Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hanžekovićev memorijal od iduće godine u novom terminu! Palo čak osam rekorda mitinga

Hanžekovićev memorijal od iduće godine u novom terminu! Palo čak osam rekorda mitinga
4

Najbolji smo Gold miting u ovom trenutku, a iuća godina bit će potpuno drugačija jer je miting znatno ranije. Trebat će puno posla, izjavio je Natko Bošnjak nakon Hanžekovićeva memorijala

VIDEO

Tri dana sjajne atletike u Zagrebu pred kraj atletske sezone oduševila su sve. Miting je ostvario najveći broj bodova prema WA rankingu u svojoj povijesti – 90,476, što je više od dosad najboljeg iz 2021. koji je ostvario 89,608 poena. To je bolje od mitinga Dijamantne lige u marokanskom Marrakeshu, a po rezultatima bolji i od Stockholma i Dohe, također mitinga Dijamantne lige.

Postignuto je osam rekorda mitinga. To su redom: Ryan Crouser kugla 22.93, Marco Arop 2:13.13 na 1000 metara, Nelly Chepchirchir 1:57,00 na 800 metara, Stacey Ann Williams 50,00 na 400 metara, Emmanouil Karalis 5.88 metara u skoku s motkom, Leonard Bett Kipkemoi sa 8:06,33 na 3,000 metara zapreke, na 1500 metara Syntayehu Visa sa 3:58,33, te na 2.000 metara Issac Kimeli sa 4:54,29).

Zagreb: 74. memorijal Borisa Hanžekovića, 1500m, žene

Tu je jedan najbolji rezultat sezone (Arop – 1.000m), a postignuto je i sedam nacionalnih rekorda, 32 najbolja osobna dosega sezone, a na 2.000 metara Aldin Ćatović iz Srbije istrčao je najbolji europski doseg svih vremena u svom uzrastu do 18 godina.

Kolak bacila preko 60 metara, treća na Hanžeku! Vita Barbić bacila svoj najbolji hitac sezone
Kolak bacila preko 60 metara, treća na Hanžeku! Vita Barbić bacila svoj najbolji hitac sezone

- Iznimno smo zadovoljni, imali smo posjet preko 10.000 ljudi u sva tri dana. Od iduće sezone, kada je Svjetsko prvenstvo u Tokiju, Boris Hanžeković memorijal seli u novi termin, održat će se od 6. do 8. lipnja 2025. i vjerujem da ćemo opet pripremiti nešto novo - rekao je projekt menadžer mitinga Natko Bošnjak.

Zadovoljan je i glavni menadžer mitinga Alfons Juck.

- Jako smo sretni i s vremenom i ostvarenim rezultatima i rekordima. Najbolji smo Gold miting u ovom trenutku. Možda smo očekivali više na 100 metara s preponama kod atletičarki, ali su svi ostali rezultati bili očekivano odlični. Iduća godina bit će potpuno drugačija, jer je miting znatno ranije. Trebat će puno posla da okupimo kvalitetu i zadržimo kriterije koji su nas podigli, te naravno da u svemu tome pomognemo hrvatskoj atletici - kaže Juck.

Allman 'otela' pobjedu Sandri i na Hanžeku, a ona odjurila bez izjave! Farkaš je srušio rekord
Allman 'otela' pobjedu Sandri i na Hanžeku, a ona odjurila bez izjave! Farkaš je srušio rekord

Marco Arop lovio je svjetski rekord na 1.000 metara, ali nije uspio, no usprkos tome dobio je veliki pljesak zagrebačke publike.

Lovio svjetski rekord u Zagrebu, nije uspio

- Prvi put sam bio u Zagrebu i oduševljen sam. Dobili smo puno energije i sjajnu podršku. Zadovoljan sam nastupom, vjerujem da ću dogodine doći do rekorda. Da, možda još i ove godine u Bruxellesu na 800 metara. Iduća godina će biti iznimno naporna, ali vjerujem i dobra. Ova sezona je sjajna podloga za to - rekao je Arop.

Zagreb: 74. memorijal Borisa Hanžekovića, 1000m, muški

Erryon Knighton jedan od najboljih mladih sprintera današnjice nadovezao se na Aropa.

Hanžek: Kristjan Čeh i Kohan pobijedili olimpijske prvake, Hrvati završili blizu postolja
Hanžek: Kristjan Čeh i Kohan pobijedili olimpijske prvake, Hrvati završili blizu postolja

- Prije dvije godine nisam došao zbog obiteljskih problema, a trebao sam biti tu. Drago mi je da sam u Zagrebu, impresije su odlične. Cijelo vrijeme govore da sam jako mlad i da imam vremena biti bolji. Bih li poboljšao 200 metara sa 100 ili sa 400 metara. Svaka priča nosi svoje, ja sam negdje na pola. Prvo dobro dođe za brzinu, drugo za izdržljivost. Sada sam na negdje 130 metara. Mislim da će sa sazrijevanjem biti bolje -  pojašnjava Knighton.

Podsjetimo za kraj, 75. Boris Hanžeković memorijal 2025. godine održat će se u novom terminu - od 6. do 8 lipnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO