HRT prvi put za vrijeme Eura u studio doveo ženu. Doktorica je nogometa, evo o kome je riječ | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 75

HRT prvi put za vrijeme Eura u studio doveo ženu. Doktorica je nogometa, evo o kome je riječ

HRT prvi put za vrijeme Eura u studio doveo ženu. Doktorica je nogometa, evo o kome je riječ

Doktorica je nogometa i profesorica na Kineziološkom fakultetu. Bivša je reprezentativka, izbornica futsal reprezentacije te velika zaljubljenica u nogomet. Prvi je ovo put u povijesti da na HRT-u žena analizira nogomet

VIDEO

Posljednji dan osmine finala Europskog prvenstva donio je i jedno iznimno pozitivno iznenađenje. HRT je u studijskoj emisiji po prvi put tijekom Eura predstavio stručnu analitičarku. Do sada su standardni sastav stručnih komentatora i analitičara činili Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Mario Cvitanović, Vedran Ješe, Robert Matteoni, ranije i Mario Carević te Joško Jeličić, no u utorak je nacionalna televizija po prvi put u svojem programu predstavila ženu analitičarku, Tihanu Nemčić Bojić (36).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tko je prva žena komentatorica nogometa na HTV-u? Pogledajte njen put, trenirala je i muškarce 00:53

Nogomet od malih nogu velika strast

Doktorica je nogometa i profesorica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Bivša je reprezentativka, izbornica futsal reprezentacije te velika zaljubljenica u nogomet.

- Nemoguće je izbjeći emocije, ali s obzirom na posao i na fakultet, sa studentima uvijek pokušavam što objektivnije analizirati utakmice, tako da se trudim da sam uvijek u nekakvom izoliranom okruženju, da nije navijački dio, pa da onda mogu vidjeti što se u stvari dogodilo i na kraju analizirati s drugima - rekla je Nemčić Bojić u emisiji.

Nemčić je bila i glavna trenerica muške momčadi NK Trnje, uz Danijela Pranjića. Danas je jedna od najvećih stručnjakinja za futsal, a u igračkoj karijeri bila je bolja od mnogih poznatijih muških kolega. Njezin prvi klub bili su njezini Križevci, zatim i ŽNK Dinamo.

Doktorica nogometa i trenerica s Uefa Pro licencom

Uslijedili su nastupi za žensku U19 i A nacionalnu vrstu. Bila je izbornica ženskih reprezentacija do 15 i 17 godina te pomoćna trenerica U19 reprezentacije. U jednom trenutku shvatila je da su manji tereni njezin forte, a profesionalnu karijeru u futsalu ostvarila je igrajući u talijanskoj Serie A.

Završila je edukaciju na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza za nogometnog trenera s licencom Uefa Pro, a nosi i titulu doktorice znanosti u području kineziologije sporta. Specijalizirala se u istraživanjima vezanima uz tehničko-taktički segment nogometa i futsala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 75

VIDEO

UŽIVO Transferi: Bivši 'vatreni' vraća se u HNL, Dinamo drugi put poslao klinca u Lokomotivu
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Bivši 'vatreni' vraća se u HNL, Dinamo drugi put poslao klinca u Lokomotivu

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu