Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hrvatski predstavnici saznali protivnike na US Openu, Alcaraz i Đoković mogu se sresti u finalu

Hrvatski predstavnici saznali protivnike na US Openu, Alcaraz i Đoković mogu se sresti u finalu

US Open počinje u ponedjeljak 26. kolovoza, a danas je održan ždrijeb natjecanja. Zanimljivo, dva najveća favorita u muškoj konkurenciji nalaze se na različitim stranama ždrijeba te se mogu sresti u eventualnom finalu

VIDEO

Najbolja hrvatska tenisačica, osvajačica srebrne medalje na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu te polufinalistica Wimbledona Donna Vekić za suparnicu u 1. kolu posljednjeg ovogodišnjeg "grand slam" turnira, US Opena koji počinje u ponedjeljak u New Yorku dobila je jednu od igračica iz kvalifikacija, određeno je ždrijebom u četvrtak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Donna sletjela u Zagreb i dobila posebnu tortu: 'Tek sam danas svjesna da imam medalju' 00:44

Teoretski, to bi mogla biti i Lea Bošković, koja će kasnije tijekom večeri odigrati svoj dvoboj 3. kola kvalifikacija protiv Amerikanke Ann Li. U slučaju prolaska u 2. kolo, Vekić bi igrala protiv bolje iz ogleda Belgijanke Greet Minnen i Poljakinje Magde Frech. Druga hrvatska predstavnica koja ima izravni ulazak u glavni ždrijeb Petra Martić za protivnicu u 1. kolu dobila je Španjolku Jessicu Bouzas. Martić bi u 2. kolu mogla igrati protiv Britanke Katie Boulter ili kvalifikantice.

Donna Vekić zaradu od srebra u Parizu donirat će gradu Osijeku
Donna Vekić zaradu od srebra u Parizu donirat će gradu Osijeku

Jedini hrvatski predstavnik u muškom turniru bit će Borna Ćorić, a on će u 1. kolu igrati protiv francuskog veterana Adriana Mannarina. U slučaju pobjede, u 2. kolu bi Ćorića čekao bolji iz susreta Čileanca Alejandra Tabila i Belgijanca Davida Goffina.

Braniteljica naslova, Amerikanka Coco Gauff, koja je postavljena za treću nositeljicu, u 1. će kolu igrati protiv Francuskinje Varvare Gračeve, dok će prva i druga nositeljica, Poljakinja Iga Swiatek i Arna Sabalenka, turnir otvoriti dvobojima protiv kvalifikantica. Zanimljivo, ždrijeb je u 1. kolu spojio dvije bivše pobjednice US Opena Amerikanku Sofiju Kenin, slavljenicu iz 2020. te Britanku Emmu Raducanu, najbolju iz 2021., dok će finalistica Roland Garrosa i Wimbledona Talijanka Jasmine Paolini igrati protiv pobjednice iz 2019. Kanađanke Biance Andreescu.

Đoković prije dolaska na Jadran pogurao srpske vaterpoliste do zlata. Evo kako im je pomogao
Đoković prije dolaska na Jadran pogurao srpske vaterpoliste do zlata. Evo kako im je pomogao

U konkurenciji tenisača mnogo težim čini se gornji dio ždrijeba u kojem prvom igraču svijeta Talijanu Janniku Sinneru na putu do finala stoje treći nositelj, pobjednik ovogodišnjih Roland Garrosa i Wimbledona te najbolji s US Opena 2022. Španjolac Carlos Alcaraz kao i peti nositelj te osvajač US Opena 2021. Danil Medvedev. U gornjem dijelu ždrijeba su i Grk Stefanos Tsitsipas te Poljak Hubert Hurkacz, a i Ćorić se nalazi upravo u gornjem dijelu ždrijeba.

Drugi igrač svijeta, Srbin Novak Đoković bi, pak, najozbiljnije suparnike za prolazak do finala trebao imati u Nijemcu Alexanderu Zverevu i Norvežaninu Casperu Ruudu, no već u 3. kolu mogao bi odmjeriti snage s Australcem Aleksejom Popirinom, pobjednikom "masters 1000" turnira u Montrealu početkom ovog mjeseca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Bayern - Dinamo 9-2: Debakl i najteži europski poraz 'modrih'! Nemilosrdni Bavarci zabili devet
TEŽAK PORAZ 'MODRIH'

Bayern - Dinamo 9-2: Debakl i najteži europski poraz 'modrih'! Nemilosrdni Bavarci zabili devet

Dinamo je živnuo početkom drugog dijela i smanjio na 3-2 i nakon toga se igra 'modrih' raspala. Nemilosrdni Bavarci nisu popuštali i zabili su čak devet golova, od čega je četiri zabio Harry Kane