Obavijesti

Sport

Komentari 13

Hrgović: Ruski sportaši nemaju veze s Putinovom napadom

Hrgović: Ruski sportaši nemaju veze s Putinovom napadom

Nadam se da glavnu borbu večeri između Alvareza i Rusa Bivola neće otkazati, no velika je šansa da hoće jer svugdje suspendiraju ruske sportaše, rekao je hrvatski boksač

VIDEO

Nakon godinu dana pregovora i odbijanja, IBF je stigao do novog protivnika za najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića (29, 14-0). Riječ je o Kinezu Zhileiju Zhangu (38, 23-0-1), a borit će se 7. svibnja u Las Vegasu na 'Cinco de Mayo' priredbi.

Pokretanje videa...

Hrgović uoči borbe sa Scottom 28:16

Hrgović će se boriti za mogućnost napada na IBF teškašku titulu koju drži Oleksandr Usik (35, 19-0). 

Zhilei je 13. na IBF-ovoj ljestvici (Filip treći), 29. po BoxRecu (Filip 37.), a u 24 borbe ima 23 pobjede (18 nokautom) i jedan neriješen meč. Big Bang, kako mu je nadimak, među profesionalce je ušao tek prije osam godina, a i on je poput Hrgovića imao problem dogovoriti veliki meč.

- Zhilei ima puno nokauta u prvim rundama, eksplozivan je i veliki udarač, ali mislim da će moja spremnost biti ključ. Mislim da ću ga završiti u kasnijim rundama jer će presuditi moja spremnost i brzina. Vjerujem da nećemo doći do kraja meča u rundama - rekao je Hrgović danas u vijestima RTL-a.

Zagreb: Filip Hrgović uoči borbe protiv Scotta Alexandera

Krajem veljače krenulo je 'potpaljivanje vatre', a kineski boksač za Hrgu je rekao:

- Sve dok mislite da ste dobri, dođite. Hrgović je mlad i motiviran boksač, ali za mene je beba - rekao je Zhang Hrgoviću koji je u vijestima rekao: 

- Beba sam za njega samo po godinama.

Glavna borba večeri trebala bi biti između Saula Canela Alvareza (37, 57-1-2), koji napada titulu u poluteškoj kategoriji, i prvaka, Rusa Dimitrija Bivola (31, 19-0). S obzirom na to ruska invazija na Ukrajinu još uvijek traje i pitanje je do kada će trajati, postoji mogućnost da će Bivola dobiti zabranu nastupa za koju se zagovara i bivši boksač Vladimir Kličko.

Tko je Hrgin protivnik? Usred meča mu otkazali bubrezi, visok je 198 cm, nikad nije izgubio
Tko je Hrgin protivnik? Usred meča mu otkazali bubrezi, visok je 198 cm, nikad nije izgubio

- Nadam se da se to neće dogoditi, no velika je šansa da hoće jer svugdje u svijetu suspendiraju ruske sportaše, ali mislim da sam ovim čekanjem zaslužio mjesto na jednoj tako velikoj priredbi. Nadam se da ga neće suspendirati, Kličko je rekao, a i ja tako mislim, da sportaši nemaju veze s Putinovim napadom. Mislim da treba sportaše ostaviti da se bave svojim poslom u miru - zaključio je Hrgović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne