Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Igrači Cityja su se opijali i imali odnose sa ženama, ali samo su mene optužili za silovanje...'

'Igrači Cityja su se opijali i imali odnose sa ženama, ali samo su mene optužili za silovanje...'

Benjamin Mendy je u srpnju prošle godine oslobođen optužbi za silovanje nakon što se dvije godine borio da dokaže nevinost. Najviše ga boli što ga se Manchester City odrekao

VIDEO

Prije tri godine engleska policija privela je Benjamina Mendyja (29), bivšu zvijezdu Manchester Cityja. Teretili su ga za šest silovanja i jedan pokušaj silovanja, ali prije godinu dana oslobođen je optužbi i vratio se nogometu. Ugovor mu je istekao sa Cityjem pa je otišao u Lorient, no ni tamo više ne žele. Navijači su ga prozvali silovateljem i još po njegovom dolasku su negodovali te tražili od kluba da ga potjera. To su i napravili na početku nove sezone.

Mendy je pod ugovorom, ali posljednju utakmicu za klub koji je ispao u drugu ligu odigrao je još u svibnju. Dok čeka rasplet situacije, individualno trenira i pokušava pronaći novu sredinu, a sada je dao intervju za Telegraph u kojem je progovorio o teškom razdoblju koje je iza njega. Najviše ga boli što ga je Manchester City odmah odrekao i nije vjerovao u njegovu nevinost. Klub ga je odmah po uhićenju suspendirao i takav je status imao sve do isteka ugovora.

Benjamin Mendy court case

- Nekoliko igrača Cityja, uključujući i kapetana kluba, bili su prisutni na zabavama kojim sam prisustvovao i kojima sam bio domaćin. Svi smo pili alkohol, svi smo imali povremene odnose sa ženama. Svi smo prekršili covid-19 restrikcije. To ne opravdava moje ponašanje, ali smatram da nije fer da me Manchester City izdvaja na način na koji je to učinio. Razlika između mene i ostalih igrača Cityja je u tome što sam ja bio taj koji je lažno optužen za silovanje i javno ponižen - kazao je Mendy.

Gotovo dvije godine bio je bez prihoda pa je upao u dugove. Nakupilo mu se 920.000 eura poreznog duga pa je bio primoran prodati vilu od 5,7 milijuna eura u Cheshireu u Engleskoj. Žurilo mu se što prije otplatiti dugove pa je snizio cijenu za čak 860.000 eura. Teretili su ga da je upravo u toj vili počinio silovanja. 

Zagreb: Manchester City bio je bolji od Dinama, a u osminu finala Lige prvaka ide talijanska Atalanta

Zaplakao ga je u srpnju prošle godine kada su ga oslobodili, a uz njega je stao nizozemski nogometaš Memphis Depay.

- Sve optužbe su odbačene i što ćemo sad? Tko će pomoći ovom bratu da zaliječi rane? Tko će odgovarati za štetu i kaljanje časti? Tko će mu vratiti karijeru? Potrebno je puno godina da se postane profesionalac i što sad? Nikad se nisam htio doticati ove teme jer nisam znao sve detalje, ali razgovarao sam s njim jednom dok je bio u zatvoru, a i igrao sam protiv njega. Nisam vidio zlo u očima ovog čovjeka. Ne možemo dopustiti da se ovakve stvari dogode nama sportašima. Tko će stati uz nas kada nam je to potrebno i kada je šteta već napravljena? Ljudi, ne okrećite glavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Dalić mijenja: Ovo je vjerojatni sastav Hrvatske protiv Poljske
'VATRENE' PROMJENE

Dalić mijenja: Ovo je vjerojatni sastav Hrvatske protiv Poljske

Plus+ Luka Sučić u dresu Real Sociedada igra vrhunski, ali u reprezentativnom se dresu još mora prilagoditi. Dozu živosti unijet će Martin Baturina, a na poziciju koju je držao Mario Pašalić ulazi mladi 'modri'