Obavijesti

Sport

Komentari 7

Hrvat se natječe na zloglasnoj moto utrci: 'Cijeli sam krug odvezao s osmijehom na licu...'

Hrvat se natječe na zloglasnoj moto utrci: 'Cijeli sam krug odvezao s osmijehom na licu...'
6

Loris Majcan natječe se na utrci Isle of Man TT na kojoj je život izgubilo 269 motociklista. U ponedjeljak su počele kvalifikacije, a Hrvat je imao problema s elektronikom, dok ga je u utorak zaustavilo loše vrijeme

VIDEO

Trostruki prvak Hrvatske u motociklizmu u kategoriji 600cc Loris Majcan (28) trenutačno se nalazi na britanskom otočju Man, gdje nastupa na zahtjevnoj utrci Isle of Man TT. Radi se o jednoj od najizazovnijih i opasnijih utrka svijeta, vozi se uzduž otoka na zatvorenim prometnicama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Loris Majcan 00:55

Loris se natječe u klasi Supersport, a nažalost, sreća ga nije pratila u dva dana natjecanja. U prvim kvalifikacijama, koje su se održale u ponedjeljak, Loris je imao problema s elektronikom zbog čega je morao odustati nakon prolaska kroz dva sektora. 

Hrvatski predstavnik, inače tek drugi u povijesti nakon Emila Mokrovčaka 1997. godine, dobro se snašao i posudio mobitel od gledatelja kako bi javio boksu kako je sve u redu, jer su padovi i teške ozljede učestali prizor na utrci. Čak 269 motociklista izgubilo je život na ovoj utrci od prvog izdanja 1907. godine.

U utorak su trebale biti održane druge kvalifikacije, ali su one odgođene zbog kiše. Sreća u nesreći je što su organizatori pomaknuli kvalifikacije i Loris u srijedu, od 19.20 sati, ponovno izlazi na stazu.

- Prvi izlazak na stazu bio je nevjerojatan, nemam riječi. Bilo je baš nevjerojatno, imao sam osmijeh na licu cijeli krug. Bilo je ludo i jako zabavno, ovdje sam da uživam u prvoj godini. Jako dobro poznajem stazu, sve je kako sam zamišljao, ovo je bilo dobro iskustvo i veselim se kvalifikacijama nakon što sam imao problem s elektronikom. Nadam se dobrom vremenu - rekao je Majcan za službenu stranicu Isle of Man TT. 

Veliki je izazov pred trostrukim prvakom Hrvatske u motociklizmu (kategorija 600cc), Lorisom Majcanom (28). U svibnju će nastupiti na izazovnoj utrci Isle of Man TT, koja je ozbiljan izazov i za najbolje vozače motocikliste na svijetu i time postati tek drugim Hrvatom (nakon Emila Mokrovčaka 1997.) koji će nastupiti na toj utrci.

Loris može biti zadovoljan što je imao čak 11. najbolje vrijeme od 60-ak natjecatelja na prvom dijelu staze prije nego što ga je zaustavio problem s elektronikom.

- Da, treba mi što više vremena na stazi, tako da mi je žao zbog toga. Iduća mi je prilika u srijedu. Što mogu? Ne mogu se boriti s vremenom, u srijedu idemo pun gas - zaključio je hrvatski predstavnik.

Utrku Isle of Man TT možete gledati preko streaming usluge TT Plus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...
Što točno želi Osijek? Ovakva igra je ispod svake razine kluba
DOJMOVI S DROSINE

Što točno želi Osijek? Ovakva igra je ispod svake razine kluba

Plus+ Federico Coppitelli je "preživio" ispadanje od azerbajdžanske Zire i veliku krizu na startu prvenstva, ali kada Osijek protiv Istre prvi put u okvir zapuca u 84. minuti, znači da neke stvari ne štimaju