Hrvatska je pala, ima najlošiji klupski plasman u 11 godina | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 17

Hrvatska je pala, ima najlošiji klupski plasman u 11 godina

Hrvatska je pala, ima najlošiji klupski plasman u 11 godina

Brisanjem rezultata za sezonu 2019./20. dogodio nam se značajan skok unatrag, pad na 21. poziciju što je na tablici petogodišnje uspješnosti Uefe u klupskim natjecanjima najlošiji rezultat Hrvatske od 2013. godine

VIDEO

Hrvatski nogomet godinama je rastao, pretežito zahvaljujući dobrim predstavama Dinama u Europi. Hrvatski prvak je često prolazio u grupne faze europskih natjecanja, dočekivao proljeća u Europi, a sve se to odrazilo na koeficijent lige zbog čega smo, kao jedan od faktora, i stigli do pozicije u kojoj imamo jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, jednog u Europskoj ligi i po dva u Konferencijskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Reprezentativci sakrivaju sličice iz albuma Vatreni put 01:49

No, brisanjem rezultata za sezonu 2019./20. dogodio nam se značajan skok unatrag, pad na 21. poziciju što je na tablici petogodišnje uspješnosti Uefe u klupskim natjecanjima najlošiji rezultat Hrvatske posljednjih 11 godina.

Norveška je 16., nema velike razlike

Ipak, sve to i nije toliko značajno utjecalo na buduće sezone jer je praktički svejedno jesmo li pozicionirani 16. ili 33. Primjera radi, Norveška se nalazi na 16. poziciji i ima gotovo podjednake plasmane kao i Hrvatska. Dakle, po jednog predstavnika u Ligi prvaka u 2. pretkolu i Europskoj ligi (1. pretkolo) i po dva u Konferencijskoj (2. pretkolo).

S tim da je Dinamo preslagivanjem svojim dobrim koeficijentom zamijenio Šahtar u play offu Lige prvaka, dok su Molde i Rijeka rebalansiranjem državnim plasmanom promaknuti u 2. pretkolo Europske lige.

Hrvatska treba težiti 15. mjestu

Čak i to 33. mjesto ne donosi previše toga različitoga. To mjesto trenutno drži Kosovo, čiji prvak natjecanje počinje od 1. pretkola Lige prvaka, kao i pobjednik kupa u Europskoj ligi. Drugoplasirani im kreće od 2. pretkola Konferencijske lige, a trećeplasirani od 1. pretkola.

Naravno, najbitnija je 15. pozicija koja donosi dva predstavnika u Ligi prvaka. Tu i pobjednik Kupa profitira jer europski put počinje od 3. pretkola Europske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima
OSTAJE U KLUBU?

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima

Hajduk je izgubio prvu pripremnu utakmicu protiv Radomlja (1-0), a trener Gennaro Gattuso najavio je kako im trebaju pojačanja u napadu kako bi sve izgledalo bolje. Perišić bi trebao biti početak pojačanja...
Kvalifikacije za Olimpijske igre: Kad i gdje igra Hrvatska, gdje je prijenos? Košarkaši love Pariz
SVE O TURNIRU

Kvalifikacije za Olimpijske igre: Kad i gdje igra Hrvatska, gdje je prijenos? Košarkaši love Pariz

Olimpijski kvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira izboriti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatska nastupa u grčkom Pireju