Obavijesti

Sport

Komentari 6

Hrvatski trener stiže na klupu Šahtara. No, nije riječ o Leki...

Hrvatski trener stiže na klupu Šahtara. No, nije riječ o Leki...

Hajduk je u velikoj krizi, pitanje je koliko će Leko još izdržati na klupi ali ako i ode, njegova nova destinacija neće biti Šahtar koji ga je žarko htio posljednjih dana

VIDEO

Darijo Srna opet je na jednu utakmicu postao trener Šahtara i lakoćom svladao LNZ (3-0) u 11. kolu ukrajinskog prvenstva. Legendarnom hrvatskom nogometašu, koji u ukrajinskom velikanu obnaša dužnost sportskog direktora, bila ja to i jedina utakmica na klupi Šahtara. Tu ulogu preuzeo je nakon odlaska Patricka van Leeuwena, ali je istovremeno radio i na njegovom nasljedniku.

Kako su pisali ukrajinski mediji, njegov favorit bio je trener Hajduka Ivan Leko. Splitski klub odbio je komunicirati na tu temu, kao i sam trener, ali Leko se našao na valu kritika navijača nakon poraza od Osijeka (2-0). Cijeli stadion skandirao je 'Leko, odlazi', nadvilo se nezadovoljstvo i brojni upitnici nad njegovim statusom. Pitanje je hoće li ostati, ali ako i ode iz Hajduka uskoro, njegova sljedeća destinacija sigurno neće biti Šahtar. 

Kako piše Fabrizio Romano, ukrajinski prvak pronašao je novog trenera, također Hrvata, a njegovo ime je Marino Pušić koji trenutno obnaša funkciju pomoćnog trenera Feyenoorda. Ovaj 52-godišnjak iz Mostara je trenersku karijeru većinom proveo u ulozi pomoćnog trenera, vodio je dosad samostalno samo Twente pa će mu Šahtar biti tek drugi klub u karijeri.

Tko je Marino Pušić?

Nogometnu karijeru započeo je u Veležu pa je kao junior otišao u Crvenu zvezdu s kojom je osvojio Kup prvaka, no nije odigrao niti jednu utakmicu. Vratio se u Velež, probao revitalizirati karijeru u nizozemskom De Graafschapu pa je nekoliko godina proveo u njemačkom niželigaškom nogometu gdje se i umirovio.

UEFA Champions League: Feyenoord v Celtic Rotterdam - Feyenoord assistent-trainer Marino Pusic during the 1st leg of the

Prebacio se u futsal gdje je trenirao nekoliko klubova u Nizozemskoj pa se ipak posvetio samo nogometu. Bio je pomoćni trener u NAC Bredi, Inter Bakuu, AZ Alkmaaru i sada u Feyenoordu gdje je sjajno surađivao s trenerom Arneom Slotom s kojim je prije dvije sezone odveo klub do finala Konferencijske lige, no tamo su izgubili od Rome. 

Zajedničkim snagama su transformirali Feyenoord u najjaču nizozemsku momčad koja je prošle sezone osvojila naslov prvaka. Krasi ih izuzetno atraktivan stil igre s puno golova i pregršt prilika, a Srna je upravo htio trenera koji će to donijeti u Šahtar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO