Hrvatski trener u finalu Lige prvaka: U jednoj utakmici Real može pasti. Idemo po taj korak | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 4

Hrvatski trener u finalu Lige prvaka: U jednoj utakmici Real može pasti. Idemo po taj korak

Hrvatski trener u finalu Lige prvaka: U jednoj utakmici Real može pasti. Idemo po taj korak

Trener Borussije Dortmund Edin Terzić optimističan je uoči finala Lige prvaka: 'Da igramo deset puta s Realom, bilo bi teško ukupno pobijediti, ali u jednoj utakmici možemo dobiti svakog suparnika na svijetu

VIDEO

Petoplasirana momčad njemačkog prvenstva Borussia Dormund može u jednoj utakmici pobijediti španjolskog prvaka Real Madrid, rekao je u ponedjeljak Borussijin trener Edin Terzić (41). Borussia Dortmund i Real Madrid igrat će u Londonu, u subotu, finale Lige prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Borussia Dortmund 00:19

- Suprotstavit ćemo se iznimno snažnoj momčadi koja je često iskusila igranje finala, ali znamo da je sve moguće u jednoj utakmici - izjavio je Terzić za internetsku stranicu Uefe.

- Da igramo deset puta s Real Madridom, vjerojatno bi bilo teško ukupno pobijediti, ali u jednoj utakmici, tijekom 90 minuta ili 120 minuta i jedanaesteraca, sposobni smo pobijediti svakog suparnika na svijetu - dodao je.

Real Madrid, koji će u subotu na Wembleyu igrati šesto finale Lige prvaka u zadnjih deset godina, favorit je u toj utakmici.

- Lagali bismo kada bismo rekli da Real Madrid nije favorit - rekao je Realov bivši igrač i "ambasador" Roberto Carlos (51) za televiziju Real Madrid TV.

- Ali ako ljudi misle da će biti lako, varaju se. Iza Borussije jest loša sezona u Bundesligi, no zbog nečega su došli do finala - dodao je.

Terzić, koji vodi žuto-crne od ljeta 2022., ponovio je kako su ove sezone već uspjeli svladati Newcastle, Milan, PSV Eindhoven, Atletico Madrid i Paris Saint-Germain.

- Iz utakmice u utakmicu bilo nam je sve teže, a sada kada smo stigli tako daleko želimo učiniti i ovaj posljednji korak - napomenuo je.

Podizanje pehara Lige prvaka bilo bi ostvarenje sna za Terzića, čija je majka iz Hrvatske, a otac iz BiH. Rođen prije 41 godinu u njemačkom gradiću blizu Dortmunda gledao je na televiziji kako je Borussia postala europski prvak 1997. godine.

firo : 18.05.2024, football, football, 1. League, 1. Bundesliga, season 2023/2024, BVB Borussia Dortmund - SV Darmstadt

- Imao sam 14 godina tada. Idući dan sam bio na aerodromu kada su igrači sletjeli s mojim bratom iz Münchena, gdje se igralo finale - rekao je.

Snimku pobjede od 3-1 nad Juventusom pogledao je nekoliko puta. Igrao je za niželigaše, a onda se posvetio trenerskom poslu. Obavljao je nekoliko dužnosti u Borussiji, bio pomoćnik Slavenu Biliću u Bešiktašu i West Hamu, pa se vratio u Dortmund gdje se probio do klupe prve momčadi.

- Ne postoji formula za uspjeh jer radiš s ljudima. Svaki dan dolaze novi izazovi, novi zadaci koje daješ nekome, pa ne možeš mirno stajati. Svakodnevno naučiš nešto o skupini koju vodiš i s kojom radiš, a dakako i o sebi - rekao je.

Terzić priznaje da mu nedostaje iskustva koje će imati njegov suparnik, 64-godišnji Carlo Ancelotti s osvojene četiri Lige prvaka.

- Premda sam polovicu svog života trener, još sam mlad u ovom poslu - izjavio je Terzić koji je tri godine stariji od Realovog igrača Luke Modrića. Ovo mu je prvo finale Lige prvaka.

- Koristim se zato iskusnijim ljudima kako ne bih činio greške koje se mogu izbjeći - objasnio je.

Uvjeren je da Borussia može postati prvak Europe pokaže li njegova momčad optimizam, zajedništvo, borbenost i hrabrost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala, Beljo pojačava Rapid?
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala, Beljo pojačava Rapid?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga