, Livaković spašava... i više-manje to je to. Zato se prednost stečena najesen istopila. Pa ima li Dinamo doista dovoljno jaku klupu da obrani naslov prvaka? Tolić, Špikić, Jurić, Bulat, Dilaver, Štefulj... dobili su šansu u nedjelju i - ćorak. Ma, kvragu, ima li Dinamo i prvu jedanaestorku bolju od Osijeka i Hajduka?

Ili će kukati što u prijelaznom roku nisu doveli dostojnu špicu? Jer Bruno Petković ove je godine rapidno od neučinkovitog i nezainteresiranog igrača napredovao do statusa - iritantnog.

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 24. kolu HT Prve lige

A tko najviše kroji bitku za naslov prvaka? Lokomotiva! Mladi lokosi ove su sezone velikoj četvorki oteli čak 14 bodova, svima ponešto, a najviše Dinamu - pet. Na Slavenu Belupu jurišnici na naslov prosuli su 11 bodova, jedino Rijeka ni jedan, na Gorici sedam (svi osim Dinama), Istra im je otela pet bodova, Šibenik Hajduku tri, a Dragovoljac Osijeku dva.

Dok u međusobnim okršajima najbolje stoji Osijek, koji je u osam derbija osvojio 13 bodova. Dinamo ih je sakupio devet u šest susreta, Hajduk osam u šest, a Rijeka samo šest bodova u osam derbija.

Zagreb: Hrvatski Dragovoljac i Osijek sastali su se u 22. kolu HNL-a

U četiri proljetna kola Hajduk je osvojio 12 bodova, Dinamo i Osijek po devet, Rijeka šest.

I do kraja sezone najteži raspored ima baš - Dinamo. Čeka ga šest derbija, od čega četiri u gostima (dvaput Hajduk, po jednom Osijek i Rijeka). Pred Hajdukom su tri domaća i tri gostujuća derbija, pred Osijekom po dva doma i vani, a Rijeka će sva tri rivala do kraja sezone ugostiti na Rujevici, dok gostuje jedino kod Hajduka idući vikend.

Kakva luda bitka!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 206

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne