Obavijesti

Sport

Komentari 26

Hrgović je otkrio kad bi mogao boksati za titulu: Ne mogu me zaobići! Joshua? Bolji nego ikad

Hrgović je otkrio kad bi mogao boksati za titulu: Ne mogu me zaobići! Joshua? Bolji nego ikad

Izvrstan je scenarij da je Wilder izgubio, ja sam Joshui najlogičniji izbor, a pripremni kamp odradio sam s ozljedom, napukli su mi ligamenti u stopalu i nisam mogao trčati, kazao je Filip

VIDEO

Hrvatski boksač Filip Hrgović (31) vratio se u rodni Zagreb dan nakon pobjede nad Markom de Morijem u Saudijskoj Arabiji, a već na toj priredbi postalo je izvjesno da bi njegov idući protivnik u borbi za naslov svjetskog teškaškog prvaka po IBF-u mogao biti bivši svjetski prvak, Britanac Anthony Joshua. Najavio je to promotor Matchrooma Eddie Hearn.

- Izvrstan je scenarij da je Wilder izgubio i da sam ja Joshui najlogičniji izbor jer on želi postati svjetski prvak i po treći put. Bio je odlučan, bolji nego ikad. Vratio je razornost, a čini mi se da je napredovao u vještini, da je izbrusio osjećaj za borbu. Baš je bio dobar - rekao je Hrgović za Večernji list.

POGLEDAJTE VIDEO: Filip Hrgović u Rijadu

Pokretanje videa...

Filip Hrgović u Rijadu 00:29

Hrgović će se boriti protiv Joshue ako se Tyson Fury i Oleksandr Usik nakon meča za ujedinjenje titula zakazanog za 17. veljače odluče za revanš.

- Svi čekamo taj dvoboj da vidimo što će biti. Mi ćemo možda pokušati saznati nešto i prije tog 17. veljače da vidimo što je sljedeće za mene. Ne znam hoćemo li uspjeti, ali pokušat ćemo. Nikad ne znate, možda do revanša uopće ne dođe, možda se netko umirovi nakon ove borbe - dodao je.

Hoće li dobiti priliku boksati za naslov svjetskog prvaka 2024.?

- Više nemaju mogućnosti da me zaobiđu, sve su ih ispraznili. Ovaj sam put 100 posto siguran.

Filip Hrgović vratio se u Hrvatsku nakon pobjede nad Molinom

Kad bi ta borba mogla biti?

- Mogla bi se dogoditi već 9. ožujka kad je u Saudijskoj Arabiji zakazana nova priredba. Teško će biti tako brzo, ali Njegova ekscelencija Turki Al-Sheikh, čovjek zadužen za organizaciju velikih priredbi, kaže da će 9. ožujka biti spreman. Trebaju neku veliku borbu za taj datum, a njemu je interesu da se svi sa svima bore, da se zaobiđe sportska politika i da to bude sport. Spremni su platiti i i da se vidi tko je najbolji. To što je Saudijska Arabija ušla u boks spasit će taj sport, pogotovo tešku kategoriju jer će se izbjeći promotorska prepiranja.

Sad mu slijedi nekoliko tjedana pauze. Otkrio je i da se protiv De Morija borio ozlijeđen.

- Pripremni kamp odradio sam s ozljedom, imao sam napuknute ligamente stopala i cijeli kamp nisam mogao otrčati. Radio sam što sam mogao, sad ću odmoriti da mi to zacijeli i krenuti s novim pripremama. To je ritam koji priželjkujem, dva-tri tjedna odmora i novi meč - zaključio je Hrgović za Večernji list.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrgovićeva pobjeda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića
PIŠU ŠPANJOLCI

Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića

Luka Modrić je, uz Danija Carvajala, jedini igrač koji je s Realom osvojio šest naslova Lige prvaka, što Carlo Ancelotti iznimno cijeni, a kapetana vidi i kao mentora ostalim igračima