Obavijesti

Sport

Komentari 1

Igrač Hajduka dobio poziv za Olimpijske igre! Hoće li ga Splićani pustiti u Pariz?

Igrač Hajduka dobio poziv za Olimpijske igre! Hoće li ga Splićani pustiti u Pariz?

Izbornik američke olimpijske reprezentacije Marko Mitrović objavio je popis 25 igrača za pripreme za Olimpijske igre, a među njima je nogometaš Hajduka Rokas Pukštas

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija nikada nije nastupila na Olimpijskim igrama pa tako ju nećemo vidjeti ni u Parizu. No, HNL bi mogao imati predstavnika.

Pokretanje videa...

Hajduk se vraća u Split 00:37

Izbornik američke olimpijske reprezentacije Marko Mitrović objavio je popis 25 igrača za pripreme za Olimpijske igre, a među njima je nogometaš Hajduka Rokas Pukštas. Na Igre ide njih 18, ali nešto će se pitati i klubove.

Olimpijske igre nisu dio službenog kalendara Fife pa klubovi nemaju obvezu pustiti ih u reprezentaciju, odnosno mogu im zabraniti nastup. Pukštas je vrijedan eksponat Hajduka od kojeg se očekuje milijunska zarada.

Ovog ljeta mogao bi napustiti Poljud pa ako i bude na završnom popisu, teško je vjerovati da će ga klub pustiti na Olimpijske igre i tako riskirati ozljedu svog dijamanta koja bi mu ugrozila transfer. Podsjetimo, Splićani ga prošle godine nisu pustili na SP U-20 jer bi propustio završnicu sezone. 

Osijek: U derbiju 21. kola SuperSport HNL-a Osijek i Hajduk odigrali 1:1

Amerikanac litavskog porijekla u Split je stigao u ljeto 2020. godine kao 16-godišnjak željan učenja i uzleta u europskom nogometu. Prije toga je trenirao u Barceloninoj akademiji u Kansasu i bio je na probi u Manchester Unitedu. Nije poznato je li ju prošao, ali je u Hajduku gdje su ga prvo smjestili među kadete. 

No, odskakao je od vršnjaka i vrlo  brzo je preselio u juniore. Dokazao se u momčadi koja je dvaput zaredom osvojila naslov prvaka, a sjajne partije nisu prošle nezamijećeno u očima bivšeg trenera Hajduka Valdasa Dambrauskasa kod kojeg je Rokas debitirao u travnju 2022. godine protiv Hrvatskog dragovoljca. S juniorima je igrao, sa seniorima trenirao. Takva praksa nastavila se i kroz prošlu sezonu, gdje je čak i nastupao za drugoligaša Solin.

Hajduk i Dinamo sastali se u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Jedna utakmica s juniorima, trening sa seniorima Hajduka pa utakmica u drugoligašu. Mladom Amerikancu litavskog porijekla ništa nije predstavljalo problem. Htio je samo učiti, upijati i razvijati se. Takav stav, metalna volja i čudesna radna etika pretvorile su ga u prvotimca Hajduka sa svega 18 godina i klinca na kojem će klub zaraditi milijune. 

Hajdukova realnost je da mora prodavati svoje dijamante kako bi uredno poslovao, a upravo će Pukštas biti najblistaviji eksponat 'bilih' u ljetnom prijelaznom roku. Na Transfermarktu vrijedi šest milijuna eura, ali Splićani se nadaju zaraditi barem deset.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali
BESPLATNO ZA SVE

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...
FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice