Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hit hrvatske reprezentacije ima novi klub! 'Doveli smo jednog od najtalentiranijih na svijetu'

Hit hrvatske reprezentacije ima novi klub! 'Doveli smo jednog od najtalentiranijih na svijetu'

Golman hrvatske reprezentacije Dominik Kuzmanović napustio je Našice i potpisao za njemački Gummersbach. Ugovor ga veže za klub četiri godine, a sportski direktor nije skrivao oduševljenje

VIDEO

Hrvatski reprezentativac Dominik Kuzmanović (22) napustio je Nexe i potpisao za njemačkog prvoligaša Gummersbach. Njemački klub dogovorio je četverogodišnji ugovor s talentiranim golmanom, a sportski direktor kluba Christoph Schindler (40) izrazio je oduševljenje zbog ovog transfera. Nije službeno potvrđeno koliko je Našičanima pripalo od transfera, ali špekuliralo se o cifri od 200.000 eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

tko je dominik kuzmanović 00:45

- Dominik je jedan od najtraženijih talentiranih golmana na svijetu i broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji, što nas čini jako ponosnima. Nakon mnogih važnih produljenja ugovora i novih potpisa, njegov dolazak je još jedan važan dio slagalice za naš budući sportski smjer - rekao je Schindler.

Na izlaznim vratima: Nexeu 200.000 eura za Kuzmanovića?
Na izlaznim vratima: Nexeu 200.000 eura za Kuzmanovića?

Kuzmanović dolazi iz hrvatskog prvoligaša Nexea, s kojim je prošle sezone stigao do osmine finala EHF Europske lige. S hrvatskom mladom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskom festivalu mladih 2019. u Bakuu, zbog čega je odlikovan Nagradom Dražena Petrovića. Također je osvojio srebro na U19 Europskom prvenstvu 2021. Prvi veliki turnir za hrvatsku reprezentaciju odigrao je na Svjetskom prvenstvu 2023. godine, a sa seniorima još čeka na odličje.

Koeln: Susret Njemačke i Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu

Kuzmanović je svoj talent pokazao u utakmici protiv Njemačke na prošlom Europskom prvenstvu, kada je skupio 22 obrane. Mladi golman impresionirao je i izbornika Dagura Sigurðssona.

Na cijelom Europskom prvenstvu u Njemačkoj pokazao je što može - kazao je izbornik.

Kreće remont u Nexeu: Odlazi čak 11 igrača, a stiže ponajbolji hrvatski reprezentativac!
Kreće remont u Nexeu: Odlazi čak 11 igrača,  a stiže ponajbolji hrvatski reprezentativac!

Kuzmanović je sredinom ožujka potvrdio svoju kvalitetu na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Hannoveru, gdje je Hrvatska uspješno ostvarila tri pobjede nad Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Na tom turniru Kuzma je imao 38 posto obrana.

- Odlučio sam prijeći u Gummersbach jer me vizija kluba uvjerila. Siguran sam da zajedno možemo ostvariti zacrtane ciljeve i dovesti klub tamo gdje mu je mjesto. Veselim se novim zadacima u novom okruženju - zaključio je hrvatski reprezentativac.

Hrvatska u drugoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre pobijedila Njema?ku 33-30
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti