Obavijesti

Sport

Komentari 12

I druga boksačica koju optužuju da je muškarac ušla u finale OI. Protivnica je podržala gestom

I druga boksačica koju optužuju da je muškarac ušla u finale OI. Protivnica je podržala gestom
6

Lin je bivša dvostruka svjetska prvakinja, a za olimpijski naslov borit će se protiv Poljakinje Julie Szeremet

VIDEO

Tajvanka Lin Yu-ting, jedna od dviju boksačica u središtu rodnog spora na Olimpijskim igrama u Parizu, približila se naslovu olimpijske prvakinje nakon što je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila Turkinju Esru Yildiz u polufinalu perolake kategorije. Lin i alžirska boksačica Imane Khelif u središtu su pozornosti na Olimpijskim igrama nakon što im je zabranjen nastup na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu nakon što su DNK testovi pokazali prisustvo muškog XY kromosoma.

Turkinja je ipak nakon borbe u znak podrške Yu-ting rukom pokazala X kao znak XX kromosoma koji posjeduju žene.

Međunarodna boksačka federacija (IBA) ih je suspendirala, međutim u Parizu su dobile dozvolu za natjecanje jer boksački program vodi Međunarodni olimpijski odbor nakon što je 2023. suspendirao IBA zbog pitanja upravljanja i financija. MOO je osporio metode koje koristi IBA potvrdivši ispravnost svojih propisa.

Lin je bivša dvostruka svjetska prvakinja, a za olimpijski naslov borit će se protiv Poljakinje Julie Szeremet. Finale je ranije izborila i Khelif koja će se u finalu velter kategorije boriti protiv Kineskinje Yang Liu.

Boxing - Women's 57kg - Semifinal

Kubanski boksač Erislandy Alvarez osvojio je olimpijsko zlato u kategoriji do 63.5 kg, dok je u kategoriji do 80 kg slavio Ukrajinac Oleksandr Khižniak. Alvarez je u finalnom susretu podijeljenom odlukom sudaca sa 3-2 porazio Francuza Sofianea Oumiha koji je osvojio drugo olimpijsko srebro nakon što je poražen u finalu u Rio de Janeiru. Bronce su osvojili Kanađanin Wyatt Sanford i Gruzijac Lasha Guruli.

U finalu kategorije do 80kg Ukrajinac Oleksandr Khižnika je u sjajnom meču podijeljenom odlukom sudaca (3-2) porazio Kazahstanca Nurbeka Oralbaja. Za ukrajinskog boksača ovo je druga olimpijska medalja nakon što je u Tokiju bio drugi. Bronce su osvojili Dominikanac Cristian Pinales i Kubanac Arlen Lopez. Podsjetimo, hrvatski boksač je u četvrtfinalu izgubio od "brončanog" Pinalesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Ćaleta-Car najveći dobitnik, Modrić veličina, a evo zašto je Matanović drugačiji od ostalih
KAKO SU IGRALI?

Ćaleta-Car najveći dobitnik, Modrić veličina, a evo zašto je Matanović drugačiji od ostalih

Plus+ Josip Šutalo i Mateo Kovačić značajno su podigli nivo igre u odnosu na Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Luka Modrić već nakon 70-ak minuta držao je ruke na koljenima, ali uklizavao je do kraja...
FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti
RANI DANI HRVATSKOG KAPETANA

FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti

U gradu je bilo neko događanje, a Luka se našao slučajno u kadru, on ih je animirao, pričao je, a oni ga pozorno slušaju. A kad se Luka probio, pričalo se u medijima, da je on čuvao koze. Ja sam htjela pokazati da je on i gradski dečko, rekla je zadarska liječnica Nada Perković-Kevrić