Obavijesti

Sport

Komentari 24

Hearn: Hrgović je implodirao. Kondicijski nije bio spreman

Hearn: Hrgović je implodirao. Kondicijski nije bio spreman

Daniel Dubois nanio je prvi profesionalni poraz Filipu Hrgoviću u Rijadu. Hrvatski borac na ljestvici BoxReca pao je deset mjesta i sada će morati krenuti drugim putem kako bi se vratio na vrh

VIDEO

Filip Hrgović (31) nije uspio osvojiti titulu privremenog prvaka IBF-a. Poraz od Daniela Duboisa (26) u osmoj rundi Hrgu je vratio korak unazad. Samopouzdanje kojim je hrvatski teškaš odisao uoči meča počelo je opadati nakon prvih rundi borbe u Rijadu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bračni par Hrgović sitno broji do dolaska prinove 00:56

Krenuo je jako, no posjekotine na oba oka bile su početak kraja. Otvorena rana na desnom oku i mnoštvo krvi na licu bili su dovoljni da sudac pozove liječnika koji mu je sugerirao da treba prekinuti meč. Sudac je to uvažio i tako je nestala nula pored Hrgovićev broja poraza. 

- Stvarno sam vjerovao da će Hrgović pobijediti Duboisa, ali Daniel je bio odličan. Mogao bi se s Anthonyjem Joshuom (34) boriti na Wembleyju za titulu, borba dvojice Britanaca na Wembleyju, to je moguća opcija - rekao je čelni čovjek Matchrooma Eddie Hearn u izjavi za Pro Boxing Fans.

- Hrgović je pomalo implodirao, nisam siguran koliko je njegova kondicijska priprema bila dobra. Daniel je trenirao i radio, prošao je kroz puno udaraca, naraslo mu je samopouzdanje i bio je fantastičan - dodao je Hearn.

Spotaknuo se na ključnoj stepenici svog profesionalnog puta, propustio životnu priliku i pao na svojevrsnom ispitu boksačke zrelosti. Bio je nadomak priključivanja svjetskoj teškaškoj kremi, a sada će ponovno morati graditi svoju karijeru. Poraz nije tragedija, a primjer tomu može biti Zhilei Zhang (41). Kinez je nakon poraza od Hrgovića nastavio karijeru i nanizao dvije pobjede protiv Joea Joycea (38). Nije ga unazadio čak niti neuspjeh protiv Josepha Parkera (32) jer se vratio u velikom stilu i na istom eventu, gdje se borio i Hrga, nokautirao Bronze Bombera Deontaya Wildera (38).

Dubois nakon što je 'unakazio' Hrgovića: Poslije 7. runde znao sam da ću slaviti u ovom ratu
Dubois nakon što je 'unakazio' Hrgovića: Poslije 7. runde znao sam da ću slaviti u ovom ratu
Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!
Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!

Ljestvica ugledne boksačke stranice BoxRec Hrgovića trenutno rangira kao 18. teškaša svijeta, što znači da je nakon poraza "pao" čak deset mjesta. Pad će vjerojatno uslijediti i u redoslijedu četiriju glavnih federacija nakon što ljestvice budu ažurirane.

Hrgovićev sljedeći protivnik mogao bi biti netko od teškaša koji se nalaze u sličnoj poziciji kao on, odnosno netko tko također ima poraz u svojoj karijeri, a još uvijek relativno dobro kotira. Među takvima su Otto Wallin (33), Franck Sanchez (31), Arslanbek Mahmudov (34), Kevin Lerena (32) ili Jarrell Miller (35).

Druga mogućnost je da će hrvatskog boksača upariti s nadolazećom zvijezdom koja želi iskoristiti Hrgovićevo ime i iskoristiti ga za uspon na ljestvici. Jedan od takvih je uzbekistanski nokauter Bahodir Jalolov (29). On je nakon sjajne amaterske karijere i Olimpijskog zlata u Tokiju profesionalnu karijeru počeo graditi u SAD-u, a trenutačno je rangiran kao 26. teškaš svijeta, ima 14 pobjeda u nizu, sve nokautom.

Krajnja opcija za Hrgu je i umirovljenje, koje je čak i sam najavio u slučaju poraza od Duboisa, no s obzirom na to da se nalazi u najboljim boksačkim godinama i da još može pružiti puno u ringu nije izgledno da ćemo gledati takav scenarij.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

VIDEO Gvardiolu pokazali staru fotografiju i tražili ga autogram. Pogledajte urnebesnu reakciju
CITYJEVA SMICALICA

VIDEO Gvardiolu pokazali staru fotografiju i tražili ga autogram. Pogledajte urnebesnu reakciju

Ekipa iz Manchester Cityja priključila se popularnom trendu s TikToka u kojem ljudima pokažete njihove stare fotografije i molite ih potpis. Prva je žrtva bio Joško Gvardiol kojem se to baš i nije svidjelo, a suigrač Ederson valjao se od smijeha. Mateo Kovačić reagirao je, pak, kulerski: "Ovo je bilo davno, 17 godina... Starim".