Obavijesti

Sport

Komentari 0

Još dvije hrvatske medalje na EP-u: Nika Karabatić (17) zlatna, Ivana Arelić brončana u Srbiji!

Još dvije hrvatske medalje na EP-u: Nika Karabatić (17) zlatna, Ivana Arelić brončana u Srbiji!

Nika Karabatić stigla je do svoje prve seniorske medalje na velikim natjecanjima sa samo 17 godina, dok Ivana Arelić već ima deset odličja s tri najveća natjecanja

VIDEO

Posljednjeg dana europskog tekvondo prvenstva u Beogradu Hrvatska je stigla do nove dvije medalje osvojivši tako ukupno sedam odličja. Fenomenalna bila je tek 17-godišnja Splićanka Nika Karabatić iz splitskog Marjana zlatna je u kategoriji do 57 kilograma, dok je Ivana Arelić brončana do 62 kilograma.

Posljednjeg dana beogradskog prvenstva Europe u tekvondou 17-godišnja članica splitskog Marjana Nika Karabatić postala je prvakinja Europe. Fenomenalna Karbatić je u finalu pobijedila 14 godina stariju Britanke Jade Jones, te je nakon kadetskog, juniorskog i mlađeseniorskog europskog zlata potvrdila svoj izniman sportski potencijal.

Dvostruka olimpijska pobjednica Jade Jones je dobila prvu rundu 12-5, da bi splitska tinejdžerica sljedeće dvije runde dobila uvjerljivo. Drugu rundu s 8-2 a treću, koja je prekinuta zbog pet opomena za Britanku, kod rezultata 10-2 za Niku. Na putu do zlata Nika je morala pobijediti iskusnu Turkinju Hatice Kubra Ilgun, a u polufinalu je doslovce pregazila aktualnu svjetsku prvakinju, Mađaricu Luanu Marton (11-2, 16-4).

Ivana Arelić iz zagrebačkog Oriona je u prvoj borbi do 62 kilograma slavila protiv neugodne Bjeloruskinje Smičkove s 2-0 u rundama da bi s novih 2-0 protiv Makedonke Reljikj u četvrtfinalu osigurala šesto odličje za Hrvatsku na smotri najboljih na starom kontinentu. U polufinalu je s tijesnih 0-2 u rundamazaustavljena od Iranke Kimije Alizadih koja sad nastupa za Bugarsku, a u karijeri ima deset odličja s tri najveća natjecanja. Ivana je tako osvojila brončano odličje na EP u Beogradu.

Paško Božić je u teškoj kategoriji zaustavljen od Poljaka Haremze s 0-2 u rundama dok je Leon Hrgota u kategoriji do 74 kg nakon pobjede protiv Moldavca Suleaca s 2-1 u rundama u drugom kolu izgubio od trećeg nositelja Gruzijca Kintsurashvili 0-2 u rundama. Dodajmo da su i Poljak i Gruzijac kasnije otišli do pobjedničkog postolja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne