Hrvatska će se bez MVP-a ABA lige i dvojice NBA igrača boriti za Olimpijske igre u Parizu... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 4

Hrvatska će se bez MVP-a ABA lige i dvojice NBA igrača boriti za Olimpijske igre u Parizu...

Hrvatska će se bez MVP-a ABA lige i dvojice NBA igrača boriti za Olimpijske igre u Parizu...

U Opatiji će nam se priključiti Dario Šarić i Ivica Zubac koji zbog NBA pravila ne mogu participirati u treninzima do 17. lipnja, rekao je Sesar

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija ovog ljeta borit će se za Olimpijske igre. Do te pozicije došli smo zahvaljujući osvajanju pretkvalifikacijskog turnira prošlog ljeta u Istanbulu. Kvalifikacijski turnir za Pariz igra se od 2. do 7. srpnja u grčkom Pireju, a okupljanje je na rasporedu već idućeg ponedjeljka, 10. lipnja u Zagrebu.

Pokretanje videa...

Josip Sesar novi izbornik košarkaša 03:19

Izbornik Josip Sesar objavio je popis od 17 igrača koji će doći na pripreme.

- Radi se o igračima koji su se u ovom trenutku spremni staviti na raspolaganje hrvatskoj reprezentaciji i koji imaju veliku želju svojim radom pridonijeti nacionalnoj vrsti. U ponedjeljak predvečer se okupljamo u Zagrebu, a nakon šest dana odlazimo u Opatiju gdje će nam biti baza i gdje ćemo odigrati i pripremni turnir s reprezentacijama Poljske i Brazila. U Opatiji će nam se priključiti Dario Šarić i Ivica Zubac koji zbog NBA pravila ne mogu participirati u treninzima do 17. lipnja - objasnio je izbornik i dodao:

- Mogu reći da se cijeli moj stožer i ja radujemo pripremama, svi igrači na popisu su spremni i jedva čekaju početak. Znamo da neće biti lako, no rad u reprezentaciji Hrvatske uvijek ima posebno mjesto u srcu, povezuje i donosi dodatnu snagu.

Na popisu nema Luke Šamanića, kojemu je istekao ugovor s Utah Jazzom i traži novi klub, Karlo Matković očito se želi nametnuti u Pelicansima, a izbornik ne računa ni na Antu Žižića, kao ni na Luku Božića, MVP-a ABA lige. Otpali su i Roko Prkačin i Roko Badžim. Bilo je pitanje hoće li Bojan Bogdanović uopće nastupiti, ali sada je sigurno da ga neće biti zbog ozljede. U reprezentaciju je izbornik vratio Filipa Krušlina, Tonija Nakića, Borisa Tišmu.

U sklopu priprema za borbu za Olimpijske igre Hrvatski košarkaški savez organizira međunarodni turnir u Opatiji. U goste dolaze reprezentacije Brazila i Poljske.

RASPORED UTAKMICA U OPATIJI

23.6.2024. Hrvatska – Poljska 18:30
24.6. 2024. Poljska – Brazil 18:30
26.6. 2024 Hrvatska – Brazil  18:30

Olimpijski pretkvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira osvojiti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Hrvatska je izvukla turnir u Grčkoj i skupinu A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika. Obje skupine igrat će se u grčkom gradu Pireju.

Osim Hrvatske, na Olimpijskim kvalifikacijskim turnirima sudjeluju 24 reprezentacije: Angola, Bahami, Bahrein, Brazil, Crna Gora, Dominikanska Republika, Egipat, Filipini, Finska, Gruzija, Grčka, Italija, Kamerun, Latvija, Libanon, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Obala Bjelokosti, Poljska, Portoriko, Slovenija i Španjolska.

Na Olimpijske igre 2024 u Parizu već je direktno kvalificirana Francuska kao domaćin, a kao najbolji predstavnici svojih kontinenata sa Svjetskog prvenstva kvalificirali su se: Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

Raspored utakmica na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Grčkoj

2. srpnja u 20:00 Slovenija – Hrvatska
3. srpnja u 16:30 Hrvatska – Novi Zeland
6. srpnja  – polufinalne utakmice
7. srpnja – finale

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

UŽIVO Transferi: Bivši 'vatreni' vraća se u HNL, Bayern doveo pojačanje iz Crystal Palacea...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Bivši 'vatreni' vraća se u HNL, Bayern doveo pojačanje iz Crystal Palacea...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Davor Šuker dobiva američko državljanstvo! Postaje Suker
ZLATNA KOPAČKA ODLAZI

Davor Šuker dobiva američko državljanstvo! Postaje Suker

Kupio je stan u Las Vegasu i aplicirao za dobivanje državljanstva jer ondje ima i posao, suvlasnik je restorana, u kojem su ga posjetili Dalić i Kustić